Ischgl is culinaire hotspot

5 januari 2015 |
Ischgl is culinaire hotspot<

De gerenommeerde gastronomische gids Gault Millau bekroont Ischgl tot ‘culinaire hotspot in de Alpen’. Vier restaurants, met negen ‘Hauben’
(koksmutsen) in totaal, zijn te vinden in de populaire wintersportbestemming in de Paznaun regio. De 26 jarige Benjamin Parth van restaurant ‘Stüva’ in hotel Yscla, onderscheiden met drie koksmutsen, behoort zelfs tot de beste chefs van Oostenrijk. Het wintersportdomein biedt wintersporters een ruime keuze van bergrestaurants op de pistes tot sterrenrestaurants in het dorp.

Mekka
De meest invloedrijke restaurantgids ‘A la Carte’ van Gault Millau beschrijft de vakantieregio Paznaun-Ischgl (Tirol) niet voor niets als het ‘culinaire mekka in de Alpen’. Zo vinden gasten op de piste van de Idalp het ‘Alpenhaus’. Dit stijlvol ingerichte piste-restaurant heeft naast een selfservice restaurant op de begane grond, een VIP-lounge met zonneterras op de eerste verdieping. Hier kunnen gasten zich, in alle rust en met veel privacy, ontspannen na een ochtend op de piste. Iets hoger gelegen, vinden gasten het spectaculaire bergrestaurant ‘Pardorama’. Deze ‘luxe ski logde’ met staal- en glasconstructie heeft eveneens een à la carte en een selfservice restaurant. Naast een Italiaanse koffie in de espressobar of een goed glas wijn in de wijnbar, hebben gasten in het dorp een ruime keuze aan restaurants van sterrenniveau.

Oordeel
De jonge local Benjamin (Benny) Parth van restaurant ‘Stüva’ in hotel Yscla, die al eens werd verkozen tot jongste chef van het jaar, draagt hierin zeker bij. In de Gault Millau 2015-editie wordt hij gewaardeerd met drie koksmutsen, 17 punten. Hij wist critici in te pakken met zijn inzet, gevoel voor passende smaken, subtiele tonen en liefde voor zijn presentatie die tot in het kleinste detail klopt. Ook Martin Sieberer, van restaurant Paznauner Stube in Hotel Trofana Royal kreeg met drie koksmutsen en 17 punten, wederom erkenning voor zijn subtiele samenspel van lekkernijen, gebruik van regionale producten en klassiekers zoals de ‘Paznauner Schafl’.

Gastronomische verwennerij ervaren gasten in de Slossheren-Stube van Schlosshotel Romantica (twee Hauben, 16 punten). In de authentieke Tiroler stube is slechts plek voor zes tafels. Hier serveert de jonge chef Gunther Döberl creatieve gerechten uit de regionale keuken met een internationale touch. Het nieuwe sushi restaurant Lucy Wang in Ischgl heeft van Gault Millau één Haube, 14 punten ontvangen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: