Ischgl is culinaire hotspot

5 januari 2015 |
Ischgl is culinaire hotspot<

De gerenommeerde gastronomische gids Gault Millau bekroont Ischgl tot ‘culinaire hotspot in de Alpen’. Vier restaurants, met negen ‘Hauben’
(koksmutsen) in totaal, zijn te vinden in de populaire wintersportbestemming in de Paznaun regio. De 26 jarige Benjamin Parth van restaurant ‘Stüva’ in hotel Yscla, onderscheiden met drie koksmutsen, behoort zelfs tot de beste chefs van Oostenrijk. Het wintersportdomein biedt wintersporters een ruime keuze van bergrestaurants op de pistes tot sterrenrestaurants in het dorp.

Mekka
De meest invloedrijke restaurantgids ‘A la Carte’ van Gault Millau beschrijft de vakantieregio Paznaun-Ischgl (Tirol) niet voor niets als het ‘culinaire mekka in de Alpen’. Zo vinden gasten op de piste van de Idalp het ‘Alpenhaus’. Dit stijlvol ingerichte piste-restaurant heeft naast een selfservice restaurant op de begane grond, een VIP-lounge met zonneterras op de eerste verdieping. Hier kunnen gasten zich, in alle rust en met veel privacy, ontspannen na een ochtend op de piste. Iets hoger gelegen, vinden gasten het spectaculaire bergrestaurant ‘Pardorama’. Deze ‘luxe ski logde’ met staal- en glasconstructie heeft eveneens een à la carte en een selfservice restaurant. Naast een Italiaanse koffie in de espressobar of een goed glas wijn in de wijnbar, hebben gasten in het dorp een ruime keuze aan restaurants van sterrenniveau.

Oordeel
De jonge local Benjamin (Benny) Parth van restaurant ‘Stüva’ in hotel Yscla, die al eens werd verkozen tot jongste chef van het jaar, draagt hierin zeker bij. In de Gault Millau 2015-editie wordt hij gewaardeerd met drie koksmutsen, 17 punten. Hij wist critici in te pakken met zijn inzet, gevoel voor passende smaken, subtiele tonen en liefde voor zijn presentatie die tot in het kleinste detail klopt. Ook Martin Sieberer, van restaurant Paznauner Stube in Hotel Trofana Royal kreeg met drie koksmutsen en 17 punten, wederom erkenning voor zijn subtiele samenspel van lekkernijen, gebruik van regionale producten en klassiekers zoals de ‘Paznauner Schafl’.

Gastronomische verwennerij ervaren gasten in de Slossheren-Stube van Schlosshotel Romantica (twee Hauben, 16 punten). In de authentieke Tiroler stube is slechts plek voor zes tafels. Hier serveert de jonge chef Gunther Döberl creatieve gerechten uit de regionale keuken met een internationale touch. Het nieuwe sushi restaurant Lucy Wang in Ischgl heeft van Gault Millau één Haube, 14 punten ontvangen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: