Intensief trainen voor de Bocuse d'Or (video)

7 januari 2015
Intensief trainen voor de Bocuse d'Or (video)

"Winners never quit, quitters never win", is het motto van chef Jan Smink. Ook tijdens de training in Wolvega, die we gisteren bezochten, houden
chef Jan Smink en zijn commis Lars Aukema dit motto hoog in het vaandel. In opperste concentratie traint het kookduo om in Lyon een goede culinaire prestatie neer te zetten.

~Foto: Jan Smink (links) en Lars Aukema tijdens de training in Wolvega.~

*Wedstrijdkeuken is tweede huis*
Het Nederlandse team traint nu bijna dagelijks in de wedstrijdkeuken bij het bedrijf Dalmolen in het Friese Wolvega. Jan: "De keuken voelt als ons tweede huis, want we zijn bijna elke dag hier." De keuken is een exacte replica van de wedstrijdkeuken in Lyon, zodat niets aan het toeval overgelaten wordt. Jan: "Het team is tijdens de wedstrijd verantwoordelijk voor alles. Zo moeten we ook het stroomverbruik in de gaten houden en ervoor zorgen dat er geen stoppen doorslaan." Lars vult lachend aan: "Volgende keer nemen we ook een elektricien mee."

*Jan Smink & Lars Aukema*
Lars en Jan kennen elkaar van hun tijd bij hotel Landgoed Lauswolt in Beesterzwaag. Jan: "Toen had ik al gevraagd of Lars mijn commis wilde worden als ik mee zou doen aan de Bocuse d'Or als chef. Ik heb hem destijds ook opgeleid dus we kennen elkaar door en door, wat ook belangrijk is voor een wedstrijd op dit niveau."

*Video van de training*


"*Meer lezen over de Bocuse d'Or? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws