Inschrijving voor NK Leermeester-Leerling en voor NK Jonge Koks geopend

9 augustus 2018 | David Bakker
Inschrijving voor NK Leermeester-Leerling en voor NK Jonge Koks geopend<

De inschrijving voor de Nationale Kampioenschappen voor Leermeester-Leerling duo’s en voor Jonge Koks tot en met 25 jaar is open. Deze wedstrijden vinden plaats tijdens de Horecava 2019 in RAI Amsterdam op respectievelijk dinsdag 8 januari en woensdag 9 januari 2019.

Na een succesvolle editie van beide wedstrijden begin 2018, waar De Nederlanden* het NK voor Leermeester-Leerling won en Sebastiaan Schreuder het NK Jonge Koks, organiseert ook in 2019 het Gastronomisch Gilde deze wedstrijden weer.

Duurzaamheid als rode draad

Het strijdtoneel is de Horecava (van 7 tot en met 10 januari 2019 in de RAI in Amsterdam). Het wedstrijdkoken vindt plaats in een spectaculaire setting in de Gilde Arena. De rode draad in de wedstrijd is duurzaamheid, waarbij alle creativiteit kan worden gebruikt. Het team kookt diverse gerechten met een black box waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten.
Dé ultieme test voor de vaardigheden van het team op het gebied van samenwerking, productkennis, techniek en creativiteit. De winnaars gaan niet alleen met de titel naar huis, maar ook met mooie prijzen.

Inschrijven

Wil je deelnemen aan een van deze twee wedstrijden? Meld je aan via het secretariaat van het Gastronomisch Gilde (info@gastronomischgilde.nl). Je ontvangt dan een aanmeldformulier. Aanmelden kan tot 1 oktober 2018.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

trends Bier
Er wordt bewuster bier gedronken

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Bierond...

Bier
Moskovieten geven 10 procent salaris uit aan bier

Het biertje blijft over de hele wereld één van de meest populaire alcoholische versnaperingen, maar hoeveel biertjes worden er nu gemiddeld genomen geconsumeerd? Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar hoeveel bier er per persoon op maandelijkse basis wordt gedronken en ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: