Inschrijving Prix Culinaire Le Taittinger open

8 mei 2015 |
Inschrijving Prix Culinaire Le Taittinger open<

Op maandag 12 oktober wordt voor de 49e keer de prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux georganiseerd. De wedstrijd is
één van de meest uitdagende, onafhankelijke competities die er georganiseerd worden voor professionele chefs. Lars van Galen, SVH Meesterkok en chef bij het met een Michelinster bekroonde Tuindorphotel ’t Lansink* is de nieuwe juryvoorzitter voor Nederland. Hiermee is hij de opvolger van de Franse Meesterkok Jean Jacques Menanteau, die jarenlang zijn rol als voorzitter met succes vervulde. Van Galen won de Prix Taittinger International in 2011 en bepaalt samen met de 10-koppige jury, bestaande uit topchefs uit België en Nederland, welke koks dit jaar de Benelux zullen vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Parijs. Koks kunnen zich vanaf vandaag inschrijven om kans te maken op de prestigieuze titel.

Foto: Juryvoorzitter Lars van Galen

Internationale finale in Parijs
Drie Nederlandse en drie Belgische chef-koks mogen uiteindelijk meedoen aan de lokale voorrondes van deze culinaire wedstrijd. Uit ieder land wordt een winnaar gekozen, aan de hand van de beoordeling van de jury. Juryvoorzitter Lars van Galen (NL) zal samen met vijf Nederlandse en vijf Belgische chefs alle gerechten proeven en beoordelen. De Nederlandse en Belgische winnaars verdedigen hun landen tijdens de internationale finale op 23 november, in Parijs.

Voorinschrijving
Koks die deel willen nemen aan de Prix Culinaire kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar "prix.culinaire.taittinger@taittinger.fr"
*Minimaal 5 jaar ervaring als kok

*Tussen de 24 en 39 jaar oud

*Momenteel werkzaam als kok in een restaurant.

Over Prix Culinaire ‘Le Taittinger’
Al in 1967 werd voor het eerst de Prix Culinaire International Pierre Taittinger georganiseerd. Deze internationale culinaire wedstrijd op het allerhoogste niveau is sindsdien uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Tijdens deze editie organiseren vijf landen ieder hun eigen voorronde. Groot-Brittannië neemt dit jaar voor het eerst deel aan de competitie. De nationale finale staat daar onder leiding van de bekende BBC presentator en chef van Le Gavroche Michel Roux Jr. Na de nationale finales strijden de winnaars in Parijs om de internationale titel. Deze Grand Finale vindt plaats in het Cercle de l’Union Interalliée.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: