Inschrijving Prix Culinaire Le Taittinger open

8 mei 2015 |
Inschrijving Prix Culinaire Le Taittinger open<

Op maandag 12 oktober wordt voor de 49e keer de prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux georganiseerd. De wedstrijd is
één van de meest uitdagende, onafhankelijke competities die er georganiseerd worden voor professionele chefs. Lars van Galen, SVH Meesterkok en chef bij het met een Michelinster bekroonde Tuindorphotel ’t Lansink* is de nieuwe juryvoorzitter voor Nederland. Hiermee is hij de opvolger van de Franse Meesterkok Jean Jacques Menanteau, die jarenlang zijn rol als voorzitter met succes vervulde. Van Galen won de Prix Taittinger International in 2011 en bepaalt samen met de 10-koppige jury, bestaande uit topchefs uit België en Nederland, welke koks dit jaar de Benelux zullen vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Parijs. Koks kunnen zich vanaf vandaag inschrijven om kans te maken op de prestigieuze titel.

Foto: Juryvoorzitter Lars van Galen

Internationale finale in Parijs
Drie Nederlandse en drie Belgische chef-koks mogen uiteindelijk meedoen aan de lokale voorrondes van deze culinaire wedstrijd. Uit ieder land wordt een winnaar gekozen, aan de hand van de beoordeling van de jury. Juryvoorzitter Lars van Galen (NL) zal samen met vijf Nederlandse en vijf Belgische chefs alle gerechten proeven en beoordelen. De Nederlandse en Belgische winnaars verdedigen hun landen tijdens de internationale finale op 23 november, in Parijs.

Voorinschrijving
Koks die deel willen nemen aan de Prix Culinaire kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar "prix.culinaire.taittinger@taittinger.fr"
*Minimaal 5 jaar ervaring als kok

*Tussen de 24 en 39 jaar oud

*Momenteel werkzaam als kok in een restaurant.

Over Prix Culinaire ‘Le Taittinger’
Al in 1967 werd voor het eerst de Prix Culinaire International Pierre Taittinger georganiseerd. Deze internationale culinaire wedstrijd op het allerhoogste niveau is sindsdien uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Tijdens deze editie organiseren vijf landen ieder hun eigen voorronde. Groot-Brittannië neemt dit jaar voor het eerst deel aan de competitie. De nationale finale staat daar onder leiding van de bekende BBC presentator en chef van Le Gavroche Michel Roux Jr. Na de nationale finales strijden de winnaars in Parijs om de internationale titel. Deze Grand Finale vindt plaats in het Cercle de l’Union Interalliée.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: