Inschrijving Gouden Koksmuts geopend

18 mei 2017 | Roy Spijker

De inschrijving voor de HANOS Gouden Koksmuts is gestart. De toonaangevende kookwedstrijd is het Nationaal Kampioenschap voor brigades van restaurants met een SVH Meesterkok en/of met één of meerdere Michelinsterren. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Gastronomisch Gilde en mede mogelijk gemaakt door HANOS Internationale Horeca Groothandel. De Gouden Koksmuts vindt plaats op de eerste dag van de Horecava, die van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 wordt gehouden in RAI Amsterdam. Inschrijven kan tot 12 juni.

De Gouden Koksmuts, in Nederland de meest begeerde prijs voor koks, wordt voor de 58e keer uitgereikt. Acht teams, bestaande uit twee koks en de chefkok van het restaurant, meten zich in deze strijd met elkaar op het gebied van samenwerking, productkennis, techniek en creativiteit.

Thema Duurzaamheid
Het strijdtoneel is de Gilde Arena op de Horecava. De rode draad in de competitie is Duurzaamheid, waarbij vindingrijkheid een grote rol speelt. De deelnemers moeten diverse gerechten koken aan de hand van een blackbox waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten.

Inschrijven
Inschrijven voor de teamwedstrijd op maandag kan via het secretariaat van het Gastronomisch Gilde: info@gastronomischgilde.nl. Aanmelden kan tot 12 juni 2017. Informatie over het aanmelden voor de overige NK-wedstrijden op dinsdag, woensdag en donderdag volgt op een later moment. Het deelnemersveld en de jury worden in oktober bekendgemaakt.

Organisatie
Het Gastronomisch Gilde is dé vakvereniging voor professionals in de Gastronomie met zo’n 3.000 leden. De vereniging is ontstaan uit de fusie tussen het Koksgilde en het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Zie voor meer informatie www.gastronomischgilde.nl.

Horecava 2018
Het Nationaal Kampioenschap wordt tijdens de jaarlijkse Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, gehouden. De beurs vindt plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam. Meer informatie over Horecava 2018 is te vinden op www.horecava.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop we met ons voedsel omgaan. Rik Jansma, eigenaar en chef cuisinier van Restaurant Basiliek*, vertelt in een uitgebreid interview zijn geheimen over suc...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: