Hotels strijden om European Culinary Award

24 januari 2012 |
Hotels strijden om European Culinary Award<

Vijf hotels van Westbridge Europe gaan strijden om de 'European Culinary Award 2012'. De keukenbrigades moeten onder meer een lunch maken met ingrediënten uit een black box en de sommeliers moeten hun kennis
tonen in een blinde wijnproeverij.

Deelnemende hotels
Het gaat om het Holiday Inn Vienna, Crowne Plaza Paris Republique, Crowne Plaza Brussels Airport, Crowne Plaza Amsterdam Schiphol en het Holiday Inn Amsterdam. De wedstrijd vindt plaats op 28 januari in het Metos-gebouw in Amsterdam Zuid-Oost.

Ervaren vakjury
Onder toeziend oog van een zeer ervaren vakjury bestaande uit Onno Kokmeijer (Executive chef Okura Amsterdam hotel), Peter Bakker (culinair adviseur), Paul Udo (voorzitter gastvrijheidsgilde), Rob Franken (voorzitter Euro
Toque’s) en Maurice Jansen (Area general manager Westbridge Europe) zal op hoog niveau worden gestreden.

Niet alleen kunde...
Chef-koks en gastheren van de deelnemende hotels zullen, zonder kennis vooraf van de aanwezige ingrediënten en wijnen, een viergangenlunch moeten bereiden en presenteren aan de jury waarbij naast de gekozen bereidingswijze gelet zal worden op wijnkeuze, presentatie en gastheerschap.

...maar ook kennis
De behaalde scores aangevuld met de resultaten van een culinaire kennistest en een blinde wijnproeverij bepalen
uiteindelijk de winnaar van de trofee. Wynand Vogel, meesterkok en begeleider van het Nationaal Kookteam zal de prijs uitreiken.

Op de kaart zetten
Maurice Jansen, area general manager Westbridge Europe: ”Door het opzetten van deze competitie proberen wij de samenwerking en kennisoverdracht tussen onze hotels te bevorderen en de culinaire kwaliteiten van de hotels nog beter onder de aandacht te brengen van onze gasten.”

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: