Hotels strijden om European Culinary Award

24 januari 2012 |
Hotels strijden om European Culinary Award<

Vijf hotels van Westbridge Europe gaan strijden om de 'European Culinary Award 2012'. De keukenbrigades moeten onder meer een lunch maken met ingrediënten uit een black box en de sommeliers moeten hun kennis
tonen in een blinde wijnproeverij.

Deelnemende hotels
Het gaat om het Holiday Inn Vienna, Crowne Plaza Paris Republique, Crowne Plaza Brussels Airport, Crowne Plaza Amsterdam Schiphol en het Holiday Inn Amsterdam. De wedstrijd vindt plaats op 28 januari in het Metos-gebouw in Amsterdam Zuid-Oost.

Ervaren vakjury
Onder toeziend oog van een zeer ervaren vakjury bestaande uit Onno Kokmeijer (Executive chef Okura Amsterdam hotel), Peter Bakker (culinair adviseur), Paul Udo (voorzitter gastvrijheidsgilde), Rob Franken (voorzitter Euro
Toque’s) en Maurice Jansen (Area general manager Westbridge Europe) zal op hoog niveau worden gestreden.

Niet alleen kunde...
Chef-koks en gastheren van de deelnemende hotels zullen, zonder kennis vooraf van de aanwezige ingrediënten en wijnen, een viergangenlunch moeten bereiden en presenteren aan de jury waarbij naast de gekozen bereidingswijze gelet zal worden op wijnkeuze, presentatie en gastheerschap.

...maar ook kennis
De behaalde scores aangevuld met de resultaten van een culinaire kennistest en een blinde wijnproeverij bepalen
uiteindelijk de winnaar van de trofee. Wynand Vogel, meesterkok en begeleider van het Nationaal Kookteam zal de prijs uitreiken.

Op de kaart zetten
Maurice Jansen, area general manager Westbridge Europe: ”Door het opzetten van deze competitie proberen wij de samenwerking en kennisoverdracht tussen onze hotels te bevorderen en de culinaire kwaliteiten van de hotels nog beter onder de aandacht te brengen van onze gasten.”

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: