Horeca Talentendag in Ruurlo

16 februari 2011 |
Horeca Talentendag in Ruurlo<

Wie wordt er 15 maart uitgeroepen tot Horeca Talent van de Achterhoek 2011? Wie wint een week meelopen in Michelinsterren-restaurant De Librije met Jonnie en Thérèse Boer? Op de genoemde datum organiseert de Stichting Horecatalent Achterhoek (SHA) de jaarlijkse Horeca Talentendag in de sfeervolle Orangerie ‘Huize Ruurlo’ in Ruurlo.
Actieve leermeesters
De Horeca Talentendag wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de Stichting Horecatalent Achterhoek. Deze stichting bestaat uit een aantal actieve leermeesters uit de horeca, ondersteund door docenten van regionaal opleidingencentrum het Graafschap College, adviseurs van Kenniscentrum Kenwerk en vrijwilligers. Doel van de Horeca Talentendag is de promotie van het horecavak, het horecaonderwijs en de regionale producten en diensten.

Vakwedstrijden
Leerlingen van alle niveaus van de opleidingen kok en gastheer/gastvrouw strijden van 09.30 tot 16.00 uur om de prestigieuze titel ‘Achterhoeks Horecatalent’. Doel van deze vakwedstrijden is om de motivatie van leerlingen een extra impuls te geven en hen te stimuleren in hun vak. Aan de hand van het niveau en het vakgebied krijgen de wedstrijddeelnemers meerdere opdrachten. Een deel van de opdrachten wordt vooraf uitgevoerd bij het leerbedrijf, de overige opdrachten worden ter plekke volbracht.

Leerling-leermeester
Er wordt ook een wedstrijd georganiseerd waaraan leerling en leermeester gezamenlijk kunnen meedoen. Zij zullen samen een smakelijk streekgerecht op tafel zetten. Nieuw dit jaar is de baristawedstrijd. Een barista is een meester in de koffie. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Séverine van den Heuvel van Restaurant en Wijnbar La Cucina Enschede.

Jury en prijzen
Een deskundige jury zal de culinaire prestaties van de koks en de gastvrijheid van de gastheren en –vrouwen beoordelen. Er zijn mooie prijzen te winnen. De hoofdprijs is een stage van een week bij Michelinsterren-restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer.

Activiteiten
Naast de vakwedstrijden zijn er tal van andere activiteiten voor het publiek, zoals interessante demonstraties door gerenommeerde koks en gastheren en -vrouwen uit de regio, stands met regionale lekkernijen, een workshop cocktails shaken en een horecakennisquiz.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: