Horeca Talentendag in Ruurlo

16 februari 2011 |
Horeca Talentendag in Ruurlo

Wie wordt er 15 maart uitgeroepen tot Horeca Talent van de Achterhoek 2011? Wie wint een week meelopen in Michelinsterren-restaurant De Librije met Jonnie en Thérèse Boer? Op de genoemde datum organiseert de Stichting Horecatalent Achterhoek (SHA) de jaarlijkse Horeca Talentendag in de sfeervolle Orangerie ‘Huize Ruurlo’ in Ruurlo.
Actieve leermeesters
De Horeca Talentendag wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de Stichting Horecatalent Achterhoek. Deze stichting bestaat uit een aantal actieve leermeesters uit de horeca, ondersteund door docenten van regionaal opleidingencentrum het Graafschap College, adviseurs van Kenniscentrum Kenwerk en vrijwilligers. Doel van de Horeca Talentendag is de promotie van het horecavak, het horecaonderwijs en de regionale producten en diensten.

Vakwedstrijden
Leerlingen van alle niveaus van de opleidingen kok en gastheer/gastvrouw strijden van 09.30 tot 16.00 uur om de prestigieuze titel ‘Achterhoeks Horecatalent’. Doel van deze vakwedstrijden is om de motivatie van leerlingen een extra impuls te geven en hen te stimuleren in hun vak. Aan de hand van het niveau en het vakgebied krijgen de wedstrijddeelnemers meerdere opdrachten. Een deel van de opdrachten wordt vooraf uitgevoerd bij het leerbedrijf, de overige opdrachten worden ter plekke volbracht.

Leerling-leermeester
Er wordt ook een wedstrijd georganiseerd waaraan leerling en leermeester gezamenlijk kunnen meedoen. Zij zullen samen een smakelijk streekgerecht op tafel zetten. Nieuw dit jaar is de baristawedstrijd. Een barista is een meester in de koffie. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Séverine van den Heuvel van Restaurant en Wijnbar La Cucina Enschede.

Jury en prijzen
Een deskundige jury zal de culinaire prestaties van de koks en de gastvrijheid van de gastheren en –vrouwen beoordelen. Er zijn mooie prijzen te winnen. De hoofdprijs is een stage van een week bij Michelinsterren-restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer.

Activiteiten
Naast de vakwedstrijden zijn er tal van andere activiteiten voor het publiek, zoals interessante demonstraties door gerenommeerde koks en gastheren en -vrouwen uit de regio, stands met regionale lekkernijen, een workshop cocktails shaken en een horecakennisquiz.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: