Hoge prijs truffel schrikt restaurants niet af

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie 20 december 2017
Hoge prijs truffel schrikt restaurants niet af

Een kilo zwarte truffel kost een hele duit, zo'n 1200 euro. De prijzen zijn in betrekkelijk korte tijd verdubbeld. De prijs schijnt wekelijks met enkele honderden euro's omhoog te schieten. Waarom? De magere oogst, als gevolg van de droge zomer in Spanje en Italië, is de oorzaak.

7000 euro

De witte truffel is overigens nog een stuk duurder: daar mag je bijna 7000 euro per kilo voor neertellen op dit moment. Leveranciers kunnen aan de vraag niet voldoen, aangezien topchefs de gerechten met truffel weigeren te schrappen van het menu en de truffel vaak naar Azië en Amerika wordt verscheept, zo lezen we in het FD. Dus niet alleen de droge zomer, maar ook de toegenomen vraag uit andere werelddelen speelt mee in de schaarste en de prijsstijging. 

Overig nieuws