Hof van Saksen start samenwerking met Drenthe College

1 november 2018 | Thijs Jacobs

Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, start begin 2019 met de Hof van Saksen Academy; een nieuw opleidingstraject in samenwerking met het Drenthe College. De Hof van Saksen Academy is een BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg), ook wel bekend als werkend leren. Leerlingen volgen één dag in de week college en werken daarnaast vier dagen op Hof van Saksen.

Er wordt gestart met een BBL-opleiding keuken én een BBL-opleiding bediening. Beide opleidingen zijn op drie verschillende niveaus te volgen. De opleiding op niveau 1 heeft een opleidingsduur van één jaar, voor niveau 2 is dit twee jaar en bij niveau 3 duurt de opleiding drie jaar. Er is plaats voor maximaal twintig leerlingen.

Theorie- en praktijk op één locatie

De Hof van Saksen Academy biedt BBL-leerlingen een werk- én opleidingsplek waarbij alle drie de leerniveaus samenwerken in één klas. Bijzonder is dat zowel de praktijk- als de theorielessen worden gegeven op Hof van Saksen. Voor leerlingen is er zelfs een mogelijkheid om tijdens de opleiding op Hof van Saksen te wonen. Naast een salaris is de kans groot dat deelnemers na het behalen van hun diploma direct een baan krijgen aangeboden. In samenspraak met de gemeente is besloten ook een aantal plaatsen beschikbaar te stellen voor mensen met een afstand op de arbeidsmarkt.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

General Manager Roland Rozenbroek van Hof van Saksen: “Eén van onze toekomstige uitdagingen is om goed en gemotiveerd personeel te vinden en te behouden. Opleiding speelt daarbij een belangrijke rol, waarbij we genoodzaakt zijn ook buiten de gebaande paden te denken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we als organisatie onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Dat doen we onder andere door samen te werken met partijen die zich inzetten voor de reïntegratie van werkzoekenden. De stap die we nu zetten met het Drenthe College draagt hopelijk bij aan ons streven om de beste werkgever te worden van (Noord-) Nederland op het gebied van recreatie.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: