Hof van Saksen start samenwerking met Drenthe College

1 november 2018 | Thijs Jacobs

Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, start begin 2019 met de Hof van Saksen Academy; een nieuw opleidingstraject in samenwerking met het Drenthe College. De Hof van Saksen Academy is een BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg), ook wel bekend als werkend leren. Leerlingen volgen één dag in de week college en werken daarnaast vier dagen op Hof van Saksen.

Er wordt gestart met een BBL-opleiding keuken én een BBL-opleiding bediening. Beide opleidingen zijn op drie verschillende niveaus te volgen. De opleiding op niveau 1 heeft een opleidingsduur van één jaar, voor niveau 2 is dit twee jaar en bij niveau 3 duurt de opleiding drie jaar. Er is plaats voor maximaal twintig leerlingen.

Theorie- en praktijk op één locatie

De Hof van Saksen Academy biedt BBL-leerlingen een werk- én opleidingsplek waarbij alle drie de leerniveaus samenwerken in één klas. Bijzonder is dat zowel de praktijk- als de theorielessen worden gegeven op Hof van Saksen. Voor leerlingen is er zelfs een mogelijkheid om tijdens de opleiding op Hof van Saksen te wonen. Naast een salaris is de kans groot dat deelnemers na het behalen van hun diploma direct een baan krijgen aangeboden. In samenspraak met de gemeente is besloten ook een aantal plaatsen beschikbaar te stellen voor mensen met een afstand op de arbeidsmarkt.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

General Manager Roland Rozenbroek van Hof van Saksen: “Eén van onze toekomstige uitdagingen is om goed en gemotiveerd personeel te vinden en te behouden. Opleiding speelt daarbij een belangrijke rol, waarbij we genoodzaakt zijn ook buiten de gebaande paden te denken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we als organisatie onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Dat doen we onder andere door samen te werken met partijen die zich inzetten voor de reïntegratie van werkzoekenden. De stap die we nu zetten met het Drenthe College draagt hopelijk bij aan ons streven om de beste werkgever te worden van (Noord-) Nederland op het gebied van recreatie.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: