Hof van Saksen start samenwerking met Drenthe College

1 november 2018 | Thijs Jacobs

Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, start begin 2019 met de Hof van Saksen Academy; een nieuw opleidingstraject in samenwerking met het Drenthe College. De Hof van Saksen Academy is een BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg), ook wel bekend als werkend leren. Leerlingen volgen één dag in de week college en werken daarnaast vier dagen op Hof van Saksen.

Er wordt gestart met een BBL-opleiding keuken én een BBL-opleiding bediening. Beide opleidingen zijn op drie verschillende niveaus te volgen. De opleiding op niveau 1 heeft een opleidingsduur van één jaar, voor niveau 2 is dit twee jaar en bij niveau 3 duurt de opleiding drie jaar. Er is plaats voor maximaal twintig leerlingen.

Theorie- en praktijk op één locatie

De Hof van Saksen Academy biedt BBL-leerlingen een werk- én opleidingsplek waarbij alle drie de leerniveaus samenwerken in één klas. Bijzonder is dat zowel de praktijk- als de theorielessen worden gegeven op Hof van Saksen. Voor leerlingen is er zelfs een mogelijkheid om tijdens de opleiding op Hof van Saksen te wonen. Naast een salaris is de kans groot dat deelnemers na het behalen van hun diploma direct een baan krijgen aangeboden. In samenspraak met de gemeente is besloten ook een aantal plaatsen beschikbaar te stellen voor mensen met een afstand op de arbeidsmarkt.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

General Manager Roland Rozenbroek van Hof van Saksen: “Eén van onze toekomstige uitdagingen is om goed en gemotiveerd personeel te vinden en te behouden. Opleiding speelt daarbij een belangrijke rol, waarbij we genoodzaakt zijn ook buiten de gebaande paden te denken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we als organisatie onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Dat doen we onder andere door samen te werken met partijen die zich inzetten voor de reïntegratie van werkzoekenden. De stap die we nu zetten met het Drenthe College draagt hopelijk bij aan ons streven om de beste werkgever te worden van (Noord-) Nederland op het gebied van recreatie.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: