Herman Hell nieuwe eigenaar van Het Wapen in Willemstad

23 augustus 2018 | David Bakker

Herman Hell - eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep - kan zich de trotse eigenaar noemen van Het Wapen: het oudste hotel-restaurant van Willemstad. Het restaurant krijgt een luxe cruiseschip-uitstraling dat past bij de bezoekers van het vestingstadje en de gezellige jachthaven. Verse vis, schaaldieren en vlees van hoge kwaliteit zijn de highlights van het vernieuwde menu. Op 13 september gaat het restaurant open voor publiek. Later dit jaar volgt de aansluitende zaal en wordt het hotel uitgebreid van zes naar veertien kamers.

Het Wapen opende voor het eerst haar deuren in 1955 en is sindsdien een begrip in het pittoreske vestingstadje Willemstad. Voor Herman Hell, horecaondernemer in de regio Zuid-Holland-Zuid, is het zijn eerste avontuur in Noord-Brabant. Herman: "Ik ben op slag verliefd geworden op deze plek. De prachtige jachthaven, de gemoedelijke uitstraling van het stadje, de locatie van Het Wapen en het fantastische publiek: het is 't perfecte scenario om ons hier te vestigen en een prachtige zaak neer te zetten."

Luxe restaurant

Het Wapen bevindt zich in het hart van Willemstad, dat sinds 1584 is vernoemd naar Willem van Oranje. Geïnspireerd op de nabijgelegen jachthaven krijgt het restaurant een eigentijds interieur met de luxe uitstraling van een cruiseschip. Denk daarbij aan knusse zitjes en comfortabele banken, stoelen en barkrukken bekleed met een donkergroene, zachte stof van hoge kwaliteit. Maar ook kenmerkende ramen, messing en marmer komen in de inrichting terug. Vanaf hun tafel hebben bezoekers zicht op het hart van het restaurant: een gezellige bar, een homarium gevuld met kreeft en uitgestalde vis op ijs.

Seafood menu

Op de uitgebreide kaart staan vooral verse vis en schelp- en schaaldieren. Denk daarbij aan fantastische oesters, kreeft bereid in verschillende variaties en overheerlijke king crab. Alles dagvers en te bewonderen in de opvallende visvitrine waaruit bezoekers zelf hun gerecht kunnen uitkiezen. Maar ook vleesliefhebbers worden bediend. In het restaurant staat een dry aged meat-kast voor vlees van de beste kwaliteit.

Het restaurant is de hele dag geopend voor ontbijt, lunch, drankje en diner. Ook voor uw zakenlunch of borrel kunt u bij het Het Wapen prima terecht. Het welbekende en zonovergoten terras van Het Wapen blijft uiteraard behouden voor koffie en gebak.

Over Herman Hell

Herman Hell (42) is eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep. Hieronder vallen negen horecalocaties met samen zo'n 250 medewerkers. Hell is eigenaar van Nieuw Rotterdams Café (NRC), Bar Restaurant Sijf, Café Van Zanten, Stadscafé De Hofnar (Vlaardingen), Brouwcafé De Hofnar (Scheveningen-Haven), alle vestigingen van Sugo en Het Wapen. Herman Hell werd in juli dit jaar gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin
Videoportret: Mauro Colagreco, de beste chef ter wereld

Mauro Colagreco mag zich een jaar lang de beste chef ter wereld noemen. De geboren Argentijn met Italiaanse roots leerde koken van Alain Ducasse en Alain Passard, runt restaurants in China en opende in 2006 Mirazur, dat vandaag werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het is meteen een p...

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Awards Mensen
De Librije terug in mondiale top 50

De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaats 46. De Britse uitgeverij William Reed Business Media publiceert jaarlijks een lijst met de vijftig bete restaurants ter wereld. Op nummer é&e...

Awards Duurzaamheid
Finalisten Gaia Green Awards 2019 bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019: Strandpaviljoens - Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee / NL) - The Shore (Scheveningen / NL) - Sjoerd (...

Restaurant
Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving. Bist...

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: