Harold Kok wint Zilveren Botermes 2017

9 mei 2017 | Roy Spijker

Chef-kok Harold Kok van Hostellerie De Hamert (Wellerlooi, Nederland) heeft het QL Robbe & Berking Zilveren Botermes 2017 gewonnen. Tijdens de QL Jaardag op maandag 8 mei ontving Kok de prijs uit handen van Hein van Beek, founder van QL Hotels & restaurants, in aanwezigheid van QL Hoteliers, QL Partners, pers en collega’s. Naast het Zilveren Botermes werd Kok ook verrast met een Big Green Egg Mini. De QL Jaardag vond dit jaar plaats in Hôtel Le Val d’Amblève (Stavelot, België). Het was dit jaar voor de vijfde achtereenvolgende keer dat het QL Robbe & Berking Zilveren Botermes werd uitgereikt. 

Het botermes wordt jaarlijks toegekend aan een chef-kok die door het gebruik van streek- en seizoensgebonden producten niet alleen zijn of haar tafel verrijkt, maar ook de lokale economie hiermee ondersteunt. De chef kent de herkomst van de producten en hebben zich hierin verdiept. Zo kan de chef zijn gasten op gepassioneerde wijze hierover informeren. 

25 jaar keuken
Roger en Monique Smits, eigenaren van Hostellerie De Hamert reageerden trots op de toekenning van de prijs aan Harold Kok: “Harold Kok staat al 25 jaar in de keuken van De Hamert. Ondanks al die jaren blijft hij goed kijken naar alle trends en vernieuwingen, naar de seizoenen en onze mooie regionale producten. Hij vindt steeds weer de balans tussen wat onze gasten graag eten, trends, streekproducten en wat hij zelf graag wil koken. Een groot compliment hiervoor!”

Ook de Commissaris van de Koning (Gouverneur) van de provincie Limburg Theo Bovens maakte met enthousiasme de liefde van Kok voor het Limburgse product kenbaar: “Het fameuze Nieuwspoortdiner is dé bijeenkomst waar tout Den Haag, leden Kabinet en Kamers, bij wil zijn. Waarom? Omdat de Limburgse asperges, bereid door chef-kok Harold Kok, er elk jaar weer onweerstaanbaar zijn. Met constante kwaliteit rechtstreeks van het Limburgs land, weet hij iedereen keer op keer te verrassen. Een betere ambassadeur kan Limburg zich niet wensen. Proficiat!”

Harold Kok vierde op 1 april 2017 een kwart eeuw dienstverband bij Hostellerie De Hamert. De Limburgse chef-kok begon ruim 25 jaar geleden als chef de partie in de keuken van De Hamert. Door de jaren heen vergaarde Kok een enorme kennis van regioproducten wat resulteert in een ongekende productkennis van asperges. Als geen ander weet Kok in binnen en- buitenland zijn liefde voor de asperges over te brengen. 

QL Magazine
Harold Kok werd en de andere aanwezigen op de QL Jaardag werden verrast door een speciale mini-editie van het QL Magazine, geheel gewijd aan Harold Kok en Hostellerie de Hamert. In dit mini magazine staat de receptuur van de beroemde Hamert aspergesoep opgenomen. 

Le Val d’Amblève is lid van QL Hotels & Restaurants. Het hotel ligt aan de rand van Stavelot, een van de oudste steden van België, midden in de natuur van de Luikse Ardennen. Le Val d’Amblève staat onder leiding van het Nederlandse echtpaar Ruud en Marion Roxs. Ruud is tevens de chef-kok.

QL Hotels & Restaurants is dé collectie van meer dan 120 onafhankelijke, kleinschalige en authentieke kwaliteitshotels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen en Zweden. Culinair genieten én overnachten gaan bij QL één op één samen. 

Robbe & Berking is dé Duitse zilverfabrikant, rijk aan tradities. Robbe & Berking dateert uit 1874. QL Hotels & Restaurants en Robbe & Berking werken nauw samen.

Foto: Van Links naar rechts Karolina Stefanski, Hein van Beek, Harold Kok, Roger Smits, Monique Smits 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: