HanTing Cuisine gaat verder met nieuw concept: Zhēng

11 december 2017 | Roy Spijker
HanTing Cuisine gaat verder met nieuw concept: Zhēng

Het Haagse fine-diningrestaurant HanTing Cuisine gaat komend voorjaar verder onder een nieuwe naam en met een gloednieuw concept: Zh?ng. In het nieuwe restaurant vormt stoom een belangrijke basis. Restaurant HanTing Cuisine blijft bestaan, maar verhuist naar Beijing.

Chef Han Ji: 'Na 8 succesvolle jaren, vonden we het de hoogste tijd om met iets nieuws te komen. We hebben besloten om een andere richting in te slaan. We willen terug naar de Chinese basis en toegankelijker worden. Ook gezond eten krijgt een nog prominentere positie.' Afgelopen maanden heeft Han Ji veel tijd doorgebracht in China om inspiratie op te doen en de opening van nieuwe restaurants voor te bereiden. Onlangs opende UMAMI by Han zijn deuren in Beijing en ook HanTing Cuisine verhuist naar de Chinese hoofdstad.

Experimenteren
'Zh?ng wordt het nieuwe lab voor de Han Group. Hier gaan we experimenteren met nieuwe stijlen en smaken en ingrediënten uit de verschillende Chinese keukens. 'Gestoomde gerechten vormen de kern van de menukaart. Stomen is een belangrijke kooktechniek in China en zorgt ervoor dat de energie en smaken in gerechten beter bewaard blijven.'

Betaalbaar & gezond
De fusion-stijl van HanTing Cuisine wordt doorgezet bij UMAMI by Han. 'Met deze shared-diningrestaurants bieden we wat de nieuwe generatie gasten wil: betaalbaar, gezond, lekker informeel, maar wel met goede service en kwalitatief hoogstaand eten. Ditzelfde gaan we doen bij Zh?ng, maar dan wel op een hoger niveau. Geen petieterige schilderijtjes met bloemetjes en bijtjes, maar strakke gerechtjes met krachtige smaken.'

Spicy
Pittige gerechten vormen een rode draad door de kaart van Zh?ng. 'Afgelopen jaren kwamen de smaken bitter en zuur op. Nu is het tijd voor pittige smaken. In deze hectische maatschappij is een restaurant de ultieme plek om stoom af te blazen. Hiervoor zijn spicy gerechtjes erg geschikt, volgens de Chinese Voedingsleer die ons ook in het nieuwe restaurantconcept blijft inspireren.' Ook kunst wordt een belangrijke pijler. Hiervoor gaat Han Ji een samenwerking aan met verschillende Chinese kunstenaars.

Han Group
Zh?ng is onderdeel van de Han Group, met onder meer de restaurants UMAMI by Han in Nederland en China en Red Chilli in Nieuwe-Niedorp. De restaurants combineren de Oosterse en Westerse wereld en gebruiken de 5.000 jaar oude Chinese Voedingsleer als leidraad. Het is nog mogelijk om tot 1 maart te reserveren bij HanTing Cuisine Den Haag. Daarna sluit het restaurant voor een ingrijpende verbouwing. De opening van HanTing Cuisine in Beijing staat voor de tweede helft van 2018 in de planning.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: