HanTing Cuisine gaat verder met nieuw concept: Zhēng

Auteur: Roy Spijker
11 december 2017
HanTing Cuisine gaat verder met nieuw concept: Zhēng

Het Haagse fine-diningrestaurant HanTing Cuisine gaat komend voorjaar verder onder een nieuwe naam en met een gloednieuw concept: Zhēng. In het nieuwe restaurant vormt stoom een belangrijke basis. Restaurant HanTing Cuisine blijft bestaan, maar verhuist naar Beijing.

Chef Han Ji: 'Na 8 succesvolle jaren, vonden we het de hoogste tijd om met iets nieuws te komen. We hebben besloten om een andere richting in te slaan. We willen terug naar de Chinese basis en toegankelijker worden. Ook gezond eten krijgt een nog prominentere positie.' Afgelopen maanden heeft Han Ji veel tijd doorgebracht in China om inspiratie op te doen en de opening van nieuwe restaurants voor te bereiden. Onlangs opende UMAMI by Han zijn deuren in Beijing en ook HanTing Cuisine verhuist naar de Chinese hoofdstad.

Experimenteren
'Zhēng wordt het nieuwe lab voor de Han Group. Hier gaan we experimenteren met nieuwe stijlen en smaken en ingrediënten uit de verschillende Chinese keukens. 'Gestoomde gerechten vormen de kern van de menukaart. Stomen is een belangrijke kooktechniek in China en zorgt ervoor dat de energie en smaken in gerechten beter bewaard blijven.'

Betaalbaar & gezond
De fusion-stijl van HanTing Cuisine wordt doorgezet bij UMAMI by Han. 'Met deze shared-diningrestaurants bieden we wat de nieuwe generatie gasten wil: betaalbaar, gezond, lekker informeel, maar wel met goede service en kwalitatief hoogstaand eten. Ditzelfde gaan we doen bij Zhēng, maar dan wel op een hoger niveau. Geen petieterige schilderijtjes met bloemetjes en bijtjes, maar strakke gerechtjes met krachtige smaken.'

Spicy
Pittige gerechten vormen een rode draad door de kaart van Zhēng. 'Afgelopen jaren kwamen de smaken bitter en zuur op. Nu is het tijd voor pittige smaken. In deze hectische maatschappij is een restaurant de ultieme plek om stoom af te blazen. Hiervoor zijn spicy gerechtjes erg geschikt, volgens de Chinese Voedingsleer die ons ook in het nieuwe restaurantconcept blijft inspireren.' Ook kunst wordt een belangrijke pijler. Hiervoor gaat Han Ji een samenwerking aan met verschillende Chinese kunstenaars.

Han Group
Zhēng is onderdeel van de Han Group, met onder meer de restaurants UMAMI by Han in Nederland en China en Red Chilli in Nieuwe-Niedorp. De restaurants combineren de Oosterse en Westerse wereld en gebruiken de 5.000 jaar oude Chinese Voedingsleer als leidraad. Het is nog mogelijk om tot 1 maart te reserveren bij HanTing Cuisine Den Haag. Daarna sluit het restaurant voor een ingrijpende verbouwing. De opening van HanTing Cuisine in Beijing staat voor de tweede helft van 2018 in de planning.

Overig nieuws