HanTing Cuisine gaat verder met nieuw concept: Zhēng

11 december 2017 | Roy Spijker

Het Haagse fine-diningrestaurant HanTing Cuisine gaat komend voorjaar verder onder een nieuwe naam en met een gloednieuw concept: Zh?ng. In het nieuwe restaurant vormt stoom een belangrijke basis. Restaurant HanTing Cuisine blijft bestaan, maar verhuist naar Beijing.

Chef Han Ji: 'Na 8 succesvolle jaren, vonden we het de hoogste tijd om met iets nieuws te komen. We hebben besloten om een andere richting in te slaan. We willen terug naar de Chinese basis en toegankelijker worden. Ook gezond eten krijgt een nog prominentere positie.' Afgelopen maanden heeft Han Ji veel tijd doorgebracht in China om inspiratie op te doen en de opening van nieuwe restaurants voor te bereiden. Onlangs opende UMAMI by Han zijn deuren in Beijing en ook HanTing Cuisine verhuist naar de Chinese hoofdstad.

Experimenteren
'Zh?ng wordt het nieuwe lab voor de Han Group. Hier gaan we experimenteren met nieuwe stijlen en smaken en ingrediënten uit de verschillende Chinese keukens. 'Gestoomde gerechten vormen de kern van de menukaart. Stomen is een belangrijke kooktechniek in China en zorgt ervoor dat de energie en smaken in gerechten beter bewaard blijven.'

Betaalbaar & gezond
De fusion-stijl van HanTing Cuisine wordt doorgezet bij UMAMI by Han. 'Met deze shared-diningrestaurants bieden we wat de nieuwe generatie gasten wil: betaalbaar, gezond, lekker informeel, maar wel met goede service en kwalitatief hoogstaand eten. Ditzelfde gaan we doen bij Zh?ng, maar dan wel op een hoger niveau. Geen petieterige schilderijtjes met bloemetjes en bijtjes, maar strakke gerechtjes met krachtige smaken.'

Spicy
Pittige gerechten vormen een rode draad door de kaart van Zh?ng. 'Afgelopen jaren kwamen de smaken bitter en zuur op. Nu is het tijd voor pittige smaken. In deze hectische maatschappij is een restaurant de ultieme plek om stoom af te blazen. Hiervoor zijn spicy gerechtjes erg geschikt, volgens de Chinese Voedingsleer die ons ook in het nieuwe restaurantconcept blijft inspireren.' Ook kunst wordt een belangrijke pijler. Hiervoor gaat Han Ji een samenwerking aan met verschillende Chinese kunstenaars.

Han Group
Zh?ng is onderdeel van de Han Group, met onder meer de restaurants UMAMI by Han in Nederland en China en Red Chilli in Nieuwe-Niedorp. De restaurants combineren de Oosterse en Westerse wereld en gebruiken de 5.000 jaar oude Chinese Voedingsleer als leidraad. Het is nog mogelijk om tot 1 maart te reserveren bij HanTing Cuisine Den Haag. Daarna sluit het restaurant voor een ingrijpende verbouwing. De opening van HanTing Cuisine in Beijing staat voor de tweede helft van 2018 in de planning.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: