Han Ji neemt restaurant Red Chilli over

24 juli 2014 |
Han Ji neemt restaurant Red Chilli over<

Han Ji, van het door Michelin bekroonde restaurant HanTing Cuisine in Den Haag, neemt vanaf vandaag restaurant Red Chilli over, in het Noord-Hollandse plaatsje Nieuwe Niedorp. Red
Chilli opende 7 jaar geleden zijn deuren. Onder chefkok Tso Min Cheng is Red Chilli uitgegroeid tot een van de beste Aziatische restaurants van Nederland. Zijn manier van koken is zeer vernieuwend, maar met veel respect voor oorspronkelijke tradities en smaken. In het klassiek Chinees ingerichte restaurant wordt gekookt met verse producten uit de directe omgeving die worden gecombineerd met bijpassende wijnen, thee en sake.

Verfijnd Aziatisch
Tso Min Cheng laat zich inspireren door smaken uit de Japanse, Chinese, Vietnamese en Thaise keuken, die hij op ingenieuze wijze vervlecht met die van de Westerse wereld. De bijzonder verfijnde Oosterse keuken trekt al jaren liefhebbers vanuit het hele land naar het landelijke dorpje. Ook na de overname blijft de chef koken, onder bezielende supervisie van chef Han Ji.

Culinaire tempel
Han Ji: "Op een locatie waar niemand het zou verwachten, wordt al jaren op het hoogste niveau gekookt. Red Chilli is een schoolvoorbeeld van de nieuwe Aziatische keuken. Toen ik de kans kreeg om deze 'culinaire tempel' over te nemen heb ik geen seconde getwijfeld. De filosofie van Tso Min Cheng sluit naadloos aan bij die van ons. Ook wij zijn ervan overtuigd dat de mooiste gerechten ontstaan door de rijke Aziatische culinaire geschiedenis te combineren met hedendaagse kooktechnieken."

Ster
Han Ji heeft overigens op dit moment geen ambitie om een Michelin-ster in de wacht te slepen voor Red Chilli. "Natuurlijk blijven we hier op topniveau koken, maar niet met het doel om een ster te krijgen. De waardering van onze gasten is meer dan voldoende." Red Chilli is wel aangesloten bij Les Amis Saisonnier.

Han Ji
Econometrist Han Ji is behalve chef en eigenaar van restaurants HanTing Cuisine en Red Chilli ook partner van de succesvolle shared-diningformule Umami met 7 restaurants. Daarnaast heeft hij HanTing Academy opgericht die onderzoek doet naar gezonde voeding. Zijn persoonlijke missie is de wereld gezonder maken door de combinatie van Oosterse kennis en Westerse wetenschap.

Thijs Jcaobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Dit zijn de nieuwe Europese regels voor bezorgplatforms

De rechten van maaltijdbezorgende frituurspeciaalzaken ten opzichte van online-platforms zijn voortaan beter beschermd. Dit komt door nieuwe Europese regels die op 12 juli van kracht werden. Bezorgplatforms als Thuisbezorgd.nl mogen nu bijvoorbeeld niet meer zonder gemotiveerde kennisgeving voora...

Columns Longread
Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo over gastvrijheid in coronatijd

Als horecaondernemer verkoop je gastvrijheid, maar juist het bieden van gastvrijheid stelt de branche voor grote uitdagingen vanwege de regels met betrekking tot het coronavirus. Anne-Marie van Leggelo, etiquette- en imago-expert, ziet dat ook: “Er heerst verdeeldheid in het land over hoe erme...

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: