Han Ji neemt restaurant Red Chilli over

24 juli 2014
Han Ji neemt restaurant Red Chilli over

Han Ji, van het door Michelin bekroonde restaurant HanTing Cuisine in Den Haag, neemt vanaf vandaag restaurant Red Chilli over, in het Noord-Hollandse plaatsje Nieuwe Niedorp. Red
Chilli opende 7 jaar geleden zijn deuren. Onder chefkok Tso Min Cheng is Red Chilli uitgegroeid tot een van de beste Aziatische restaurants van Nederland. Zijn manier van koken is zeer vernieuwend, maar met veel respect voor oorspronkelijke tradities en smaken. In het klassiek Chinees ingerichte restaurant wordt gekookt met verse producten uit de directe omgeving die worden gecombineerd met bijpassende wijnen, thee en sake.

*Verfijnd Aziatisch*
Tso Min Cheng laat zich inspireren door smaken uit de Japanse, Chinese, Vietnamese en Thaise keuken, die hij op ingenieuze wijze vervlecht met die van de Westerse wereld. De bijzonder verfijnde Oosterse keuken trekt al jaren liefhebbers vanuit het hele land naar het landelijke dorpje. Ook na de overname blijft de chef koken, onder bezielende supervisie van chef Han Ji.

*Culinaire tempel*
Han Ji: "Op een locatie waar niemand het zou verwachten, wordt al jaren op het hoogste niveau gekookt. Red Chilli is een schoolvoorbeeld van de nieuwe Aziatische keuken. Toen ik de kans kreeg om deze 'culinaire tempel' over te nemen heb ik geen seconde getwijfeld. De filosofie van Tso Min Cheng sluit naadloos aan bij die van ons. Ook wij zijn ervan overtuigd dat de mooiste gerechten ontstaan door de rijke Aziatische culinaire geschiedenis te combineren met hedendaagse kooktechnieken."

*Ster*
Han Ji heeft overigens op dit moment geen ambitie om een Michelin-ster in de wacht te slepen voor Red Chilli. "Natuurlijk blijven we hier op topniveau koken, maar niet met het doel om een ster te krijgen. De waardering van onze gasten is meer dan voldoende." Red Chilli is wel aangesloten bij Les Amis Saisonnier.

*Han Ji*
Econometrist Han Ji is behalve chef en eigenaar van restaurants HanTing Cuisine en Red Chilli ook partner van de succesvolle shared-diningformule Umami met 7 restaurants. Daarnaast heeft hij HanTing Academy opgericht die onderzoek doet naar gezonde voeding. Zijn persoonlijke missie is de wereld gezonder maken door de combinatie van Oosterse kennis en Westerse wetenschap.

~Thijs Jcaobs~

Overig nieuws