Han Ji neemt restaurant Red Chilli over

24 juli 2014 |
Han Ji neemt restaurant Red Chilli over<

Han Ji, van het door Michelin bekroonde restaurant HanTing Cuisine in Den Haag, neemt vanaf vandaag restaurant Red Chilli over, in het Noord-Hollandse plaatsje Nieuwe Niedorp. Red
Chilli opende 7 jaar geleden zijn deuren. Onder chefkok Tso Min Cheng is Red Chilli uitgegroeid tot een van de beste Aziatische restaurants van Nederland. Zijn manier van koken is zeer vernieuwend, maar met veel respect voor oorspronkelijke tradities en smaken. In het klassiek Chinees ingerichte restaurant wordt gekookt met verse producten uit de directe omgeving die worden gecombineerd met bijpassende wijnen, thee en sake.

Verfijnd Aziatisch
Tso Min Cheng laat zich inspireren door smaken uit de Japanse, Chinese, Vietnamese en Thaise keuken, die hij op ingenieuze wijze vervlecht met die van de Westerse wereld. De bijzonder verfijnde Oosterse keuken trekt al jaren liefhebbers vanuit het hele land naar het landelijke dorpje. Ook na de overname blijft de chef koken, onder bezielende supervisie van chef Han Ji.

Culinaire tempel
Han Ji: "Op een locatie waar niemand het zou verwachten, wordt al jaren op het hoogste niveau gekookt. Red Chilli is een schoolvoorbeeld van de nieuwe Aziatische keuken. Toen ik de kans kreeg om deze 'culinaire tempel' over te nemen heb ik geen seconde getwijfeld. De filosofie van Tso Min Cheng sluit naadloos aan bij die van ons. Ook wij zijn ervan overtuigd dat de mooiste gerechten ontstaan door de rijke Aziatische culinaire geschiedenis te combineren met hedendaagse kooktechnieken."

Ster
Han Ji heeft overigens op dit moment geen ambitie om een Michelin-ster in de wacht te slepen voor Red Chilli. "Natuurlijk blijven we hier op topniveau koken, maar niet met het doel om een ster te krijgen. De waardering van onze gasten is meer dan voldoende." Red Chilli is wel aangesloten bij Les Amis Saisonnier.

Han Ji
Econometrist Han Ji is behalve chef en eigenaar van restaurants HanTing Cuisine en Red Chilli ook partner van de succesvolle shared-diningformule Umami met 7 restaurants. Daarnaast heeft hij HanTing Academy opgericht die onderzoek doet naar gezonde voeding. Zijn persoonlijke missie is de wereld gezonder maken door de combinatie van Oosterse kennis en Westerse wetenschap.

Thijs Jcaobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: