Haags restaurant Basaal in andere handen

4 januari 2021 | redactie

Per 1 januari 2021 is de exploitatie van restaurant Basaal overgedragen aan Daan van Munster en Edmée van Zwieten de Blom. Daan is enkele jaren de rechterhand van Bas geweest in de keuken van Basaal. Aansluitend heeft hij 2,5 jaar in Londen gewoond om zich daar verder te ontwikkelen in het vak, o.a. bij het bekende Clipstone. Edmée was bij Bedales wines op Bourough market in Londen verantwoordelijk voor de wijn en heeft bij Furleigh Estate in Dorset in het najaar van 2020 een wijnoogst gedaan.

Wijnexpertise

Omdat zij gecharmeerd zijn van de filosofie en de geest van het restaurant zullen Daan en Edmée de naam Basaal voortzetten. Kenmerkend voor het 'oude' Basaal zijn de constante kwaliteit en het centraal stellen van natuurlijke, streek- en seizoensgebonden producten, en dat zal zo blijven. Daarnaast zal de wijnexpertise van Edmée een belangrijke pijler vormen van het 'nieuwe' Basaal.

De komende periode wordt de zaak verbouwd om in het voorjaar het nieuwe restaurant te kunnen openen. Bas Oonk geeft met een gerust hart het stokje over en zal de komende periode gebruiken om zich te oriënteren op een vervolg van zijn loopbaan in de horeca.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: