Groot succes voor horecavakbeurs HorecaEvenTT

16 februari 2018 | Thijs Jacobs

De elfde editie van de horecavakbeurs HorecaEvenTT, die van 5 tot en met 7 februari in Assen werd gehouden, is op alle fronten een groot succes geweest. De beurs noteerde een bezoekersrecord – vooral op de maandag was het gigantisch druk – een deelnemersrecord en een beursoppervlakte die groter was dan ooit. De deelnemers waren zeer tevreden over deze ‘beste beurs ooit’ waarbij vooral de kwaliteit van het bezoek als positieve ervaring werd genoemd.

Horeca EvenTT 2019

De 12e editie van Horeca EvenTT staat gepland op maandag 11 tot en met woensdag 13 februari 2019. Beursorganisator Mimicry uit Sneek meldt dat voor de editie van volgend jaar  al 70% van de beursoppervlakte is verkocht. Tijdens de afgelopen editie meldden zich spontaan 9 nieuwe deelnemers voor de komende  beurs in 2019.  Mimicry heeft voor de komende beurs de ambitie om de beschikbare beursoppervlakte totaal uit te verkopen op basis van het vol=vol principe.

Ook EvenTT Culinair – het gerenommeerde event van toonaangevende culinaire wedstrijden – was tijdens de voorbije editie ook weer een groot succes. Er waren tijdens de beurs maar liefst 10 kookeilanden waar wedstrijden werden gehouden en demonstraties werden gegeven.

Ook aandacht voor Oost-Nederland

HorecaEvenTT richtte zich sinds de afgelopen editie op de horeca en grootverbruiksector in Noord- én Oost-Nederland. Tot voor kort lag de focus alleen op Noord-Nederland. Door het oostelijk deel van Nederland bij één van de grootste regionale horeca vakbeurzen in Nederland te betrekken, vervalt voor Mimicry de noodzaak om het kleinschalige beursproject Hartelijk Horeca in Hengelo – dat in 2016 en 2017 – werd georganiseerd, voort te zetten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: