Gratis toegankelijk speciaalbierfestival in Grave

21 augustus 2017 | Thijs Jacobs

De Maaspoort organiseert voor de derde keer het Speciaal Bier Festival in het land van Maas en Waal en Cuijk. George en Hilde van Kuppeveld,  de gastheer en gastvrouw, zorgen altijd  voor een gezellig en hartelijk welkom. Zij bieden, voor de derde keer, een mooie gelegenheid om van een biertje te genieten met een prachtig uitzicht op de Maas.

Meer dan 150 verschillende speciaalbieren
 

Meer dan 20 verschillende brouwerijen uit deze streek en andere delen van het  land en België zijn door George en Hilde uitgenodigd en presenteren samen meer dan 150 verschillende speciaalbieren.

Moutig, donker en zoet, bitter, licht, vol van aroma, blond, dubbel, bock, tripel en nog veel meer. De brouwerijen laten de gasten proeven en beleven en zij vertellen over de samenstelling en oorsprong van hun bieren. Het nieuwe speciaalbier van de Maaspoort wordt gepresenteerd, en het heet de 'Van Kuppeveld'.
George vertelt ook graag en smeuïg over het biertje genoemd naar Pater Karel en over de 'Bomvrije'. 

Naast een overvloed aan bier is er ook muziek:

de Mertbloazers uit Grave, zij spelen feestmuziek van hoge kwaliteit.

Het smartlappenkoor Bekaf uit Grave zingt gezellige meezingers.

Een optreden van een Graafse gelegenheidsband met 70- en 80'er jaren muziek zorgt voor nog meer feest.

Gratis

De toegang tot het Speciaal Bier Festival is GRATIS. Bij binnenkomst is er de mogelijkheid om een uniek ontworpen speciaalbierglas te kopen voor 11,00 euro . Naast het bierglas krijgt men de plattegrond en 3 muntjes, waarmee de verschillende bieren betaald kunnen worden.

De prijs van een consumptiemunt bedraagt € 2,25
Openingstijd 13.30 uur tot 19.00 uur
Voor meer info: www.speciaalbierfestival-grave.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: