Gratis toegankelijk speciaalbierfestival in Grave

21 augustus 2017 | Thijs Jacobs

De Maaspoort organiseert voor de derde keer het Speciaal Bier Festival in het land van Maas en Waal en Cuijk. George en Hilde van Kuppeveld,  de gastheer en gastvrouw, zorgen altijd  voor een gezellig en hartelijk welkom. Zij bieden, voor de derde keer, een mooie gelegenheid om van een biertje te genieten met een prachtig uitzicht op de Maas.

Meer dan 150 verschillende speciaalbieren
 

Meer dan 20 verschillende brouwerijen uit deze streek en andere delen van het  land en België zijn door George en Hilde uitgenodigd en presenteren samen meer dan 150 verschillende speciaalbieren.

Moutig, donker en zoet, bitter, licht, vol van aroma, blond, dubbel, bock, tripel en nog veel meer. De brouwerijen laten de gasten proeven en beleven en zij vertellen over de samenstelling en oorsprong van hun bieren. Het nieuwe speciaalbier van de Maaspoort wordt gepresenteerd, en het heet de 'Van Kuppeveld'.
George vertelt ook graag en smeuïg over het biertje genoemd naar Pater Karel en over de 'Bomvrije'. 

Naast een overvloed aan bier is er ook muziek:

de Mertbloazers uit Grave, zij spelen feestmuziek van hoge kwaliteit.

Het smartlappenkoor Bekaf uit Grave zingt gezellige meezingers.

Een optreden van een Graafse gelegenheidsband met 70- en 80'er jaren muziek zorgt voor nog meer feest.

Gratis

De toegang tot het Speciaal Bier Festival is GRATIS. Bij binnenkomst is er de mogelijkheid om een uniek ontworpen speciaalbierglas te kopen voor 11,00 euro . Naast het bierglas krijgt men de plattegrond en 3 muntjes, waarmee de verschillende bieren betaald kunnen worden.

De prijs van een consumptiemunt bedraagt € 2,25
Openingstijd 13.30 uur tot 19.00 uur
Voor meer info: www.speciaalbierfestival-grave.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: