GildenEvent12 bron van inspiratie

3 oktober 2012 |
GildenEvent12 bron van inspiratie<

Het GildenEvent12 met als thema Meesterlijk trok op 1 oktober 700 bezoekers, die genoten hebben van een programma dat volop inspiratie bood. Een verslag met beeld en een 3D film.
De gasten konden in CineMec in Ede in zes theaters terecht voor zeer gevarieerde vakpresentaties. Het evenement is een initiatief van Koksgilde, Gastvrijheidsgilde, CineMec en de vrienden van beide gilden.


De aanwezigen zijn in afwachting van de 3D film.

3D film
De opening van het GildenEvent12 was een speciaal voor dit evenement gemaakte 3D film over meesterlijk vakmanschap, warin alle SVH Meestertetels aan de orde kwamen.


Tonijn proeven
Daarna werden de gasten getrakteerd op een tonijn van 200 kilo die op vakkundige wijze door de Japanse chef Masanori Tomikawa van Yamazato Restaurant & Taste van Hotel Okura en Jakob Doorn van Versvishandel Jan van As werd verwerkt tot Sashimi die door iedereen geproefd kon worden.


Jakob van Doorn fileert de tonijn van 200 kilo.

Demo's
In twee kooktheaters kon gesmuld worden van presentaties van Onno Kokmeijer, tweesterrenchef Ciel Bleu, Amsterdam, TV- en SVH Meesterkok Angélique Schmeinck en gastronaut Jeroen van Oijen van Culiversum, driesterrenchef Thomas Bühner van Restaurant La Vie in Osnabrück, toppatissier Hidde de Brabander, van de nieuw trend Funginal Foods met SVH Meesterkok Theo van Rensch en Wim van den Elshout van Scelta en tenslotte van een tweetjamsessie onder leiding van Eric Miete van Koppert Cress tussen studenten van de Cas Spijkers Academie en de Sterklas.


De jamsessie tussen studenten van de Cas Spijkers Academie en de Sterklas.

Presentaties
In twee Gastvrijheidtheaters werden presentaties gehouden over Gastvrijheid 2.0 door Ton Ververs, voorzitter Gastvrijheidsgilde en Ferdie Olde Bijvank,
de gastvrijheidsdroom van Thermae 2000 door Robert Teulings, directeur Thermae 2000, Meesterlijk gastvrij met Moodmaker incl. (primeur) presentatie boek Mood Maker door John Hokkeling en Laura de la Mar van Guest, Meesterlijk gastvrij à la meneer Reimers en Milo Berlijn, beiden ambassadeurs van het Gastvrijheidsgilde en Meesterlijke drank-spijscombinaties, synergie tussen 2 werelden door Fritz Harig, SVH Meesterschenker & Jeroen van Oijen, gastronaut.

Beter ondernemen
Ook was er een ondernemerstheater waar de onderwerpen waren: Meesterlijk motiveren van medewerkers door Lammert de Vries, directeur/eigenaar Groot Warnsborn, Arnhem en Jeroen van der Veen, algemeen manager, regisseur van gastvrijheid Landhuis hotel de Bloemenbeek, De Lutte, Meesterlijk digitaal ondernemen en geld verdienen door Paul Wiertz, manager Couverts bij RTL Nederland en Meesterlijk creatief ondernemen – hoe komen we deze tijd door! door Ton Pinxten, SVH Meesterkok, SVH Meester Gastheer, SVH Wijnmeester, algemeen directeur van Landgoed Wolfslaar, Breda en Emile van der Staak, eigenaar De Nieuwe Winkel, Nijmegen.

Gastvrije zorg
Ten slotte werden in het Zorgtheater presentaties verzorgd door Yohan van den Bijl, Master Blackbelt Lean Six Sigma over Meesterlijk verbeteren in de zorg, Pascal Jalhay, SVH Meesterkok. Marfo Lelystad over Meesterlijk creatief met eten en drinken in de zorg en Ruth Pijls, Kenniscentrum Hospitality, Saxion Hogeschool Deventer over Meesterlijk gastvrije zorg.


Hans van Breukelen over teamwork

De afsluiting werd verzorgd door Hans van Breukelen, die een vlammend betoog hield over teamwork en Cesar Zuiderwijk met een bijzondere drumsolo.


Cesar Zuiderwijk met zijn drumsolo waarbij de zaal ook een rol speelde.

Boekpresentaties
Er waren drie boekprimeurs. De presentatie van het boek Wynand, geschreven door Norbert Koreman over het leven van Wynand Vogel, het Boek Moodmaker van John Hokkeling en Laura de la Mar over het ontwikkelen van gastvrijheid in organisaties en het boek Meesterlijke recepten, dat ter ere van dit derde GildenEvent is gemaakt.


Het boek Wynand werd overhandigd door Norbert Koreman in het bijzijn van Onno Kokmeijer.

Nieuw erelid
Alfred Verhagen van Koppert Cress werd vanwege zijn grote verdiensten voor Koksgilde benoemd tot Erelid van het Koksgilde en kreeg door Theo van Rensch, president van het gilde de erespeld opgespeld.


Alfred Verhagen van Koppert Cress krijgt het erelidspeldje van Theo van Rensch.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: