Gebruik minder bekende vissoorten

14 maart 2013 |
Gebruik minder bekende vissoorten<

NorthSeaChefs roept op om minder bekende vissoorten in de keuken te verwerken. Zo wordt de Belgische vis duurzamer gebruikt. Het voorstel is al door ruim vijftien chef-koks uit België ondertekend.

Toegevoegde waarde bijvangst
Veel vissen hebben te weinig commerciële waarde voor de visserijsector waardoor deze niet verhandeld worden. In plaats van de welbekende zeetong, leng en rode poon moeten de hondshaai, kleine pieterman en de spinkrab vaker op het menu komen te staan als het aan de chefs ligt. Door minder bekende vissoorten in restaurants te bereiden, wordt de toegevoegde waarde van de bijvangst vergroot.

Belgische zeevis
Chef-koks als Michael Vrijmoed en Olly Ceulenaere staan al achter het voorstel. Hierdoor hebben zij afgesproken uitsluitend te werken met kwaliteitsvolle Belgische zeevis. Ook passen ze het aanbod aan op de visseizoenen. De chefs verwerken minder bekende vissoorten in hun keukens.

Onafhankelijke werkgroep
NorthSeaChefs is een onafhankelijke werkgroep die pleit voor duurzaam gebruik van de Belgische vis. Ze worden door verschillende instanties bijgestaan, waaronder het Europees Visserijfonds en de Vlaamse overheid.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: