Gebruik minder bekende vissoorten

14 maart 2013 |
Gebruik minder bekende vissoorten<

NorthSeaChefs roept op om minder bekende vissoorten in de keuken te verwerken. Zo wordt de Belgische vis duurzamer gebruikt. Het voorstel is al door ruim vijftien chef-koks uit België ondertekend.

Toegevoegde waarde bijvangst
Veel vissen hebben te weinig commerciële waarde voor de visserijsector waardoor deze niet verhandeld worden. In plaats van de welbekende zeetong, leng en rode poon moeten de hondshaai, kleine pieterman en de spinkrab vaker op het menu komen te staan als het aan de chefs ligt. Door minder bekende vissoorten in restaurants te bereiden, wordt de toegevoegde waarde van de bijvangst vergroot.

Belgische zeevis
Chef-koks als Michael Vrijmoed en Olly Ceulenaere staan al achter het voorstel. Hierdoor hebben zij afgesproken uitsluitend te werken met kwaliteitsvolle Belgische zeevis. Ook passen ze het aanbod aan op de visseizoenen. De chefs verwerken minder bekende vissoorten in hun keukens.

Onafhankelijke werkgroep
NorthSeaChefs is een onafhankelijke werkgroep die pleit voor duurzaam gebruik van de Belgische vis. Ze worden door verschillende instanties bijgestaan, waaronder het Europees Visserijfonds en de Vlaamse overheid.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal
Jan Smink pakt derde prijs internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire

Chef Jan Smink heeft de derde prijs gewonnen bij de befaamde internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega nam het op 28 januari 2020 in Parijs op tegen zeven internationale topchefs en maakte indruk op de internationale jury met...

Eetschilderij van Marnix Lange een lust voor het oog

Chef maakt verbluffend en eetbaar kunstwerk om te delen, gemaakt met respect en eerbied voor de natuur. Chef Marnix Lange maakt met zijn spectaculaire Eetschilderijen van eten iets heel bijzonders. Een spektakel van kleur, geur, smaak en textuur: een beleving die al je zintuigen prikkelt. In een ...

Internationaal Michelin
63 nieuwe sterren in Franse Michelingids

Met plezier onthult MICHELIN de 2020-selectie voor Frankrijk, die 63 nieuwe sterren bevat. De MICHELIN Gids Frankijk 2020 telt in totaal 628 sterrenrestaurants, verdeeld over het gehele land. Naast de selectie van de sterren, zet de Gids dit jaar ook de chefs in de spotlights die kiezen voor een...

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: