Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

17 april 2019 | Yonne van Geene

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking vond plaats in filmhuis FC Hyena, waar de videoreportages die Food Reporter met de drie talenten opnam vandaag in première gingen.

New Chef on the Block is de nieuwe, officiële titel die door Gault&Millau en Food Reporter wordt toegekend aan jonge chefs die zich met hun talent onderscheiden. Ieder kwartaal worden drie chefs geselecteerd en vastgelegd in een uitvoerige videoreportage. “De passie die chefs uitstralen en de energie die van hen afspat, schreeuwt erom vastgelegd te worden op beeld”, zegt Marco van Davenhorst, hoofdredacteur van Food Reporter. Bij de première en uitreiking waren vandaag een kleine 100 chefs aanwezig. “Er werd met emotie gereageerd op de reportages”, zegt van Davenhorst. “De aanwezige chefs herkennen zichzelf in onze New Chefs on the Block: het harde werken en de uitdagingen die ze tegenkomen op weg naar de culinaire top.”

Kook jezelf in de kijker

De samenwerking tussen Gault&Millau en Food Reporter heeft als doel het in de kijker spelen van jong culinair talent. “Wij focussen ons op het zichtbaar maken van talentvolle chefs door ervoor te zorgen dat vakgenoten hen persoonlijk leren kennen”, zegt van Davenhorst. Het belang daarvan onderstreept ook Jacob-Jan Boerma (chef en eigenaar De Leest en signature chef Voltaire en The White Room), die vandaag de première bijwoonde en de talenten uitdaagt om Nederland als culinair land op de kaart te zetten. “Food Reporter is voor mij geen nieuwkomer meer, maar een vaste waarde die ons vak het juiste imago geeft, tot ver over de grens”, zegt Boerma. “Het is dan ook meer dan genieten om te zien hoe bevlogen zij met chefs meereizen om de mooiste details die ons vak kent, vast te leggen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: