Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

17 april 2019 | Yonne van Geene

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking vond plaats in filmhuis FC Hyena, waar de videoreportages die Food Reporter met de drie talenten opnam vandaag in première gingen.

New Chef on the Block is de nieuwe, officiële titel die door Gault&Millau en Food Reporter wordt toegekend aan jonge chefs die zich met hun talent onderscheiden. Ieder kwartaal worden drie chefs geselecteerd en vastgelegd in een uitvoerige videoreportage. “De passie die chefs uitstralen en de energie die van hen afspat, schreeuwt erom vastgelegd te worden op beeld”, zegt Marco van Davenhorst, hoofdredacteur van Food Reporter. Bij de première en uitreiking waren vandaag een kleine 100 chefs aanwezig. “Er werd met emotie gereageerd op de reportages”, zegt van Davenhorst. “De aanwezige chefs herkennen zichzelf in onze New Chefs on the Block: het harde werken en de uitdagingen die ze tegenkomen op weg naar de culinaire top.”

Kook jezelf in de kijker

De samenwerking tussen Gault&Millau en Food Reporter heeft als doel het in de kijker spelen van jong culinair talent. “Wij focussen ons op het zichtbaar maken van talentvolle chefs door ervoor te zorgen dat vakgenoten hen persoonlijk leren kennen”, zegt van Davenhorst. Het belang daarvan onderstreept ook Jacob-Jan Boerma (chef en eigenaar De Leest en signature chef Voltaire en The White Room), die vandaag de première bijwoonde en de talenten uitdaagt om Nederland als culinair land op de kaart te zetten. “Food Reporter is voor mij geen nieuwkomer meer, maar een vaste waarde die ons vak het juiste imago geeft, tot ver over de grens”, zegt Boerma. “Het is dan ook meer dan genieten om te zien hoe bevlogen zij met chefs meereizen om de mooiste details die ons vak kent, vast te leggen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Michelin
63 nieuwe sterren in Franse Michelingids

Met plezier onthult MICHELIN de 2020-selectie voor Frankrijk, die 63 nieuwe sterren bevat. De MICHELIN Gids Frankijk 2020 telt in totaal 628 sterrenrestaurants, verdeeld over het gehele land. Naast de selectie van de sterren, zet de Gids dit jaar ook de chefs in de spotlights die kiezen voor een...

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: