Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

17 april 2019 | Yonne van Geene
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking vond plaats in filmhuis FC Hyena, waar de videoreportages die Food Reporter met de drie talenten opnam vandaag in première gingen.

New Chef on the Block is de nieuwe, officiële titel die door Gault&Millau en Food Reporter wordt toegekend aan jonge chefs die zich met hun talent onderscheiden. Ieder kwartaal worden drie chefs geselecteerd en vastgelegd in een uitvoerige videoreportage. “De passie die chefs uitstralen en de energie die van hen afspat, schreeuwt erom vastgelegd te worden op beeld”, zegt Marco van Davenhorst, hoofdredacteur van Food Reporter. Bij de première en uitreiking waren vandaag een kleine 100 chefs aanwezig. “Er werd met emotie gereageerd op de reportages”, zegt van Davenhorst. “De aanwezige chefs herkennen zichzelf in onze New Chefs on the Block: het harde werken en de uitdagingen die ze tegenkomen op weg naar de culinaire top.”

Kook jezelf in de kijker

De samenwerking tussen Gault&Millau en Food Reporter heeft als doel het in de kijker spelen van jong culinair talent. “Wij focussen ons op het zichtbaar maken van talentvolle chefs door ervoor te zorgen dat vakgenoten hen persoonlijk leren kennen”, zegt van Davenhorst. Het belang daarvan onderstreept ook Jacob-Jan Boerma (chef en eigenaar De Leest en signature chef Voltaire en The White Room), die vandaag de première bijwoonde en de talenten uitdaagt om Nederland als culinair land op de kaart te zetten. “Food Reporter is voor mij geen nieuwkomer meer, maar een vaste waarde die ons vak het juiste imago geeft, tot ver over de grens”, zegt Boerma. “Het is dan ook meer dan genieten om te zien hoe bevlogen zij met chefs meereizen om de mooiste details die ons vak kent, vast te leggen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: