Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

17 april 2019 | Yonne van Geene

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking vond plaats in filmhuis FC Hyena, waar de videoreportages die Food Reporter met de drie talenten opnam vandaag in première gingen.

New Chef on the Block is de nieuwe, officiële titel die door Gault&Millau en Food Reporter wordt toegekend aan jonge chefs die zich met hun talent onderscheiden. Ieder kwartaal worden drie chefs geselecteerd en vastgelegd in een uitvoerige videoreportage. “De passie die chefs uitstralen en de energie die van hen afspat, schreeuwt erom vastgelegd te worden op beeld”, zegt Marco van Davenhorst, hoofdredacteur van Food Reporter. Bij de première en uitreiking waren vandaag een kleine 100 chefs aanwezig. “Er werd met emotie gereageerd op de reportages”, zegt van Davenhorst. “De aanwezige chefs herkennen zichzelf in onze New Chefs on the Block: het harde werken en de uitdagingen die ze tegenkomen op weg naar de culinaire top.”

Kook jezelf in de kijker

De samenwerking tussen Gault&Millau en Food Reporter heeft als doel het in de kijker spelen van jong culinair talent. “Wij focussen ons op het zichtbaar maken van talentvolle chefs door ervoor te zorgen dat vakgenoten hen persoonlijk leren kennen”, zegt van Davenhorst. Het belang daarvan onderstreept ook Jacob-Jan Boerma (chef en eigenaar De Leest en signature chef Voltaire en The White Room), die vandaag de première bijwoonde en de talenten uitdaagt om Nederland als culinair land op de kaart te zetten. “Food Reporter is voor mij geen nieuwkomer meer, maar een vaste waarde die ons vak het juiste imago geeft, tot ver over de grens”, zegt Boerma. “Het is dan ook meer dan genieten om te zien hoe bevlogen zij met chefs meereizen om de mooiste details die ons vak kent, vast te leggen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Fernando Jonker: Autodidact in de keuken

“Sucre, sucre!”, riep ik keihard toen ik voor het eerst voet zette op Nederlands bodem. Ik had nog nooit van mijn leven sneeuw gezien en dacht dat het hele land bestrooid was met suiker. Mijn eerste ontmoeting met Nederland associeerde ik dus onbewust met eten: de rode draad in mijn leve...

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: