Gastronomisch Gilde gaat nieuwe samenwerking aan

20 februari 2019 | Yonne van Geene

Het Gastronomisch Gilde, vereniging voor vakmensen in eten, drinken en gastvrijheid en Het Nederlands Kokspanel, onderzoekspanel voor professionals uit de horeca en catering, zijn de samenwerking aangegaan. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om informatie met elkaar uit te wisselen over de actuele behoeften van koks, cateringmanagers en eigenaren op het gebied van (nieuwe) producten, merken en andere soorten food- en hospitalitytrends.

Het Gastronomisch Gilde bestaat uit verschillende vakgroepen, die samen een enorm expertisecentrum voor culinair vakmanschap vormen. Binnen het Gilde komen allerlei soorten vakmensen uit de gastronomie regelmatig bij elkaar om interessante activiteiten en workshops bij te wonen en met elkaar te netwerken. Hierdoor wil de vakvereniging kennis delen en daarmee haar leden inspireren en van elkaar laten leren.
 
Het Nederlands Kokspanel maakt de mening, het gedrag en wensen van foodprofessionals inzichtelijk. Ze geloven dat vakmensen beter bediend kunnen worden door deze inzichten te delen met leveranciers. Hierdoor kunnen leveranciers innovaties, concepten en promoties beter laten aansluiten op de wensen uit de horecamarkt. Al 20 jaar verzamelt Het Nederlands Kokspanel inzichten en helpt het aanbod van fabrikanten beter af te stemmen op de professionele gebruiker.

Informatie delen met vakgenoten

Gezien de toegankelijke club van foodspecialisten van het Gastronomisch Gilde, de vaardigheden van Het Nederlands Kokspanel om meningen en wensen in kaart te brengen en de overeenkomende belangen van beide partijen om interessante informatie te delen met hun leden, leek een samenwerking meer dan geschikt. Dit maakt het nog toegankelijker voor enthousiaste Gastronomisch Gilde-leden om gratis lid te worden van het professionele panel.
 
Panelleden weten door hun deelname als eerste welke nieuwe producten er op de markt komen. Ze mogen hun mening en wensen delen en hebben (deels) invloed op de productontwikkeling van leveranciers. Ten slotte ontvangen ze natuurlijk de leerzame resultaten van de onderzoeken en tips passend bij het thema van het onderzoek, bijvoorbeeld hoe je vegetarische gerechten het beste op de menukaart zet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: