Friese topkok Jan Smink maakt naam en concept eigen restaurant bekend

8 juni 2018 | David Bakker

Het nieuwe restaurant van topkok Jan Smink in Wolvega krijgt de naam restaurant Smink. Het 40 couverts tellende restaurant opent per 21 september 2018 en heeft via de website de eerste tafels vrijgegeven voor reservering. Smink gaat op hoog niveau koken met Friese producten en de gast kan een grote dosis lef, beleving en innovatie middels items uit de 3D-voedselprinter verwachten. Restaurant Smink is het eerste restaurant ter wereld met meerdere 3D-voedselprinters.

Friesland loopt als een rode draad door de keuken van restaurant Smink. Jan Smink: “Ik kook met de producten waarmee ik als boerenzoon ben opgegroeid en laat mijn liefde voor Friesland spreken op het bord. De kaart bestaat uit één menu van 4 tot 10 gangen, een 4-gangenmenu kost € 50,-. Naast een keuken op hoog niveau kan de gast veel beleving verwachten. We bereiden een deel van de gerechten midden in het restaurant, doen aan tafelbereidingen en ik bespreek persoonlijk met de gast het menu en de dranken, die overigens ook onderscheidend zullen zijn.”

Uniek in 3D-voedselprinting

Jan Smink: “In mijn gerechten verwerk ik regelmatig items uit de 3D-voedselprinters van byFlow. Als productontwikkelaar voor byFlow beschik ik exclusief over de nieuwste vormen en technieken, waarmee ik mijn gasten kan verrassen met bijzonder vormgegeven gerechtonderdelen. Deze items vervullen een ondersteunende rol, ze zijn bedoeld als esthetische aanvulling op het gerecht, ik bereid mijn gerechten voor het overige op traditionele wijze. Ik ben het eerste en momenteel het enige restaurant in de wereld dat actief gebruik gaat maken van 3D-voedselprinters.”

Reserveren

Restaurant Smink heeft geen vaste openingsdagen. Jan Smink: “Op de website www.jansmink.com  kan via de reserveringstool van TheNextTable een reservering gemaakt worden op de opengestelde dagen. Op dit moment zijn reserveringen mogelijk vanaf 21 september tot en met november 2018. Volgende periodes worden later vrijgegeven.”

Over Jan Smink

Chef en ondernemer Jan Smink werkte eerder onder meer als sous-chef bij Bilderberg Landgoed Lauswolt. Als freelance chef werkt hij sinds 2013 voor onder meer driesterrenrestaurant De Librije, waaraan hij ook na de opening van zijn restaurant op projectbasis verbonden blijft. Jan Smink behaalde als wedstrijdkok veel prijzen in binnen- en buitenland en kwam diverse malen voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Bocuse D’Or. Sinds 2017 is hij coach van het Nederlandse Bocuse D’Or-team. Jan Smink is sinds 2014 als docent van de Talentklas verbonden aan ROC Friese Poort Sneek. Naast restaurateur is hij werkzaam als onder meer freelance-chef, adviseur, gastspreker, productontwikkelaar en foodstylist.

 

Foto: Kyonne Leyser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: