Friese topkok Jan Smink maakt naam en concept eigen restaurant bekend

8 juni 2018 | David Bakker

Het nieuwe restaurant van topkok Jan Smink in Wolvega krijgt de naam restaurant Smink. Het 40 couverts tellende restaurant opent per 21 september 2018 en heeft via de website de eerste tafels vrijgegeven voor reservering. Smink gaat op hoog niveau koken met Friese producten en de gast kan een grote dosis lef, beleving en innovatie middels items uit de 3D-voedselprinter verwachten. Restaurant Smink is het eerste restaurant ter wereld met meerdere 3D-voedselprinters.

Friesland loopt als een rode draad door de keuken van restaurant Smink. Jan Smink: “Ik kook met de producten waarmee ik als boerenzoon ben opgegroeid en laat mijn liefde voor Friesland spreken op het bord. De kaart bestaat uit één menu van 4 tot 10 gangen, een 4-gangenmenu kost € 50,-. Naast een keuken op hoog niveau kan de gast veel beleving verwachten. We bereiden een deel van de gerechten midden in het restaurant, doen aan tafelbereidingen en ik bespreek persoonlijk met de gast het menu en de dranken, die overigens ook onderscheidend zullen zijn.”

Uniek in 3D-voedselprinting

Jan Smink: “In mijn gerechten verwerk ik regelmatig items uit de 3D-voedselprinters van byFlow. Als productontwikkelaar voor byFlow beschik ik exclusief over de nieuwste vormen en technieken, waarmee ik mijn gasten kan verrassen met bijzonder vormgegeven gerechtonderdelen. Deze items vervullen een ondersteunende rol, ze zijn bedoeld als esthetische aanvulling op het gerecht, ik bereid mijn gerechten voor het overige op traditionele wijze. Ik ben het eerste en momenteel het enige restaurant in de wereld dat actief gebruik gaat maken van 3D-voedselprinters.”

Reserveren

Restaurant Smink heeft geen vaste openingsdagen. Jan Smink: “Op de website www.jansmink.com  kan via de reserveringstool van TheNextTable een reservering gemaakt worden op de opengestelde dagen. Op dit moment zijn reserveringen mogelijk vanaf 21 september tot en met november 2018. Volgende periodes worden later vrijgegeven.”

Over Jan Smink

Chef en ondernemer Jan Smink werkte eerder onder meer als sous-chef bij Bilderberg Landgoed Lauswolt. Als freelance chef werkt hij sinds 2013 voor onder meer driesterrenrestaurant De Librije, waaraan hij ook na de opening van zijn restaurant op projectbasis verbonden blijft. Jan Smink behaalde als wedstrijdkok veel prijzen in binnen- en buitenland en kwam diverse malen voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Bocuse D’Or. Sinds 2017 is hij coach van het Nederlandse Bocuse D’Or-team. Jan Smink is sinds 2014 als docent van de Talentklas verbonden aan ROC Friese Poort Sneek. Naast restaurateur is hij werkzaam als onder meer freelance-chef, adviseur, gastspreker, productontwikkelaar en foodstylist.

 

Foto: Kyonne Leyser

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Euro-Toques Young Chef Award 2018

De wedstrijd wordt georganiseerd door Euro-Toques Nederland en mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Rotterdam. De Young Chef of the Year wordt voor de 24ste keer georganiseerd. Vijf koks meten zich in deze strijd met elkaar op het gebied van productkennis, techniek en creativiteit. De Young...

Internationaal Interview Patisserie
Interview Pierre Hermé: de keizer van de macaron

Patissier Pierre Hermé heeft macaronwinkels over de hele wereld. Van Japan tot Amerika en van Thailand tot Marokko. En dat is dan nog maar een fractie van alle landen waar Hermé gevestigd is. Afgelopen jaar opende hij een dessertbar en winkel in samenwerking met het beautymerk L’...

Creëer een ijzersterke Social Media strategie

Je bedrijf gratis promoten en verkopen op Facebook is aan banden gelegd. Pitchen, promoten, reacties uitlokken, win acties en zelfs vragen om een like, het is allemaal uit den boze. Facebook wil enkel waardevolle verhalen van je zien. Wil je je horecabedrijf actief promoten dan kan dat alleen nog vi...

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: