Friese topkok Jan Smink maakt naam en concept eigen restaurant bekend

8 juni 2018 | David Bakker

Het nieuwe restaurant van topkok Jan Smink in Wolvega krijgt de naam restaurant Smink. Het 40 couverts tellende restaurant opent per 21 september 2018 en heeft via de website de eerste tafels vrijgegeven voor reservering. Smink gaat op hoog niveau koken met Friese producten en de gast kan een grote dosis lef, beleving en innovatie middels items uit de 3D-voedselprinter verwachten. Restaurant Smink is het eerste restaurant ter wereld met meerdere 3D-voedselprinters.

Friesland loopt als een rode draad door de keuken van restaurant Smink. Jan Smink: “Ik kook met de producten waarmee ik als boerenzoon ben opgegroeid en laat mijn liefde voor Friesland spreken op het bord. De kaart bestaat uit één menu van 4 tot 10 gangen, een 4-gangenmenu kost € 50,-. Naast een keuken op hoog niveau kan de gast veel beleving verwachten. We bereiden een deel van de gerechten midden in het restaurant, doen aan tafelbereidingen en ik bespreek persoonlijk met de gast het menu en de dranken, die overigens ook onderscheidend zullen zijn.”

Uniek in 3D-voedselprinting

Jan Smink: “In mijn gerechten verwerk ik regelmatig items uit de 3D-voedselprinters van byFlow. Als productontwikkelaar voor byFlow beschik ik exclusief over de nieuwste vormen en technieken, waarmee ik mijn gasten kan verrassen met bijzonder vormgegeven gerechtonderdelen. Deze items vervullen een ondersteunende rol, ze zijn bedoeld als esthetische aanvulling op het gerecht, ik bereid mijn gerechten voor het overige op traditionele wijze. Ik ben het eerste en momenteel het enige restaurant in de wereld dat actief gebruik gaat maken van 3D-voedselprinters.”

Reserveren

Restaurant Smink heeft geen vaste openingsdagen. Jan Smink: “Op de website www.jansmink.com  kan via de reserveringstool van TheNextTable een reservering gemaakt worden op de opengestelde dagen. Op dit moment zijn reserveringen mogelijk vanaf 21 september tot en met november 2018. Volgende periodes worden later vrijgegeven.”

Over Jan Smink

Chef en ondernemer Jan Smink werkte eerder onder meer als sous-chef bij Bilderberg Landgoed Lauswolt. Als freelance chef werkt hij sinds 2013 voor onder meer driesterrenrestaurant De Librije, waaraan hij ook na de opening van zijn restaurant op projectbasis verbonden blijft. Jan Smink behaalde als wedstrijdkok veel prijzen in binnen- en buitenland en kwam diverse malen voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Bocuse D’Or. Sinds 2017 is hij coach van het Nederlandse Bocuse D’Or-team. Jan Smink is sinds 2014 als docent van de Talentklas verbonden aan ROC Friese Poort Sneek. Naast restaurateur is hij werkzaam als onder meer freelance-chef, adviseur, gastspreker, productontwikkelaar en foodstylist.

 

Foto: Kyonne Leyser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: