Franse celebrity chef aan het roer van de keuken in het Amstel Hotel

23 februari 2021 | Redactie

De Franse celebrity chef, tv-ster en kookboekenauteur Cyril Lignac en het legendarische Amstel Hotel, in eigendom van Katara Hospitality, gemanaged door InterContintental Hotels & Resorts, zijn een samenwerking aangegaan om het eerste restaurant van Cyril Lignac te openen buiten Frankrijk, in Nederland.

De geprezen chef gaat een restaurant openen in het prestigieuze hotel dat uitkijkt over de oevers van de Amstel. Het restaurant, waarvan de opening begin 2022 gepland staat, zal worden gebaseerd op Lignac’s succesvolle zaken in Parijs.

Moderne twist

Aan de gasten zal een gevarieerd menu gepresenteerd worden wat een combinatie zal zijn van Lignac’s Franse achtergrond en internationale indrukken, die hij heeft verzameld gedurende zijn reizen over de wereld. Het nieuwe restaurant zal een moderne twist toevoegen aan het iconische hotel waarmee tegelijkertijd het gedachtegoed in ere wordt gehouden. De getalenteerde chef zal een gee?volueerde versie van zijn succesvolle seafood restaurantconcept introduceren in het hart van Amsterdam.

Betoverende ervaring

“Ik ben verheugd om een nieuw restaurant te mogen openen in deze prachtige stad en in het Amstel. Het is een fantastisch en iconisch hotel dat is gevestigd op een van de mooiste locaties in Amsterdam. De nabijheid van de rivier en de grachten is een geweldige mogelijkheid om een elegante en betoverende ervaring te cree?ren. Ik ben trots dat ik met mijn moderne culinaire kijk in een historisch gebouw mag bijdragen aan de rijke geschiedenis en het succes van het hotel", aldus Cyril Lignac.

Al meer dan 150 jaar heeft het Amstel haar authentieke charme weten te behouden, die nu gecombineerd zal worden met een innovatieve culinaire wereld. Deze mooie samenwerking zal het begin zijn van de nieuwe toekomst van het legendarische Amstel Hotel en zal ongetwijfeld de nieuwe modieuze locatie zijn van het Venetie? van het Noorden.

Volledige renovatie

“Met de komst van Chef Cyril Lignac gaan wij beginnen aan een nieuw hoofdstuk voor het Amstel. Als onderdeel van dit waanzinnige project, zijn wij van plan om een volledige renovatie te realiseren voor het restaurant waar wij nog steeds het gedachtegoed van de ‘Grande Dame’ zullen bewaken. De komst van Cyril Lignac en zijn expertise zullen bijdragen aan de mooie toekomst van het Amstel Hotel", aldus Rudolf van Dijk.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

60 procent Nederlanders vindt dat terrassen open kunnen

Uit onderzoek van I&O Research - in opdracht van de NOS - blijkt dat zes op de tien Nederlanders vindt dat de terrassen weer open kunnen. I&O Research doet regelmatig onderzoek naar het draagvlak van de coronomaatregelen. Uit het onderzoek blijkt dat de steun voor de maatregelen steeds verde ...

Interview Longread Themamaand energie
Frits Groeneveld opent restaurant in coronatijd

“Financieel is het een waardeloos jaar, maar op ondernemersvlak was het bijzonder mooi.” Een jaar geleden hoorde horecaondernemer Frits Groeneveld vanuit Nieuw-Zeeland dat zijn café in Apeldoorn noodgedwongen dicht moest. Een jaar later is Café Den Olifant nog altijd geslot ...

Horeca naar de stembus deel vier; SP

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
''Op 16 maart gooien we ons terras open''

Gilles Harthoorn is eigenaar van Hotel-Café-Restaurant Duinzicht op Schiermonnikoog. Gisteren zetten veel horecaondernemers in Friesland de terrassen op de kop als ludieke actie vanwege de sluiting van de horeca, maar op 16 maart wil deze hotelier zijn terras daadwerkelijk openen. “Als ...

Financieel Horeca & Belasting
4 keer investeringsvoordeel voor uw restaurantbedrijf!

Waarschijnlijk kijkt u verbaasd op bij het lezen van de titel van dit artikel. In deze crisistijd investeren in mijn horecazaak, dat kan toch niet de bedoeling zijn? Toch kan het fiscaal voordelig kunnen zijn om uw investeringen niet uit te stellen. De Belastingdienst heeft namelijk de Baangerelatee ...

Corona
Nog altijd geen datum dat terras open mag

Het gonst al enige dagen rond in Den Haag, maar nog altijd is niet duidelijk wanneer de terrassen officieel open mogen. Afgelopen dinsdag 2 maart zetten veel horecaondernemers hun terrassen buiten om de penibele situatie van de horeca onder de aandacht te krijgen. Dat lukte, maar nog altijd is het g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: