Felix Huisken geslaagd voor zijn Meesterproef

3 november 2017 | Roy Spijker

Op donderdag 2 november is Felix Huisken (46), eigenaar van Café Singelier, Groningen geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterschenker. Felix Huisken is daarmee de eerste SVH Meesterschenker sinds 2002.

Een SVH Meesterschenker weet als geen ander gasten te verrassen met uiteenlopende dranken. Dat doet hij op een persoonlijke, eigentijdse manier waarbij kennis en vaardigheden samen komen. Een Meesterschenker weet bijzonder veel van alle soorten dranken en heeft aantoonbaar tenminste twee specialisaties op hoog niveau. Het aantal vereiste diploma’s voor deze Meestertitel is aanzienlijk.

Meesterproef
De Meesterproef van Felix Huisken werd afgenomen door de hele commissie SVH Meesterschenker en beoordeeld door SVH Meesterschenkers Jac Wezenbeek en Tom Cats en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. De commissieleden zijn erg enthousiast over de nieuwe SVH Meesterschenker. Ze zijn onder de indruk van dit bedrijf, de kennis over de dranken en de sfeer. De proeverij met het thema 'Eau de vie', die onderdeel was van de Meesterproef SVH Meesterschenker maakte duidelijk dat dit een van de specialisaties is van Huisken. De kennis over en de keuze van de verschillende soorten Eau de vie, met verschillende fruitsoorten en rijpingswijzen waren absoluut Meesterwaardig.

"De Meesterschenker is een Meester die je in een buurtcafé kunt vinden, maar ook in een sterrenzaak. Deze titel gaat werkelijk dwars door de hele branche. Dat er nu sinds 2002 een nieuwe meester bij is gekomen, is veelbelovend", aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH. "De horeca is uit het dal geklommen en gasten gaan steeds meer in de horeca besteden. Niet alleen aan eten, maar juist ook aan verschillende soorten dranken. De gast zoekt beleving en bezoekt daarom vaak gespecialiseerde zaken met gerenommeerde vakmensen. Denk aan barista’s, biersommeliers en liquoristen. Daar is in toenemende mate vraag naar. De Meesterschenker herbergt al die disciplines in zich en is daarom hét voorbeeld van een kenner op het gebied van dranken. Het vak van bartender, dat de grondslag is van de Meesterschenker, staat hiermee op de kaart. Maar nog meer het idee van gastvrijheid en verantwoord gastheerschap."

Jarenlange voorbereiding
Felix Huisken wist al vroeg dat hij SVH Meesterschenker wilde worden en werkte 9 jaar aan de opbouw van zijn dossier. "Het behalen van de titel is een kroon op mijn werk, een droom die uitkomt."

SVH Meestertitels
Nederland heeft op dit moment 282 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Nieuwe vestiging Happy Italy in hoofdkantoor KPN

Happy Italy maakt een tweetal mooie stappen. De snelgroeiende horecaformule heeft afgelopen week een contract gesloten met KPN. Onder het nieuwe KPN hoofdkantoor in Rotterdam komt in het najaar een grote Happy Italy vestiging. Bovendien lanceert Happy Italy een nieuwe take-away formule, ‘Happy...

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: