Felix Huisken geslaagd voor zijn Meesterproef

3 november 2017 | Roy Spijker

Op donderdag 2 november is Felix Huisken (46), eigenaar van Café Singelier, Groningen geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterschenker. Felix Huisken is daarmee de eerste SVH Meesterschenker sinds 2002.

Een SVH Meesterschenker weet als geen ander gasten te verrassen met uiteenlopende dranken. Dat doet hij op een persoonlijke, eigentijdse manier waarbij kennis en vaardigheden samen komen. Een Meesterschenker weet bijzonder veel van alle soorten dranken en heeft aantoonbaar tenminste twee specialisaties op hoog niveau. Het aantal vereiste diploma’s voor deze Meestertitel is aanzienlijk.

Meesterproef
De Meesterproef van Felix Huisken werd afgenomen door de hele commissie SVH Meesterschenker en beoordeeld door SVH Meesterschenkers Jac Wezenbeek en Tom Cats en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. De commissieleden zijn erg enthousiast over de nieuwe SVH Meesterschenker. Ze zijn onder de indruk van dit bedrijf, de kennis over de dranken en de sfeer. De proeverij met het thema 'Eau de vie', die onderdeel was van de Meesterproef SVH Meesterschenker maakte duidelijk dat dit een van de specialisaties is van Huisken. De kennis over en de keuze van de verschillende soorten Eau de vie, met verschillende fruitsoorten en rijpingswijzen waren absoluut Meesterwaardig.

"De Meesterschenker is een Meester die je in een buurtcafé kunt vinden, maar ook in een sterrenzaak. Deze titel gaat werkelijk dwars door de hele branche. Dat er nu sinds 2002 een nieuwe meester bij is gekomen, is veelbelovend", aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH. "De horeca is uit het dal geklommen en gasten gaan steeds meer in de horeca besteden. Niet alleen aan eten, maar juist ook aan verschillende soorten dranken. De gast zoekt beleving en bezoekt daarom vaak gespecialiseerde zaken met gerenommeerde vakmensen. Denk aan barista’s, biersommeliers en liquoristen. Daar is in toenemende mate vraag naar. De Meesterschenker herbergt al die disciplines in zich en is daarom hét voorbeeld van een kenner op het gebied van dranken. Het vak van bartender, dat de grondslag is van de Meesterschenker, staat hiermee op de kaart. Maar nog meer het idee van gastvrijheid en verantwoord gastheerschap."

Jarenlange voorbereiding
Felix Huisken wist al vroeg dat hij SVH Meesterschenker wilde worden en werkte 9 jaar aan de opbouw van zijn dossier. "Het behalen van de titel is een kroon op mijn werk, een droom die uitkomt."

SVH Meestertitels
Nederland heeft op dit moment 282 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

KHN
Kort geding KHN tegen de Staat over TVL op 9 maart

KHN is vorige week een kort geding gestart tegen de Staat der Nederlanden voor het uitbetalen van de TVL. Dit kort geding zal a.s. dinsdag 9 februari om 14:00 dienen in de Rechtbank in Den Haag. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk de aanvulling op de Tegemoetkoming Vaste La ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: