Feest en Bierplankje bij café Mereboer

3 maart 2014 |
Feest en Bierplankje bij café Mereboer<

In het Noord-Hollandse plaatsje Groet viert café Mereboer dit jaar het 200-jarig bestaan. Behalve festiviteiten rondom deze mijlpaal komen Harry Mereboer en Simon Klein van het café met een nieuw
product: het Bierplankje. Hierop worden drie speciaaltapbieren gecombineerd met drie bijpassende kazen.

Beerpairing
“Iedereen kent het kaasplankje”, aldus Harry Mereboer. “Heerlijk, al dan niet met een glas wijn of port. Maar de meeste mensen weten niet, dat er veel meer bier-smaak-varianten zijn dan wijnvarianten. Dus een combinatie tussen bier en kaas moest ook wel iets moois opleveren. Wij zijn met dat gegeven aan de slag gegaan en hebben iets prachtigs nieuws uitgevonden.”

3 bieren, 3 kazen
Het zogeheten Mebo's Bierplankje bestaat uit drie soorten speciaalbier van de tap, in de beste combinatie met drie soorten kaas samengesteld in samenwerking met topkoks. Om het oerproduct van Mereboer eer aan te doen, heeft Simon Klein zelfs een opleiding over (speciaal)bieren gevolgd. “De opbouw van smaak bij bier, gaat van licht en fruitig, naar soms heel zwaar en intens. Denk maar eens aan het verschil tussen een witbiertje en een tripel. Dat geldt eigenlijk hetzelfde voor kazen; denk maar eens aan het verschil tussen een jonge kaas en een blauwschimmelkaas. Door die twee dingen te combineren, krijg je wéér hele nieuwe smaken”, aldus een zichtbaar enthousiaste Simon Klein.

Festiviteiten
“Vanzelfsprekend volgt er nog heel veel aan festiviteiten rondom het 200-jarig bestaan van café Mereboer” voorspelt Harry Mereboer. “Vanaf 30 maart worden er ook bierproeverijen georganiseerd en in het najaar staat zelfs een hele maand in het teken van het jubileum. Maar dit hebben we vast, en we zijn er trots op.”

Op de foto boven: Harry en Simon genieten van het Mebo’s Bierplankje.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: