Feest en Bierplankje bij café Mereboer

3 maart 2014 |
Feest en Bierplankje bij café Mereboer<

In het Noord-Hollandse plaatsje Groet viert café Mereboer dit jaar het 200-jarig bestaan. Behalve festiviteiten rondom deze mijlpaal komen Harry Mereboer en Simon Klein van het café met een nieuw
product: het Bierplankje. Hierop worden drie speciaaltapbieren gecombineerd met drie bijpassende kazen.

Beerpairing
“Iedereen kent het kaasplankje”, aldus Harry Mereboer. “Heerlijk, al dan niet met een glas wijn of port. Maar de meeste mensen weten niet, dat er veel meer bier-smaak-varianten zijn dan wijnvarianten. Dus een combinatie tussen bier en kaas moest ook wel iets moois opleveren. Wij zijn met dat gegeven aan de slag gegaan en hebben iets prachtigs nieuws uitgevonden.”

3 bieren, 3 kazen
Het zogeheten Mebo's Bierplankje bestaat uit drie soorten speciaalbier van de tap, in de beste combinatie met drie soorten kaas samengesteld in samenwerking met topkoks. Om het oerproduct van Mereboer eer aan te doen, heeft Simon Klein zelfs een opleiding over (speciaal)bieren gevolgd. “De opbouw van smaak bij bier, gaat van licht en fruitig, naar soms heel zwaar en intens. Denk maar eens aan het verschil tussen een witbiertje en een tripel. Dat geldt eigenlijk hetzelfde voor kazen; denk maar eens aan het verschil tussen een jonge kaas en een blauwschimmelkaas. Door die twee dingen te combineren, krijg je wéér hele nieuwe smaken”, aldus een zichtbaar enthousiaste Simon Klein.

Festiviteiten
“Vanzelfsprekend volgt er nog heel veel aan festiviteiten rondom het 200-jarig bestaan van café Mereboer” voorspelt Harry Mereboer. “Vanaf 30 maart worden er ook bierproeverijen georganiseerd en in het najaar staat zelfs een hele maand in het teken van het jubileum. Maar dit hebben we vast, en we zijn er trots op.”

Op de foto boven: Harry en Simon genieten van het Mebo’s Bierplankje.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: