Euro-Toques Inaugureert De Molenaar in Onderdendam

12 juli 2017 | Roy Spijker

In het prachtige dorp Onderdendam, 15 kilometer ten noorden van de stad Groningen, is restaurant 'De Molenaar' gevestigd in, hoe kan het ook anders, een molen. Tot voor kort heette de locatie nog 'In de molen', maar toen Martin Kooijker, 25 jaren jong, het restaurant waar hij als sous-chef werkzaam was, eind 2016 overnam heeft hij de naam gewijzigd. In de oude situatie had het restaurant een Michelinster maar patron chef Martin Kooijker kookt met zijn team ook de sterren van de hemel!

De visie die Martin Kooijker op het vak heeft sluit naadloos aan op de Code van eer die ETN hanteert. De producten waar hij mee werkt komen allemaal uit de buurt. Zo haalt hij de vis vers van de visafslag bij Lauwersoog en de groenten en kruiden komen zoveel als mogelijk uit de plaatselijke dorpstuin. Ook heeft hij contact met een lokale jager voor een lekker stukje wild. ETN is blij met Martin Kooijker als jongste lid.

De sabrage, een vast onderdeel bij Euro-Toques feestjes, werd onder toezicht van Daam Scharloo uitgevoerd door Erica van Lente, de burgemeester van de gemeente Bedum, waar Onderdendam onder valt. Als een volleerd schermer sloeg zij met de sabel de kurk van de fles champagne, waarna geproost kon worden op de toetreding van De Molenaar.

Het diner dat de genodigden vervolgens geserveerd kregen overtrof alle verwachtingen. Ik verwacht dat de Michelin ster heel binnenkort weer terug is in Onderdendam!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: