Euro-Toques Inaugureert De Molenaar in Onderdendam

12 juli 2017 | Roy Spijker

In het prachtige dorp Onderdendam, 15 kilometer ten noorden van de stad Groningen, is restaurant 'De Molenaar' gevestigd in, hoe kan het ook anders, een molen. Tot voor kort heette de locatie nog 'In de molen', maar toen Martin Kooijker, 25 jaren jong, het restaurant waar hij als sous-chef werkzaam was, eind 2016 overnam heeft hij de naam gewijzigd. In de oude situatie had het restaurant een Michelinster maar patron chef Martin Kooijker kookt met zijn team ook de sterren van de hemel!

De visie die Martin Kooijker op het vak heeft sluit naadloos aan op de Code van eer die ETN hanteert. De producten waar hij mee werkt komen allemaal uit de buurt. Zo haalt hij de vis vers van de visafslag bij Lauwersoog en de groenten en kruiden komen zoveel als mogelijk uit de plaatselijke dorpstuin. Ook heeft hij contact met een lokale jager voor een lekker stukje wild. ETN is blij met Martin Kooijker als jongste lid.

De sabrage, een vast onderdeel bij Euro-Toques feestjes, werd onder toezicht van Daam Scharloo uitgevoerd door Erica van Lente, de burgemeester van de gemeente Bedum, waar Onderdendam onder valt. Als een volleerd schermer sloeg zij met de sabel de kurk van de fles champagne, waarna geproost kon worden op de toetreding van De Molenaar.

Het diner dat de genodigden vervolgens geserveerd kregen overtrof alle verwachtingen. Ik verwacht dat de Michelin ster heel binnenkort weer terug is in Onderdendam!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: