elBulli maakt een korte comeback

15 februari 2013
elBulli maakt een korte comeback

Er is een film in de maak over Ferran Adrià en zijn beroemde, inmiddels gesloten restaurant elBulli. Voor deze productie heropent de Spaanse chef voor een korte periode zijn eetgelegenheid.

*Leermeester*
Het is nog niet bekend of het gaat om zijn vestiging in Roses of een nagebouwde versie in Hollywood. Adrià duikt namelijk weer terug in zijn vak om acteurs op te leiden voor de film. Het boek The Sorcerer’s Apprentices: A Season in the Kitchen at Ferran Adrià's elBulli, geschreven door Lisa Abend, dient als basis voor het script. De maaltijden die tijdens deze training worden bereid, zullen aan de potentiële gasten worden geserveerd. Wie daarvoor in aanmerking komt is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk kiest de chef zelf de gelukkige gasten, of wordt er gebruik gemaakt van een loterijsysteem.

*Beste restaurant*
De Spaanse eetgelegenheid sloot in 2011 haar deuren. Het etablissement had al meer dan tien jaar een driesterrenstatus en werd vijf keer verkozen tot het beste restaurant van de wereld door het Britse tijdschrift The Restaurant.

~Marijn Brok~

Overig nieuws