Eigenaren Villa Westend in Velserbroek openen JP 1886 aan de Zaan

Auteur: Redactie
Food 25 maart 2022
Eigenaren Villa Westend in Velserbroek openen JP 1886 aan de Zaan

Vrijdag 1 april is de feestelijke opening van JP 1886. Dit restaurant bevindt zich in de oude Verkadefabriek in Zaandam, direct gelegen aan de kade van de Zaan. De nieuwe horecagelegenheid heeft 140 zitplaatsen, twee terrassen en een botanische binnentuin.

Dit fabriekscomplex, gebouwd in 1886, begon als een bakkerij. De naam is dan ook een samenvoeging van het ontstaansjaar van het gebouw en de initialen van Jac. P. Thijsse. Jacobus Pieter Thijsse was wetenschapper en natuurbeschermer, maar bij het grote publiek vooral bekend als schrijver van de bekende Verkade-albums. 

JP 1886 is een modern restaurant in een rijksmonument, met eerbied voor de historie van het pand en de omgeving. De liefde voor de natuur komt terug in de prachtige botanische binnentuin en de inrichting van het restaurant. Naast het terras in de binnentuin, bevindt zich ook aan de kant van het water een terras. 

In de open keuken springt direct ‘The Beast’ in het oog; dit is een grill, slowcooker en smoker in één. Hier worden in het zicht van de gasten de lekkerste stukken vlees en vis bereid. Daarnaast bestaat de kaart uit kleine gerechtjes die je kunt delen. Gasten kunnen er ook voor kiezen om zich te laten verrassen door Executive Chef Roel Gilissen en chef-kok Kevin Hazelaar, in de vorm van een 3- of 4-gangen verrassingsmenu. Het restaurant is zeven dagen per week van 11:30 – 23:00 uur geopend voor lunch, borrel en diner. Regelmatig zullen er liveoptredens worden gegeven tijdens het diner.

JP 1886 is niet het eerste restaurant van eigenaren Stephanie Heijkoop en Bob Zandberg; al 14 jaar staan zij aan het roer van het succesvolle Villa Westend in Velserbroek - een begrip in de regio.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws