Eerste diervriendelijke snackbar opent

4 april 2013 |
Eerste diervriendelijke snackbar opent<

Het eerste vegetarische fastfoodrestaurant van Nederland is geopend in Den Haag. In de snackbar worden alleen maar honderd procent vegetarische en veganistische producten bereid. Initiatieven als
deze snackbar zijn een stap in de richting van de omschakeling naar duurzaam voedsel.

Mayo zonder ei
De vegetarische maaltijden, snacks en belegde broodjes worden in de zaak aangevuld met biologische warme en koude dranken. Ook houdt Jürgen Verwoerd, eigenaar van de snackbar, rekening met de veganistische gast. Zo wordt in de snackbar mayonaise zonder toevoeging van eieren geserveerd. De ondernemer verwacht dat hij met zijn horecagelegenheid de behoefte van de markt beantwoordt. Hij streeft naar een zo groen mogelijk fastfoodrestaurant met groene stroom, milieuvriendelijke verpakkingen en ecologische reinigingsmiddelen.

Positieve reacties
In een snackbar in Delft startte Verwoerd vorig jaar naast de verkoop van gewone snacks die van de vegetarische varianten. Na positieve reacties was het tijd de diervriendelijke snackbar te openen. Het ‘vlees’ wordt gehaald bij De Vegetarische Slager en is gemaakt van sojameel.

Marianne Thieme
Marianne Thieme van Partij van de Dieren opent op vrijdag vijf april de zaak. De snackbar is gelegen aan het Stationsplein in Den Haag. De Partij van de Dieren vecht voor de waarde van voedsel en een radicale omslag in het landbouwbeleid.

Op de foto: Op de Nationale Lunchroomdag presenteerde Koppert Cress al een vegetarische snack.

Maud Vissers

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Talentvolle koks strijden in Amersfoort om prestigieuze titel

Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. De winnaar is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich ook voor de internationale finale in het Canadese C...

Column David Bakker
Column: gluten-noten-lactose-intolerantie

Veel horecaondernemers hebben een intolerantie-allergie; een allergie tegen mensen met een intolerantie. De vraag: “Moeten wij nog rekening houden met een intolerantie of allergie?”, is na “Wat mag ik voor u inschenken”, “Zal ik uw jas ophangen?” en “Smaakt ...

Opening Lunchroom
Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De...

Amsterdam Culinair
Restaurant The Gaia presenteert eerste gerechten

Begin maart opent The Gaia officieel haar deuren aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Met een lounge, restaurant en (late night) bar weet chef Ayt Erdogan (De Nederlanden*, Mariënhof) op gastronomische wijze een traditionele kookfilosofie tijdloos te maken. In lunch, diner en bites. De smak...

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Bier Brouwerijen
Alcoholvrije bier boost Heineken-verkopen

In 2018 heeft met name het eigen merk van bierbrouwer Heineken het goed gedaan. De groei van bijna 8 procent betekent volgens topman Jean-François van Boxmeer de beste prestatie van het merk Heineken in het afgelopen decennium. De inmiddels in 38 landen beschikbare 0.0-variant heeft hierbij f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: