Eerste diervriendelijke snackbar opent

4 april 2013
Eerste diervriendelijke snackbar opent

Het eerste vegetarische fastfoodrestaurant van Nederland is geopend in Den Haag. In de snackbar worden alleen maar honderd procent vegetarische en veganistische producten bereid. Initiatieven als
deze snackbar zijn een stap in de richting van de omschakeling naar duurzaam voedsel.

*Mayo zonder ei*
De vegetarische maaltijden, snacks en belegde broodjes worden in de zaak aangevuld met biologische warme en koude dranken. Ook houdt Jürgen Verwoerd, eigenaar van de snackbar, rekening met de veganistische gast. Zo wordt in de snackbar mayonaise zonder toevoeging van eieren geserveerd. De ondernemer verwacht dat hij met zijn horecagelegenheid de behoefte van de markt beantwoordt. Hij streeft naar een zo groen mogelijk fastfoodrestaurant met groene stroom, milieuvriendelijke verpakkingen en ecologische reinigingsmiddelen.

*Positieve reacties*
In een snackbar in Delft startte Verwoerd vorig jaar naast de verkoop van gewone snacks die van de vegetarische varianten. Na positieve reacties was het tijd de diervriendelijke snackbar te openen. Het ‘vlees’ wordt gehaald bij De Vegetarische Slager en is gemaakt van sojameel.

*Marianne Thieme*
Marianne Thieme van Partij van de Dieren opent op vrijdag vijf april de zaak. De snackbar is gelegen aan het Stationsplein in Den Haag. De Partij van de Dieren vecht voor de waarde van voedsel en een radicale omslag in het landbouwbeleid.

*Op de foto:* Op de Nationale Lunchroomdag presenteerde Koppert Cress al een vegetarische snack.

~Maud Vissers~

Overig nieuws