Eerste diervriendelijke snackbar opent

4 april 2013 |
Eerste diervriendelijke snackbar opent<

Het eerste vegetarische fastfoodrestaurant van Nederland is geopend in Den Haag. In de snackbar worden alleen maar honderd procent vegetarische en veganistische producten bereid. Initiatieven als
deze snackbar zijn een stap in de richting van de omschakeling naar duurzaam voedsel.

Mayo zonder ei
De vegetarische maaltijden, snacks en belegde broodjes worden in de zaak aangevuld met biologische warme en koude dranken. Ook houdt Jürgen Verwoerd, eigenaar van de snackbar, rekening met de veganistische gast. Zo wordt in de snackbar mayonaise zonder toevoeging van eieren geserveerd. De ondernemer verwacht dat hij met zijn horecagelegenheid de behoefte van de markt beantwoordt. Hij streeft naar een zo groen mogelijk fastfoodrestaurant met groene stroom, milieuvriendelijke verpakkingen en ecologische reinigingsmiddelen.

Positieve reacties
In een snackbar in Delft startte Verwoerd vorig jaar naast de verkoop van gewone snacks die van de vegetarische varianten. Na positieve reacties was het tijd de diervriendelijke snackbar te openen. Het ‘vlees’ wordt gehaald bij De Vegetarische Slager en is gemaakt van sojameel.

Marianne Thieme
Marianne Thieme van Partij van de Dieren opent op vrijdag vijf april de zaak. De snackbar is gelegen aan het Stationsplein in Den Haag. De Partij van de Dieren vecht voor de waarde van voedsel en een radicale omslag in het landbouwbeleid.

Op de foto: Op de Nationale Lunchroomdag presenteerde Koppert Cress al een vegetarische snack.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: