Eerste diervriendelijke snackbar opent

4 april 2013 |
Eerste diervriendelijke snackbar opent<

Het eerste vegetarische fastfoodrestaurant van Nederland is geopend in Den Haag. In de snackbar worden alleen maar honderd procent vegetarische en veganistische producten bereid. Initiatieven als
deze snackbar zijn een stap in de richting van de omschakeling naar duurzaam voedsel.

Mayo zonder ei
De vegetarische maaltijden, snacks en belegde broodjes worden in de zaak aangevuld met biologische warme en koude dranken. Ook houdt Jürgen Verwoerd, eigenaar van de snackbar, rekening met de veganistische gast. Zo wordt in de snackbar mayonaise zonder toevoeging van eieren geserveerd. De ondernemer verwacht dat hij met zijn horecagelegenheid de behoefte van de markt beantwoordt. Hij streeft naar een zo groen mogelijk fastfoodrestaurant met groene stroom, milieuvriendelijke verpakkingen en ecologische reinigingsmiddelen.

Positieve reacties
In een snackbar in Delft startte Verwoerd vorig jaar naast de verkoop van gewone snacks die van de vegetarische varianten. Na positieve reacties was het tijd de diervriendelijke snackbar te openen. Het ‘vlees’ wordt gehaald bij De Vegetarische Slager en is gemaakt van sojameel.

Marianne Thieme
Marianne Thieme van Partij van de Dieren opent op vrijdag vijf april de zaak. De snackbar is gelegen aan het Stationsplein in Den Haag. De Partij van de Dieren vecht voor de waarde van voedsel en een radicale omslag in het landbouwbeleid.

Op de foto: Op de Nationale Lunchroomdag presenteerde Koppert Cress al een vegetarische snack.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Awards Culinair
Joost Deurloo is Nederlands Kampioen Oestersteken

Afgelopen maandag heeft in Brasserie 'De Vluchthaven' te Bruinisse voor de zevende keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de twaalf aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes wederom Joost Deurloo voor de derde keer op een rij en vier...

''Met het complete Horeko systeem kunnen we sturen op onze twee grootste kostenposten''

Villa Ruimzicht – een elegant en modern hotel met een restaurant en bar waar iedereen zich thuisvoelt, of je nu in driedelig pak of in je korte broek binnen komt lopen. In de tuin van de villa vertelt chef Bjorn Massop over zijn passie voor lokale producten, zijn drang naar een goed georganise...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: