"Een concept bewaken vergt scherpte"

14 februari 2020 | Redactie
"Een concept bewaken vergt scherpte"<

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer.

De manier waarop Vincent van der Zalm, voormalig chef de cuisine van Restaurant Parkheuvel, zijn onderneming draait is een unieke: culinair duizendpoot Vincent is culinair adviseur, ondernemer, chef en veel meer. Direct na zijn tijd bij Parkheuvel nam Vincent een stap terug om te ontdekken wat hij echt graag wilde doen. In die periode liet hij zich inspireren door culinaire reizen en volgde hij een aantal cursussen en trainingen. Hij volgde de training 'Conceptontwikkeling voor de horeca', aangeboden door de HM Academy. “Het is verstandig om verder te kijken dan de eigen bekende kringen. Zo ga je anders naar je eigen handelingen kijken.”

Scherpte

Tijdens de eendaagse cursus wordt er helder en duidelijk door de trainers verteld welke inzichten nodig zijn. “Het prettige is dat de training een heldere opbouw heeft en iedereen begrijpt wat er wordt gevraagd. Tijdens de training krijg je tools aangereikt die je doen laten inzien hoe je je doelgroep wilt bereiken en hoe je dat kan vertalen binnen je concept. Een concept neerzetten en bewaken is ontzettend lang proces en voornamelijk het bewaken van dat concept vergt scherpte en een kritische blik naar de eigen onderneming.”

Een jaar geleden volgde Vincent de training, met de intentie om een eigen restaurant te openen. Dat liep anders. Toch past hij de opgedane ervaring tijdens de training toe in zijn dagelijkse werkzaamheden als culinair adviseur. “Met een helikopterview kijken naar de kracht van een concept. Dat gaat nu makkelijker. De training helpt ondernemers een goed beeld te creëren wat het concept van hun onderneming is en hoe ze ervoor zorgen dat ze bereiken waar ze naartoe willen.”

Op 23 september biedt de HM Academy de eendaagste training Conceptontwikkeling voor de horeca wegens succes opnieuw aan, inschrijven kan hier

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: