"Een concept bewaken vergt scherpte"

Auteur: Redactie
14 februari 2020
"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer.

De manier waarop Vincent van der Zalm, voormalig chef de cuisine van Restaurant Parkheuvel**, zijn onderneming draait is een unieke: culinair duizendpoot Vincent is culinair adviseur, ondernemer, chef en veel meer. Direct na zijn tijd bij Parkheuvel nam Vincent een stap terug om te ontdekken wat hij echt graag wilde doen. In die periode liet hij zich inspireren door culinaire reizen en volgde hij een aantal cursussen en trainingen. Hij volgde de training 'Conceptontwikkeling voor de horeca', aangeboden door de HM Academy. “Het is verstandig om verder te kijken dan de eigen bekende kringen. Zo ga je anders naar je eigen handelingen kijken.”

Scherpte

Tijdens de eendaagse cursus wordt er helder en duidelijk door de trainers verteld welke inzichten nodig zijn. “Het prettige is dat de training een heldere opbouw heeft en iedereen begrijpt wat er wordt gevraagd. Tijdens de training krijg je tools aangereikt die je doen laten inzien hoe je je doelgroep wilt bereiken en hoe je dat kan vertalen binnen je concept. Een concept neerzetten en bewaken is ontzettend lang proces en voornamelijk het bewaken van dat concept vergt scherpte en een kritische blik naar de eigen onderneming.”

Een jaar geleden volgde Vincent de training, met de intentie om een eigen restaurant te openen. Dat liep anders. Toch past hij de opgedane ervaring tijdens de training toe in zijn dagelijkse werkzaamheden als culinair adviseur. “Met een helikopterview kijken naar de kracht van een concept. Dat gaat nu makkelijker. De training helpt ondernemers een goed beeld te creëren wat het concept van hun onderneming is en hoe ze ervoor zorgen dat ze bereiken waar ze naartoe willen.”

Op 23 september biedt de HM Academy de eendaagste training Conceptontwikkeling voor de horeca wegens succes opnieuw aan, inschrijven kan hier

Overig nieuws