"Een concept bewaken vergt scherpte"

14 februari 2020 | Redactie
"Een concept bewaken vergt scherpte"<

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer.

De manier waarop Vincent van der Zalm, voormalig chef de cuisine van Restaurant Parkheuvel, zijn onderneming draait is een unieke: culinair duizendpoot Vincent is culinair adviseur, ondernemer, chef en veel meer. Direct na zijn tijd bij Parkheuvel nam Vincent een stap terug om te ontdekken wat hij echt graag wilde doen. In die periode liet hij zich inspireren door culinaire reizen en volgde hij een aantal cursussen en trainingen. Hij volgde de training 'Conceptontwikkeling voor de horeca', aangeboden door de HM Academy. “Het is verstandig om verder te kijken dan de eigen bekende kringen. Zo ga je anders naar je eigen handelingen kijken.”

Scherpte

Tijdens de eendaagse cursus wordt er helder en duidelijk door de trainers verteld welke inzichten nodig zijn. “Het prettige is dat de training een heldere opbouw heeft en iedereen begrijpt wat er wordt gevraagd. Tijdens de training krijg je tools aangereikt die je doen laten inzien hoe je je doelgroep wilt bereiken en hoe je dat kan vertalen binnen je concept. Een concept neerzetten en bewaken is ontzettend lang proces en voornamelijk het bewaken van dat concept vergt scherpte en een kritische blik naar de eigen onderneming.”

Een jaar geleden volgde Vincent de training, met de intentie om een eigen restaurant te openen. Dat liep anders. Toch past hij de opgedane ervaring tijdens de training toe in zijn dagelijkse werkzaamheden als culinair adviseur. “Met een helikopterview kijken naar de kracht van een concept. Dat gaat nu makkelijker. De training helpt ondernemers een goed beeld te creëren wat het concept van hun onderneming is en hoe ze ervoor zorgen dat ze bereiken waar ze naartoe willen.”

Op 4 maart biedt de HM Academy de eendaagste training Conceptontwikkeling voor de horeca wegens succes opnieuw aan, inschrijven kan hier

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: