Duo start culinair butlerbureau Liaison

13 maart 2013 |
Duo start culinair butlerbureau Liaison<

Sommelier Martijn Lenselink en reisexpert Baret Dokmecian zijn een 'culinaire conciërge' genaamd Liaison Culinary Adventures gestart. Het bedrijf voorziet in internationale culinaire reizen.
Eten in meerdere topzaken tijdens één reis? Lenselink en Dokmecian kunnen mensen met hun adviezen en tips voorzien.

Aan tafel
Lenselink bezocht als sommelier, maar ook uit liefhebberij, restaurants over de hele wereld, vaak meermaals. Een restaurant wordt door het bedrijf pas aangeboden als Lenselink er heeft gegeten. “Goed en eerlijk eten staan voorop, maar de benadering moet persoonlijk zijn. Ik moet het gevoel hebben aan de keukentafel te zijn aangeschoven", aldus de sommelier.

Logistiek
Dokmecian heeft een even lange ervaring, maar dan in de reisbranche. Naast het logistieke deel regelt Liaison Travel helemaal naar wens een bezoek aan Formule 1, een bijzondere voetbalwedstrijd, cultureel evenement of een wijnproeverij. Eerder startte hij reisbureau Buitenlandsche Zaken waar eetreizen naar restaurant Noma in Kopenhagen zijn te boeken.
Kinderschoenen
Met Nederlanders is nog een wereld te winnen, vinden de heren. Culinair genieten staat in ons land in de kinderschoenen. Mensen die tijdens een zakenreis blijven eten in het hotel of een lang weekend weg gaan en alles regelen, maar vergeten dat je in Sjanghai, Saõ Paulo of Stockholm bij de beste restaurants van de wereld kunt eten.

Kijkje in de keuken
De mannen kennen de beste koks ter wereld persoonlijk. Lenselink regelde recent voor een klant een kijkje in de keuken van Paul Bocuse in Lyon.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: