Duo start culinair butlerbureau Liaison

13 maart 2013 |
Duo start culinair butlerbureau Liaison<

Sommelier Martijn Lenselink en reisexpert Baret Dokmecian zijn een 'culinaire conciërge' genaamd Liaison Culinary Adventures gestart. Het bedrijf voorziet in internationale culinaire reizen.
Eten in meerdere topzaken tijdens één reis? Lenselink en Dokmecian kunnen mensen met hun adviezen en tips voorzien.

Aan tafel
Lenselink bezocht als sommelier, maar ook uit liefhebberij, restaurants over de hele wereld, vaak meermaals. Een restaurant wordt door het bedrijf pas aangeboden als Lenselink er heeft gegeten. “Goed en eerlijk eten staan voorop, maar de benadering moet persoonlijk zijn. Ik moet het gevoel hebben aan de keukentafel te zijn aangeschoven", aldus de sommelier.

Logistiek
Dokmecian heeft een even lange ervaring, maar dan in de reisbranche. Naast het logistieke deel regelt Liaison Travel helemaal naar wens een bezoek aan Formule 1, een bijzondere voetbalwedstrijd, cultureel evenement of een wijnproeverij. Eerder startte hij reisbureau Buitenlandsche Zaken waar eetreizen naar restaurant Noma in Kopenhagen zijn te boeken.
Kinderschoenen
Met Nederlanders is nog een wereld te winnen, vinden de heren. Culinair genieten staat in ons land in de kinderschoenen. Mensen die tijdens een zakenreis blijven eten in het hotel of een lang weekend weg gaan en alles regelen, maar vergeten dat je in Sjanghai, Saõ Paulo of Stockholm bij de beste restaurants van de wereld kunt eten.

Kijkje in de keuken
De mannen kennen de beste koks ter wereld persoonlijk. Lenselink regelde recent voor een klant een kijkje in de keuken van Paul Bocuse in Lyon.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: