Duo start culinair butlerbureau Liaison

13 maart 2013
Duo start culinair butlerbureau Liaison

Sommelier Martijn Lenselink en reisexpert Baret Dokmecian zijn een 'culinaire conciërge' genaamd Liaison Culinary Adventures gestart. Het bedrijf voorziet in internationale culinaire reizen.
Eten in meerdere topzaken tijdens één reis? Lenselink en Dokmecian kunnen mensen met hun adviezen en tips voorzien.

*Aan tafel*
Lenselink bezocht als sommelier, maar ook uit liefhebberij, restaurants over de hele wereld, vaak meermaals. Een restaurant wordt door het bedrijf pas aangeboden als Lenselink er heeft gegeten. “Goed en eerlijk eten staan voorop, maar de benadering moet persoonlijk zijn. Ik moet het gevoel hebben aan de keukentafel te zijn aangeschoven", aldus de sommelier.

*Logistiek*
Dokmecian heeft een even lange ervaring, maar dan in de reisbranche. Naast het logistieke deel regelt Liaison Travel helemaal naar wens een bezoek aan Formule 1, een bijzondere voetbalwedstrijd, cultureel evenement of een wijnproeverij. Eerder startte hij reisbureau Buitenlandsche Zaken waar "eetreizen naar restaurant Noma in Kopenhagen":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/rotterdams-reisbureau-biedt-noma-reis-aan-11287/ zijn te boeken.

*Kinderschoenen*
Met Nederlanders is nog een wereld te winnen, vinden de heren. Culinair genieten staat in ons land in de kinderschoenen. Mensen die tijdens een zakenreis blijven eten in het hotel of een lang weekend weg gaan en alles regelen, maar vergeten dat je in Sjanghai, Saõ Paulo of Stockholm bij de beste restaurants van de wereld kunt eten.

*Kijkje in de keuken*
De mannen kennen de beste koks ter wereld persoonlijk. Lenselink regelde recent voor een klant een kijkje in de keuken van Paul Bocuse in Lyon.

~Frank Lindner~

Overig nieuws