Dit zijn de 10 populairste cocktails wereldwijd

4 juli 2017 | Thijs Jacobs

Drinks International vroeg aan een panel van 100 bars verspreid over de hele wereld wat de tien meest bestelde cocktails waren gedurende het afgelopen jaar. Gin en whisky blijken de meest populaire sterke dranken. Niet verrassend. Check hieronder de top 10!

TOP 10 COCKTAILS

10. Mojito

9. Moscow Mule

8. Sazerac

7. Margarita

6. Whisky Sour

5. Dry Martini

4. Daiquiri

3. Manhattan

2. Negroni's

1. Old Fashioned

Over de top 3:

De 'Old Fashioned' is voor de tweede keer op rij de nummer één. Misschien wel vanwege de populaire serie 'Mad Men'. Dit drankje bevat onder andere sinaasappel, citroen, rietsuiker en bourbon whisky. Een ware klassieker, die het verdient om met de eer te strijken.

De Negroni's (de nummer twee op de lijst) bevat campari, vermouth en dry gin, terwijl de Manhattan (nummer drie) whisky en martini bevat.

We missen de beroemde en heilzame Bloody Mary in de top 10. Deze kwam dit jaar terecht op plek 11. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends
Premiumisatie, toegankelijkheid en bewust consumeren: dé trends van 2019

Diageo, wereldleider op het vlak van gedistilleerde dranken met een buitengewone portfolio waaronder de whisky's van Johnnie Walker, ziet voor 2019 drie grote trends. De eerste, premiumization, waarbij de consument voor het nuttigen van betaalbare luxe kiest. Deze trend werd al enkele jaren gele...

Economie KHN
KHN in actie tegen boete op tijdelijk werk

‘Zo werkt het niet’. Onder dat motto komen ondernemers uit de horeca en andere branches vanaf vandaag in actie tegen maatregelen in de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Deze nieuwe wet maakt tijdelijk werk, en werk dat niet elke maand hetzelfde aantal uren is, duurder. Seizoensarbeid of ...

Awards F&B
De 10 genomineerden voor AF&BM F&B Professional of the Year

Jaarlijks gaat de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) op zoek naar dé F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer/-vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor ...

Columns Starten in de horeca
Audio-column: Verslavend Genieten

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp 'Ve...

Food Advertorial
Nieuw bezorgconcept voor friet

De markt voor thuisbezorging is het snelst groeiende segment binnen de totale foodmarkt, en kan een enorme bijdrage leveren aan de omzet van uw restaurant. Volgens het FoodService Instituut Nederland zal deze groei zeker tot in 2025 nog sterk aanhouden. Friet speelt een grote rol in het aanbod va...

Amsterdam Achtergronden
De Gouden Reael: al 200 jaar een begrip in Amsterdam

De Gouden Reael is al jaren een begrip, maar voor veel Amsterdammers nog een echte 'hidden gem'. Het restaurant is gevestigd in een prachtig zeventiende-eeuws pand en gelegen op het historisch Realeneiland in Amsterdam. Sinds deze zomer heeft De Gouden Reael twee nieuwe eigenaren. Doel is om...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: