Dineren met Rembrandt

2 juli 2014 |
Dineren met Rembrandt<

Van 22 september tot en met 4 oktober, de sterfdag van Rembrandt, wordt de Rembrandt Tower Boardroom omgetoverd tot een tijdelijk restaurant, waar op topniveau gedineerd kan worden. Letterlijk,
want deze bijzondere locatie is gelegen op de 32ste en daarmee bovenste verdieping van het hoogste gebouw van Amsterdam, de fameuze Rembrandt Tower. Het diner - dat toegankelijk is voor iedereen met reservering - tijdens deze bijzondere ‘kunst & culinair’-weken wordt verzorgd door sterren-chef Wilco Berends. Museum Het Rembrandthuis stelt voor deze unieke gelegenheid een aantal werken van Rembrandt tentoon in de Boardroom. Daarnaast wordt er een nog nooit eerder tentoongesteld collectiestuk van Rembrandt vertoond.

Voor het eerst
Het is voor het eerst dat de Rembrandt Tower Boardroom zijn deuren openstelt voor het algemene publiek. Met zijn bijzondere ligging en uitmuntende service is de Boardroom normaliter een geliefde locatie voor besloten zakelijke bijeenkomsten zoals directievergaderingen, presentaties, zakenborrels en –diners. Het uitzicht is adembenemend: heel Amsterdam ligt aan uw voeten, op heldere dagen zijn zelfs Utrecht, Den Haag en Rotterdam te zien. Met de Euromast en De Rotterdam van Rem Koolhaas behoort dit Amsterdamse gebouw met zijn 150 meter tot één van de hoogste van Nederland.

Kunst & culinair
Het diner wordt tijdens de bijzondere 'kunst & culinair'-weken verzorgd door sterren-chef Wilco Berends.

Topniveau
De Rembrandt Tower Boardroom garandeert kwaliteit in alle facetten. Tijdens de ‘Hemels Rembrandt’-weken wordt dit benadrukt door de culinaire kunsten van chef-kok Wilco Berends in ‘quatre-mains’ met de executive chef van de Boardroom. Berends was voorheen werkzaam bij sterrenrestaurants als Merlet in Schoorl, De Hoefslag in Bosch en Duin en momenteel bij De Nederlanden in Vreeland. Beide chefs zullen een exclusief diner samenstellen dat geïnspireerd is op ‘Het Amsterdam van Rembrandt’, zoals de bijdrage van Museum Het Rembrandthuis aan deze dinerervaring wordt genoemd. Welke collectiestukken tentoon worden gesteld, wordt in september bekend gemaakt. Elke avond zal er, voor aanvang van het diner, door een conservator van Het Rembrandthuis een korte lezing worden gegeven over deze tentoonstelling.

Trots
Alexandra Hutter, directeur en oprichter van de Rembrandt Tower Boardroom, is enorm trots op de aanstaande samenwerking: “Ik beschouw het als één van de hoogtepunten in mijn loopbaan dat we erin geslaagd zijn om zowel op cultureel als op culinair gebied een samenwerking op topniveau aan te gaan. Wij zijn Wilco Berends en het Rembrandthuis enorm dankbaar voor hun deelname aan dit buitengewoon bijzondere initiatief.”

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: