Dertig jaar SVH-Meestertitels gevierd

13 oktober 2010 |
Dertig jaar SVH-Meestertitels gevierd<

Op 11 oktober 2010 waren 130 gasten aanwezig in het Hilton The Hague hotel voor het SVH Jaardiner. Het thema van het diner was '30 jaar SVH- meestertitels'. Verschillende meesters werden geëerd voor hun bijdrage aan de branche. Zo waren de wijnen onder andere opgedragen aan SVH Wijnmeester Roy Pelgrim en SVH Meestergastheer Peter Bruins.



Kranenborg twee keer dertig
SVH Meesterkoks eerden tijdens het Jaardiner hun vroegere leermeesters zoals SVH Meesterkoks Henk Savelberg, Cees Helder en Robert Kranenborg. Kranenborg vierde tijdens het Jaardiner tevens dat hij op twaalf oktober tweemaal dertig jaar is geworden.



Meestertitel viert feestje
De SVH-meestertitel bestaat sinds 1980 en is ingesteld om een voorbeeld te scheppen voor jongeren. Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid voor mensen die werken in de horeca. Er zijn vijf SVH-meestertitels: SVH Meesterkok (sinds 1980), SVH Meestergastheer, SVH Meesterschenker, SVH Meesterijsbereider (alle drie sinds 1987) en SVH Wijnmeester (sinds 1988). Bob Schut, directeur SVH: “Binnen onderwijs wordt vakbekwaamheid steeds belangrijker. Hiervoor zijn boegbeelden belangrijk. SVH-meesters die laten zien wat je kunt bereiken in de horeca en jongeren inspireren hun voorbeeld te volgen.”

delete

Chefs d’équipe
De brigades van het diner werden geleid door vijf chefs d’équipe: SVH Meesterkok Gerrit Greveling (Restaurant Chalet Royal), SVH Meesterschenker Tom Cats (Hotel-café-restaurant De Draak), SVH Wijnmeester Nic van Lokven (Restaurant Het Savarijn), SVH Meestergastheer Harrie Baas (Restaurant Amarone) en SVH Meesterijsbereider Peter van der Poel (Van der Poel IJs BV).



Ondersteuning
De equipes werden ondersteund door leerlingen van het ROC Mondriaan Den Haag en Nationaal Kampioenen Gijs Wiggers en Bram Kosterink. Kortom, een combinatie van startende vakgenoten met boegbeelden die inmiddels de hoogste graad van vakbekwaamheid binnen hun vakgebied hebben bereikt.



Het SVH Jaardiner brengt jaarlijks politiek, bedrijfsleven en pers bij elkaar.















Foto's: Ron Offermans Fotoprodukties, Amsterdam

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: