Dertig jaar SVH-Meestertitels gevierd

13 oktober 2010 |
Dertig jaar SVH-Meestertitels gevierd<

Op 11 oktober 2010 waren 130 gasten aanwezig in het Hilton The Hague hotel voor het SVH Jaardiner. Het thema van het diner was '30 jaar SVH- meestertitels'. Verschillende meesters werden geëerd voor hun bijdrage aan de branche. Zo waren de wijnen onder andere opgedragen aan SVH Wijnmeester Roy Pelgrim en SVH Meestergastheer Peter Bruins.



Kranenborg twee keer dertig
SVH Meesterkoks eerden tijdens het Jaardiner hun vroegere leermeesters zoals SVH Meesterkoks Henk Savelberg, Cees Helder en Robert Kranenborg. Kranenborg vierde tijdens het Jaardiner tevens dat hij op twaalf oktober tweemaal dertig jaar is geworden.



Meestertitel viert feestje
De SVH-meestertitel bestaat sinds 1980 en is ingesteld om een voorbeeld te scheppen voor jongeren. Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid voor mensen die werken in de horeca. Er zijn vijf SVH-meestertitels: SVH Meesterkok (sinds 1980), SVH Meestergastheer, SVH Meesterschenker, SVH Meesterijsbereider (alle drie sinds 1987) en SVH Wijnmeester (sinds 1988). Bob Schut, directeur SVH: “Binnen onderwijs wordt vakbekwaamheid steeds belangrijker. Hiervoor zijn boegbeelden belangrijk. SVH-meesters die laten zien wat je kunt bereiken in de horeca en jongeren inspireren hun voorbeeld te volgen.”

delete

Chefs d’équipe
De brigades van het diner werden geleid door vijf chefs d’équipe: SVH Meesterkok Gerrit Greveling (Restaurant Chalet Royal), SVH Meesterschenker Tom Cats (Hotel-café-restaurant De Draak), SVH Wijnmeester Nic van Lokven (Restaurant Het Savarijn), SVH Meestergastheer Harrie Baas (Restaurant Amarone) en SVH Meesterijsbereider Peter van der Poel (Van der Poel IJs BV).



Ondersteuning
De equipes werden ondersteund door leerlingen van het ROC Mondriaan Den Haag en Nationaal Kampioenen Gijs Wiggers en Bram Kosterink. Kortom, een combinatie van startende vakgenoten met boegbeelden die inmiddels de hoogste graad van vakbekwaamheid binnen hun vakgebied hebben bereikt.



Het SVH Jaardiner brengt jaarlijks politiek, bedrijfsleven en pers bij elkaar.















Foto's: Ron Offermans Fotoprodukties, Amsterdam

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: