Deelnemers gezocht BK Oestersteken

3 oktober 2018 | David Bakker
Deelnemers gezocht BK Oestersteken<

Afgelopen weekend heeft Cornelis van der Zande van viswinkel Walvis uit Leuven meegedaan met het WK Oestersteken in Ierland.
Het World Opening Oysterfestival vond plaats tijdens het Oyster en Seafoodfestival 2018 in Galway. Cornelis moest strijden tegen 20 verschillende oestermannen uit 20 verschillende landen en belandde uiteindelijk op de 14de plaats. 

A.s. dinsdag 9 Oktober vindt opnieuw de finale van het BK Oestersteken plaats in het Wijntheater®. Deze keer is dat op een van de grootste horecavakbeurzen van de Benelux: BBB in de Mecc Maastricht. De show start om 4 uur. In de wedstrijd wordt niet alleen gekeken of de deelnemer in een zo snel mogelijke tijd de 30 platte Zeeuwse oesters kunnen openen. Je kunt bonuspunten krijgen voor presentatie & vakkundigheid maar ook strafpunten voor cut-meat en gruis.


De winnaar mag mee naar het EK oestersteken in Zweden en het WK Oestersteken in Ierland. Ken jij die visboer, de oesterfreak of die kok die oesters kan openen en die durft? Schrijf je dan nu in via deze link.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: