Deelnemers gezocht BK Oestersteken

Auteur: David Bakker
3 oktober 2018
Deelnemers gezocht BK Oestersteken

Afgelopen weekend heeft Cornelis van der Zande van viswinkel Walvis uit Leuven meegedaan met het WK Oestersteken in Ierland.
Het World Opening Oysterfestival vond plaats tijdens het Oyster en Seafoodfestival 2018 in Galway. Cornelis moest strijden tegen 20 verschillende oestermannen uit 20 verschillende landen en belandde uiteindelijk op de 14de plaats. 

A.s. dinsdag 9 Oktober vindt opnieuw de finale van het BK Oestersteken plaats in het Wijntheater®. Deze keer is dat op een van de grootste horecavakbeurzen van de Benelux: BBB in de Mecc Maastricht. De show start om 4 uur. In de wedstrijd wordt niet alleen gekeken of de deelnemer in een zo snel mogelijke tijd de 30 platte Zeeuwse oesters kunnen openen. Je kunt bonuspunten krijgen voor presentatie & vakkundigheid maar ook strafpunten voor cut-meat en gruis.


De winnaar mag mee naar het EK oestersteken in Zweden en het WK Oestersteken in Ierland. Ken jij die visboer, de oesterfreak of die kok die oesters kan openen en die durft? Schrijf je dan nu in via deze link.

Overig nieuws