De 10 genomineerden voor AF&BM F&B Professional of the Year

11 december 2018 | Thijs Jacobs

Jaarlijks gaat de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) op zoek naar dé F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer/-vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor zijn/haar team. De afgelopen maanden heeft de AF&BM als netwerkvereniging voor F&B professionals via diverse media opgeroepen tot het nomineren van vakgenoten. Gisteren zijn in de Mariënhof in Amersfoort door AF&BM voorzitter René Giel de tien genomineerden bekend gemaakt die de komende weken met elkaar de strijd aan gaan om de felbegeerde titel.

De tien genomineerden zijn in willekeurige volgorde:

Tim Maathuis – Assistant Food & Beverage Manager – Conservatorium Hotel Amsterdam

Vincent van Riet – Maître – Hotel De l’Europe / Restaurant Bord’Eau Amsterdam

Caroline van den Hoogen – Food & Beverage Manager – Hotel Van der Valk Hoorn

Sander Smeets – Food & Beverage Manager – Golden Tulip Hotel Central ‘s Hertogenbosch

Lieke Weerdenburg – Food & Beverage Manager – Van der Valk Uden / Veghel

Rick de Louw – Operationeel Manager – Vineyard Party Catering

Sander van de Ven – Hospitality & Event Manager – Hutten Catering, locatie Vanderlande Veghel

Jordy van der Vegt – Restaurant Manager – Kasteel De Wittenburg Wassenaar

David van Panhuys – Assistent Bedrijfsleider – The Harbour Club Rotterdam

Eric Ruitenberg – Food & Beverage Manager – Nhow Rotterdam

Hoog niveau

Het niveau van de verkiezing is dit jaar echt bijzonder hoog. Hierbij kenmerkt de verkiezing zich door een mooie diversiteit aan professionals die werkzaam zijn in hoogwaardige hospitality organisaties in de breedte van de branche. Opvallend hierbij is dat dit jaar voor het eerst ook bedrijfs- en partycatering vertegenwoordigd zijn. En de bevestiging dat Van der Valk met twee genomineerde dames opvallend goed aan de weg timmert.

Tijdens de verkiezing zal dit jaar extra gelet worden op hoe de F&B professionals binnen hun organisatie omgaan met sociaal maatschappelijke thema’s zoals minder en verantwoord alcoholgebruik en de gasten enthousiasmeren voor duurzame en gezonde voeding.

Het verloop van de verkiezing:

Vanaf 17 december kan via www.afbm.nl gestemd worden op jouw favoriet;

Op woensdag 9 januari wordt de top drie met de meeste stemmen bekend gemaakt op de Horecava. Deze drie gaan door naar de finale;

Op vrijdag 18 januari bezoekt de vakjury de finalisten in de organisaties waar zij werkzaam zijn. Tijdens dit bezoek presenteren de finalisten zich, waarna de vakjury de winnaar bepaald;

Op 2 februari wordt, tijdens het AF&BM jaargala in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, de award uitgereikt aan de F&B Professional of the Year 2019.

De vakjury bestaat dit jaar uit:

Maarten Wessels – Wessels Trainingen

Iris Kranenburg – Entree Magazine

Paul Sprakel – Hospitality Management

Demian van der Reijden – Misset Horeca

Ruth Engels – INK Hotel Amsterdam (F&B Prof of the Year ’18)

Frank Lindner – Food Inspiration

Zes van de tien genomineerden waren bij de bekendmaking aanwezig.
Vlnr: Sander van de Ven, Rick de Louw, Lieke Weerdenburg, Sander Smeets, Vincent van Riet en Caroline van den Hoogen
Foto: Cynthia van Dijke.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Culinair
Chef en ondernemer Han Ji lanceert thuisbezorgplatform

Vandaag, 21 oktober 2020, lanceert chef en ondernemer Han Ji officieel zijn nieuwe online thuisbezorgplatform om de Oosterse keuken in huis te halen: HanTing Delivery. Het platform valt uiteen in Restaurant Delivery waarmee de gerechten van verschillende foodconcepten van zijn restaurants binnen 30 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: