Culinaire Battle in Winterswijk

1 juli 2014 |
Culinaire Battle in Winterswijk<

Afgelopen vrijdag en zaterdag vond de 'Culinaire Battle' plaats in Winterswijk. MisterEnde Fastfood Grill Restaurants organiseerde de Culinaire Battle voor het derde opeenvolgende jaar en toverde de
tuin bij de Tricot aan de Groenloseweg in Winterswijk tot één groot openluchtrestaurant. 10 top-koks van 10 verschillende toprestaurants uit de (grens-)regio zijn samen de strijd aan gegaan om de felbegeerde titel ‘Culinaire Battle Master’ binnen te halen.

Black Box
Het thema van 2014 was: ‘The black box’. De koks namen deel aan een loting van de black-boxen. In de gekozen box zaten de ingrediënten welke gebruikt moesten worden tijdens de Battle en waarmee ze hun creativiteit konden laten zien. Op vrijdag 27 juni presenteerde de keukenbrigade van Hotel Frerikshof de volgende lekkernijen: Tabouleh van couscous met feta, gedroogde zuidvruchten, Marokkaanse salsa, ras El Hanout en tomaat en hiermee wonnen zij de 1e plaats. Zeer verheugd mocht chef-kok Guido Dries de schaal in ontvangst nemen. Teamwork en culinaire passie hebben ervoor gezorgd dat het gerecht een groot succes was.

Wederom eerste
Hotel Frerikshof presenteerde de tweede avond, zaterdag 28 juni, een open ravioli van rundvlees, op Tajine wijze gestoofd met bulgur, citroen en kerrie met een pikante salsa van tomaat en paprika. Ook dit gerecht werd zeer goed ontvangen. De winnaar van vorig jaar, Burghotel Pass uit Oeding (Dld.), had zich met de titel Culinaire Battle Master 2013 al direct geplaatst voor de finale van de Culinaire Battle 2014 en werd wederom eerste.

Frerikshof
De keukenbrigade van Hotel Frerikshof zet dit geweldige succes voort in het restaurant van het hotel, waar ook niet-hotelgasten van harte welkom zijn. Er staan verschillende culinaire ontwikkelingen op stapel, welke de aankomende maanden te zien, te ruiken en te proeven zijn.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: