Culinaire Battle in Winterswijk

1 juli 2014 |
Culinaire Battle in Winterswijk<

Afgelopen vrijdag en zaterdag vond de 'Culinaire Battle' plaats in Winterswijk. MisterEnde Fastfood Grill Restaurants organiseerde de Culinaire Battle voor het derde opeenvolgende jaar en toverde de
tuin bij de Tricot aan de Groenloseweg in Winterswijk tot één groot openluchtrestaurant. 10 top-koks van 10 verschillende toprestaurants uit de (grens-)regio zijn samen de strijd aan gegaan om de felbegeerde titel ‘Culinaire Battle Master’ binnen te halen.

Black Box
Het thema van 2014 was: ‘The black box’. De koks namen deel aan een loting van de black-boxen. In de gekozen box zaten de ingrediënten welke gebruikt moesten worden tijdens de Battle en waarmee ze hun creativiteit konden laten zien. Op vrijdag 27 juni presenteerde de keukenbrigade van Hotel Frerikshof de volgende lekkernijen: Tabouleh van couscous met feta, gedroogde zuidvruchten, Marokkaanse salsa, ras El Hanout en tomaat en hiermee wonnen zij de 1e plaats. Zeer verheugd mocht chef-kok Guido Dries de schaal in ontvangst nemen. Teamwork en culinaire passie hebben ervoor gezorgd dat het gerecht een groot succes was.

Wederom eerste
Hotel Frerikshof presenteerde de tweede avond, zaterdag 28 juni, een open ravioli van rundvlees, op Tajine wijze gestoofd met bulgur, citroen en kerrie met een pikante salsa van tomaat en paprika. Ook dit gerecht werd zeer goed ontvangen. De winnaar van vorig jaar, Burghotel Pass uit Oeding (Dld.), had zich met de titel Culinaire Battle Master 2013 al direct geplaatst voor de finale van de Culinaire Battle 2014 en werd wederom eerste.

Frerikshof
De keukenbrigade van Hotel Frerikshof zet dit geweldige succes voort in het restaurant van het hotel, waar ook niet-hotelgasten van harte welkom zijn. Er staan verschillende culinaire ontwikkelingen op stapel, welke de aankomende maanden te zien, te ruiken en te proeven zijn.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: