Culinair genieten op Gastvrij Rotterdam

15 september 2014 |
Culinair genieten op Gastvrij Rotterdam<

De Makro laat zich van haar meest culinaire kant zien tijdens Gastvrij Rotterdam. Wat te denken van topchef Jan Smink, de signature dish van Restaurant La Stanza en de flammkuchen kookdemonstratie. Daarnaast dagelijks inspirerende gerechten van chef Guus Vredenburg en de gezellige horeca borrel.

Programma Gastvrij Rotterdam

Maandag 22 september
13:00 - 15:00 Topkok Jan Smink (finalist Bocuse d'or)
16:00 - 18:00 Horeca borrel (Bols bartender demo)

Dinsdag 23 september
13:00 - 15:00 Signature dish; Restaurant La Stanza
Woensdag 24 september
13:00 - 15:00 Kookdemonstratie Flammkuchen

Dagelijks van 11:00 - sluit: Inspirerende gerechten van Guus Vredenburg

Over Jan Smink
Jan Smink was de Nederlandse deelnemer aan de internationale Bocuse d’Or wedstrijd namens Nederland. Met een koelwagen van de Makro reed hij hoogstpersoonlijk naar Stockholm, waar hij prachtige creaties op het bord toverde. Jan Smink kookt vaak met biest; biest is de eerste melk die een koe geeft na de geboorte van een kalfje en dikker van structuur dan 'normale' melk.

Flammkuchen?
In Nederland nog niet zo bekend, maar in Duitsland en delen vsn Frankrijk is het een traditioneel volksgerecht. Denk aan een mini-pizza die snel te maken is. Gezond, snel en trendy.

MEER LEZEN OVER GASTVRIJ ROTTERDAM? KLIK HIER!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: