Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

20 mei 2019 | Sico de Moel

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen.
Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden.

"Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk niet laten lopen."

Ajax is op Europees niveau een opleidingsclub.

Voor koks is er ook een Champions League, dat zijn de restaurants met 2 of 3 michelinsterren. Ambitieuze jonge topkoks willen allemaal spelen op dit hoogste niveau. Ervaring opdoen op topniveau om later zelf chefkok te worden.

Gisteravond kwam mijn leerlingkok na het werk naar me toe. Hij had hard gewerkt. 16 gasten, keer 7 gangen. Hij had zijn keuken goed onder controle, het liep allemaal op rolletjes.

Ik leid mijn koks breed op. Alles is puur en ambachtelijk, geen poeders of andere prefabtroep, alles is vers, eerlijk en in eigen huis gemaakt.

Nog belangrijker vind ik de planning en organisatie van de keuken. Er moet efficiënt en effectief worden gewerkt. Geen overuren, voldoende tijd voor rust en ontspanning buiten de keuken.

L´invité is daardoor een populair leerbedrijf. Meestal heb ik ruime keuze als ik een nieuwe leerling zoek. Dan kies ik de kok die ambitieus is en zichzelf flink wil verbeteren.

"L´invité is een fantastisch bedrijf, maar zo´n kans kan ik natuurlijk niet laten lopen."

Mijn leerling gaat over twee maanden aan de slag bij &Moshik, 2 michelinsterren.

Sico

PS:

Ik ben dus weer op zoek naar een nieuwe zelfstandigwerkende kok of leerlingkok. Ken je iemand die goed past bij L'invité? Er is nu een vacature.

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: