Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

20 mei 2019 | Sico de Moel

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen.
Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden.

"Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk niet laten lopen."

Ajax is op Europees niveau een opleidingsclub.

Voor koks is er ook een Champions League, dat zijn de restaurants met 2 of 3 michelinsterren. Ambitieuze jonge topkoks willen allemaal spelen op dit hoogste niveau. Ervaring opdoen op topniveau om later zelf chefkok te worden.

Gisteravond kwam mijn leerlingkok na het werk naar me toe. Hij had hard gewerkt. 16 gasten, keer 7 gangen. Hij had zijn keuken goed onder controle, het liep allemaal op rolletjes.

Ik leid mijn koks breed op. Alles is puur en ambachtelijk, geen poeders of andere prefabtroep, alles is vers, eerlijk en in eigen huis gemaakt.

Nog belangrijker vind ik de planning en organisatie van de keuken. Er moet efficiënt en effectief worden gewerkt. Geen overuren, voldoende tijd voor rust en ontspanning buiten de keuken.

L´invité is daardoor een populair leerbedrijf. Meestal heb ik ruime keuze als ik een nieuwe leerling zoek. Dan kies ik de kok die ambitieus is en zichzelf flink wil verbeteren.

"L´invité is een fantastisch bedrijf, maar zo´n kans kan ik natuurlijk niet laten lopen."

Mijn leerling gaat over twee maanden aan de slag bij &Moshik, 2 michelinsterren.

Sico

PS:

Ik ben dus weer op zoek naar een nieuwe zelfstandigwerkende kok of leerlingkok. Ken je iemand die goed past bij L'invité? Er is nu een vacature.

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: