Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

20 mei 2019 | Sico de Moel

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen.
Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden.

"Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk niet laten lopen."

Ajax is op Europees niveau een opleidingsclub.

Voor koks is er ook een Champions League, dat zijn de restaurants met 2 of 3 michelinsterren. Ambitieuze jonge topkoks willen allemaal spelen op dit hoogste niveau. Ervaring opdoen op topniveau om later zelf chefkok te worden.

Gisteravond kwam mijn leerlingkok na het werk naar me toe. Hij had hard gewerkt. 16 gasten, keer 7 gangen. Hij had zijn keuken goed onder controle, het liep allemaal op rolletjes.

Ik leid mijn koks breed op. Alles is puur en ambachtelijk, geen poeders of andere prefabtroep, alles is vers, eerlijk en in eigen huis gemaakt.

Nog belangrijker vind ik de planning en organisatie van de keuken. Er moet efficiënt en effectief worden gewerkt. Geen overuren, voldoende tijd voor rust en ontspanning buiten de keuken.

L´invité is daardoor een populair leerbedrijf. Meestal heb ik ruime keuze als ik een nieuwe leerling zoek. Dan kies ik de kok die ambitieus is en zichzelf flink wil verbeteren.

"L´invité is een fantastisch bedrijf, maar zo´n kans kan ik natuurlijk niet laten lopen."

Mijn leerling gaat over twee maanden aan de slag bij &Moshik, 2 michelinsterren.

Sico

PS:

Ik ben dus weer op zoek naar een nieuwe zelfstandigwerkende kok of leerlingkok. Ken je iemand die goed past bij L'invité? Er is nu een vacature.

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: