Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

20 mei 2019 | Sico de Moel

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen.
Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden.

"Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk niet laten lopen."

Ajax is op Europees niveau een opleidingsclub.

Voor koks is er ook een Champions League, dat zijn de restaurants met 2 of 3 michelinsterren. Ambitieuze jonge topkoks willen allemaal spelen op dit hoogste niveau. Ervaring opdoen op topniveau om later zelf chefkok te worden.

Gisteravond kwam mijn leerlingkok na het werk naar me toe. Hij had hard gewerkt. 16 gasten, keer 7 gangen. Hij had zijn keuken goed onder controle, het liep allemaal op rolletjes.

Ik leid mijn koks breed op. Alles is puur en ambachtelijk, geen poeders of andere prefabtroep, alles is vers, eerlijk en in eigen huis gemaakt.

Nog belangrijker vind ik de planning en organisatie van de keuken. Er moet efficiënt en effectief worden gewerkt. Geen overuren, voldoende tijd voor rust en ontspanning buiten de keuken.

L´invité is daardoor een populair leerbedrijf. Meestal heb ik ruime keuze als ik een nieuwe leerling zoek. Dan kies ik de kok die ambitieus is en zichzelf flink wil verbeteren.

"L´invité is een fantastisch bedrijf, maar zo´n kans kan ik natuurlijk niet laten lopen."

Mijn leerling gaat over twee maanden aan de slag bij &Moshik, 2 michelinsterren.

Sico

PS:

Ik ben dus weer op zoek naar een nieuwe zelfstandigwerkende kok of leerlingkok. Ken je iemand die goed past bij L'invité? Er is nu een vacature.

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: