Chinees drankje wil plek in onze bar

30 mei 2013
Chinees drankje wil plek in onze bar

Razend populair in China, dat is de sterke drank Baijiu. Het is daarmee meteen de meest gedronken borrel ter wereld. Maar in het westen kennen we het niet. Nog niet welteverstaan, want ondernemers zien
steeds meer kansen om ook Europeanen en Amerikanen aan de Baijiu te krijgen.

*In de buurt van tequila*
Een doordrinker is Baijiu niet, het alcoholpercentage bedraagt 60%. Daarbij heeft het een sterke nasmaak. Iemand die wel eens tequila heeft gedronken, heeft enigszins vergelijkingsmateriaal om de Chinese borrel te omschrijven. De drank wordt gemaakt van rijst, gierst of tarwe.

*Import, export*
Eén van de redenen om het drankje aan de man te brengen buiten de Chinese landsgrenzen, is dat men in het Aziatische land de westerse likeuren heeft ontdekt.

Op de foto: Een luxe baijiu van Shui Jing Fang. Deze drankproducent werd een paar jaar geleden ingelijfd door het internationale Diageo.

~Frank Lindner~

Overig nieuws