Chef-kok en gastheer nemen Monarh* over; sluiting voorkomen

Auteur: Juan Kort
Financieel Ondernemen 6 september 2023
Chef-kok en gastheer nemen Monarh* over; sluiting voorkomen Broers Ralph (links) en Paul Kappé (rechts)

De sluiting van restaurant Monarh* is definitief voorkomen vanwege de overname door de broers Paul en Ralph Kappé, respectievelijk chef-kok en gastheer/sommelier van het restaurant. Eerder trok de burgemeester de vergunning in van de voormalige eigenaar Danny Kovacevic na een integriteitsonderzoek.

Aan Omroep Brabant meldt Paul Kappé de zware tijd van onzekerheid zo snel mogelijk te willen vergeten: “Al waren we maar drie weken dicht geweest, dan ben je meteen je ster kwijt, zo zijn de regels, maar zover is het gelukkig niet gekomen." De zaak heeft nooit zijn deuren moeten sluiten, toch waren velen daar niet op de hoogte van. “Het heeft ons 80 procent van het aantal bezoekers gekost. Mensen dachten toch dat we dicht waren, maar we zijn nooit dicht geweest. Tegelijkertijd was er ook nog de coronatijd. Het belangrijkste is dat de rust nu is teruggekeerd. Er is een einde gekomen aan alle onzekerheid.”

De RestaurantKrant scheef eerder een artikel over de situatie waar Monarh in verkeerde

Aan de regionale omroep laat Paul Kappé eveneens weten te blijven doen wat ze al jaren deden: “Mijn broer Ralph is zeven jaar geleden ook in de zaak gekomen. Ik ben de chef-kok, hij regelt alles aan de voorkant. Eigenlijk verandert er niets. We regelden alles al met z’n tweeën. We gaan er nu wel een eigen draai aan geven. De aankleding wat veranderen, en misschien nieuw servies. Maar we waren al heel goed, dus daar gaan we mee door.”

De exploitatievergunning voor de nieuwe eigenaren is rond. De procedure die Kovacevic tegen de gemeente aanspande gaat wel door, omdat het voor de ondernemer belangrijk kan zijn dat zijn naam gezuiverd kan worden in het geval de gemeente in het ongelijk wordt gesteld. Volgens de broers is de overdracht goed gegaan, en is er nooit sprake van ruzie geweest. “We hebben altijd goed samengewerkt”, aldus Paul Kappé tegenover de omroep.

Restaurant Monarh

Restaurant Monarh bevindt zich in het ruim 125 jaar oude klooster van de missionarissen van ‘Het Heilige Hart’, in de Tilburgse volksmond ‘Rooi Harten’. In 2013 begon de bouw van Restaurant Monarh in de voormalige keuken van de Rooi Harten missionarissen. Ruim twee jaar later opent Restaurant Monarh haar deuren op 5 december 2014 en presenteert het restaurant zich met een excentrieke architectonische uitstraling. Vier jaar later, tijdens de uitreiking van Michelingids 2019 in het DeLaMar theater in Amsterdam, is Restaurant Monarh bekroond met één Michelinster. Restaurant Monarh is hiermee het eerste Tilburgse restaurant ooit met een Michelinster. Bijzondere smaakcombinaties en verrassende ingrediënten; dat zijn de uitgangspunten voor de gerechten van chef-kok Paul Kappé en zijn keukenbrigade. Het restaurant biedt een innovatieve Franse keuken met wereldwijde moderne invloeden.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws