Café/restaurant opent in Veronicaschip aan de NDSM-werf

19 november 2018 | David Bakker

Op vrijdag 16 november heeft het Veronicaschip haar deuren officieel geopend in het gelijknamige schip aan de NDSM-werf. Het restaurant bevindt zich in het binnendek van het beroemde schip en lokale ingrediënten als vis en groente zullen er een belangrijke rol gaan vervullen. Naast het binnengedeelte, beschikt het Veronicaschip ook over een drijvend terras met uitzicht over het IJ.  

De ondernemers bekend van onder andere JAJEM en MediaCafe Amsterdam zijn afgelopen zomer de samenwerking aangegaan met Nimet Akdemir, de eigenaresse van deze historische locatie. Waar sinds de zomer al clubavonden van noordeling plaatsvinden in de buik van de voormalige piratenzender, breiden zij de samenwerking verder uit naar een café/restaurant gedeelte. 

In de bar kan de gast genieten van lokale wijnen, een breed assortiment aan lokale speciaal bieren en cocktails. De bar en het restaurant bevinden zich in het binnendek van het beroemde schip. Naast het binnengedeelte beschikt het Veronicaschip ook over een drijvend terras met uitzicht over het IJ.   

Sharing is caring

In de keuken, onder leiding van Bryce Steba, staat vis centraal en is er veel aandacht voor vegetarische en vegan gerechten. Er wordt getracht zoveel mogelijk met duurzame en lokale producten te werken en circulair te koken. Daarnaast vinden ze bij het Veronicaschip samen eten een van de gezelligste dingen wat er is. Om die reden worden de gerechten in het midden van de tafel geserveerd om de gasten de mogelijkheid te bieden samen veel verschillende gerechtjes te proeven. 

Eerste visrestaurant en (cocktail)bar op het water

Het team van het Veronicaschip voegt naast kunst en cultuur nu ook een plek toe op de NDSM-werf waar men kan borrelen en eten op het water. Het cafe/restaurant is geopend in de weekenden voor borrel, lunch en diner tussen 11.00-02:00. Na (of tijdens) het eten kan er ook gedanst worden. Naast de clubavonden van noorderling gaat het Veronicaschip ook verschillende evenementen met ‘live’-muziek, kunst, cultuur en diverse entertainment organiseren.

Over het Veronicaschip- Vanaf het schip zond radio Veronica tussen 1964 en 1974 uit, maar dat mocht niet meer na het invoeren van de anti-piraatwet. In 1974 werden de uitzendingen illegaal verklaard door de Nederlandse regering. Na het beëindigen van de (zend-zee-Piraat) Radio Veronica werd het iconische piratenschip in 1975 via IJmuiden Nederland binnen gesleept. Na omzwervingen in Nederland en België doet het schip dienst als locatie voor café- restaurant, club, live- muziekpodium, kunst en cultuur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin
Videoportret: Mauro Colagreco, de beste chef ter wereld

Mauro Colagreco mag zich een jaar lang de beste chef ter wereld noemen. De geboren Argentijn met Italiaanse roots leerde koken van Alain Ducasse en Alain Passard, runt restaurants in China en opende in 2006 Mirazur, dat vandaag werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het is meteen een p...

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Awards Mensen
De Librije terug in mondiale top 50

De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaats 46. De Britse uitgeverij William Reed Business Media publiceert jaarlijks een lijst met de vijftig bete restaurants ter wereld. Op nummer é&e...

Awards Duurzaamheid
Finalisten Gaia Green Awards 2019 bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019: Strandpaviljoens - Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee / NL) - The Shore (Scheveningen / NL) - Sjoerd (...

Restaurant
Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving. Bist...

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: