Café/restaurant opent in Veronicaschip aan de NDSM-werf

19 november 2018 | David Bakker

Op vrijdag 16 november heeft het Veronicaschip haar deuren officieel geopend in het gelijknamige schip aan de NDSM-werf. Het restaurant bevindt zich in het binnendek van het beroemde schip en lokale ingrediënten als vis en groente zullen er een belangrijke rol gaan vervullen. Naast het binnengedeelte, beschikt het Veronicaschip ook over een drijvend terras met uitzicht over het IJ.  

De ondernemers bekend van onder andere JAJEM en MediaCafe Amsterdam zijn afgelopen zomer de samenwerking aangegaan met Nimet Akdemir, de eigenaresse van deze historische locatie. Waar sinds de zomer al clubavonden van noordeling plaatsvinden in de buik van de voormalige piratenzender, breiden zij de samenwerking verder uit naar een café/restaurant gedeelte. 

In de bar kan de gast genieten van lokale wijnen, een breed assortiment aan lokale speciaal bieren en cocktails. De bar en het restaurant bevinden zich in het binnendek van het beroemde schip. Naast het binnengedeelte beschikt het Veronicaschip ook over een drijvend terras met uitzicht over het IJ.   

Sharing is caring

In de keuken, onder leiding van Bryce Steba, staat vis centraal en is er veel aandacht voor vegetarische en vegan gerechten. Er wordt getracht zoveel mogelijk met duurzame en lokale producten te werken en circulair te koken. Daarnaast vinden ze bij het Veronicaschip samen eten een van de gezelligste dingen wat er is. Om die reden worden de gerechten in het midden van de tafel geserveerd om de gasten de mogelijkheid te bieden samen veel verschillende gerechtjes te proeven. 

Eerste visrestaurant en (cocktail)bar op het water

Het team van het Veronicaschip voegt naast kunst en cultuur nu ook een plek toe op de NDSM-werf waar men kan borrelen en eten op het water. Het cafe/restaurant is geopend in de weekenden voor borrel, lunch en diner tussen 11.00-02:00. Na (of tijdens) het eten kan er ook gedanst worden. Naast de clubavonden van noorderling gaat het Veronicaschip ook verschillende evenementen met ‘live’-muziek, kunst, cultuur en diverse entertainment organiseren.

Over het Veronicaschip- Vanaf het schip zond radio Veronica tussen 1964 en 1974 uit, maar dat mocht niet meer na het invoeren van de anti-piraatwet. In 1974 werden de uitzendingen illegaal verklaard door de Nederlandse regering. Na het beëindigen van de (zend-zee-Piraat) Radio Veronica werd het iconische piratenschip in 1975 via IJmuiden Nederland binnen gesleept. Na omzwervingen in Nederland en België doet het schip dienst als locatie voor café- restaurant, club, live- muziekpodium, kunst en cultuur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: