Café/restaurant opent in Veronicaschip aan de NDSM-werf

19 november 2018 | David Bakker

Op vrijdag 16 november heeft het Veronicaschip haar deuren officieel geopend in het gelijknamige schip aan de NDSM-werf. Het restaurant bevindt zich in het binnendek van het beroemde schip en lokale ingrediënten als vis en groente zullen er een belangrijke rol gaan vervullen. Naast het binnengedeelte, beschikt het Veronicaschip ook over een drijvend terras met uitzicht over het IJ.  

De ondernemers bekend van onder andere JAJEM en MediaCafe Amsterdam zijn afgelopen zomer de samenwerking aangegaan met Nimet Akdemir, de eigenaresse van deze historische locatie. Waar sinds de zomer al clubavonden van noordeling plaatsvinden in de buik van de voormalige piratenzender, breiden zij de samenwerking verder uit naar een café/restaurant gedeelte. 

In de bar kan de gast genieten van lokale wijnen, een breed assortiment aan lokale speciaal bieren en cocktails. De bar en het restaurant bevinden zich in het binnendek van het beroemde schip. Naast het binnengedeelte beschikt het Veronicaschip ook over een drijvend terras met uitzicht over het IJ.   

Sharing is caring

In de keuken, onder leiding van Bryce Steba, staat vis centraal en is er veel aandacht voor vegetarische en vegan gerechten. Er wordt getracht zoveel mogelijk met duurzame en lokale producten te werken en circulair te koken. Daarnaast vinden ze bij het Veronicaschip samen eten een van de gezelligste dingen wat er is. Om die reden worden de gerechten in het midden van de tafel geserveerd om de gasten de mogelijkheid te bieden samen veel verschillende gerechtjes te proeven. 

Eerste visrestaurant en (cocktail)bar op het water

Het team van het Veronicaschip voegt naast kunst en cultuur nu ook een plek toe op de NDSM-werf waar men kan borrelen en eten op het water. Het cafe/restaurant is geopend in de weekenden voor borrel, lunch en diner tussen 11.00-02:00. Na (of tijdens) het eten kan er ook gedanst worden. Naast de clubavonden van noorderling gaat het Veronicaschip ook verschillende evenementen met ‘live’-muziek, kunst, cultuur en diverse entertainment organiseren.

Over het Veronicaschip- Vanaf het schip zond radio Veronica tussen 1964 en 1974 uit, maar dat mocht niet meer na het invoeren van de anti-piraatwet. In 1974 werden de uitzendingen illegaal verklaard door de Nederlandse regering. Na het beëindigen van de (zend-zee-Piraat) Radio Veronica werd het iconische piratenschip in 1975 via IJmuiden Nederland binnen gesleept. Na omzwervingen in Nederland en België doet het schip dienst als locatie voor café- restaurant, club, live- muziekpodium, kunst en cultuur.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Opvallend: eerdere winnaars 'Worlds 50 Best Restaurants' niet meer welkom

World's 50 Best Restaurants, misschien wel dé belangrijkste prijsuitreiking in de restaurantwereld, heeft een opvallende wijziging doorgevoerd in de spelregels. Na een storm van kritiek heeft de organisatie besloten om eerdere winnaars niet meer toe te laten tot de competitie. Het wer...

Duurzaamheid Biologisch
Onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' duurzame producten van start

Op dinsdag 23 januari om 13.15 uur gaat op de Bio-beurs te Zwolle het onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' officieel van start. Het project maakt inzichtelijk wat de prijs is van duurzame voedselproducten voor iedere stap in de keten. Zo draagt het bij aan de transitie van onze voedselproduct...

Bier Events
Lustrumeditie Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 wordt Rotterdam voor de vijfde keer het hoppige en moutige epicentrum van Nederland. De vijfde en dus lustrumeditie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) zal dan opnieuw plaatsvinden in debatcentrum Arminius. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen e...

Events Culinair
Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriete chefs een bijzonder negen gangen menu te reserveren. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van in...

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: