Burgerz en De Portare Via in Haagse Hofhouse

22 mei 2017 | Roy Spijker
Burgerz en De Portare Via in Haagse Hofhouse

Twee nieuwe restaurants sluiten zich aan bij de nieuwe hotspot van Den Haag Hofhouse. Ook het veel geprezen foodconcept Burgerz én houtovenpizzeria da portare VIA openen hun deuren in de nieuwe horecagelegenheid die momenteel verrijst naast Station Den Haag Centraal.

Dit spraakmakende horecaconcept wordt medio juni officieel geopend. Dit nieuwe pareltje van de hofstad is een plek waar iedereen terecht kan voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Gasten kunnen hier op maar liefst 1.000 m2 genieten van onder meer Mexicaans, Aziatisch en Italiaans eten, burgers en gezonde salades van de bekende horecaformule SLA. Hofhouse is gevestigd aan de Rijnstraat, nabij Centraal Station. 

De architectuur en het interieur van het spraakmakende pand is ontworpen door het befaamde architectenbureau OMA, opgericht door Rem Koolhaas. De exploitatie van Hofhouse is in handen van ISS Facility Services.
 

Pure burgers
Burgers zijn hip en happening en mogen dus zeker niet ontbreken in Hofhouse. Burgerz heeft er met hun nieuwe stek in Hofhouse hun vierde vestiging in Nederland bij. Ook hier serveren de drie zussen Stevie, Joey en Chrissy hun gezonde, pure, eerlijke kwaliteitsburgers.

De burgers van het familiebedrijf zijn 100% zelf gemaakt. Net als alle andere sidedishes. Tot de sauzen aan toe. Burgerz biedt overigens niet alleen rundvleesburgers, maar ook kip, vis, vegetarische en veganistische burgers. 

Voor de lunch bestaat de aanbieding uit een assortiment aan kleine snack- en lunchburgers en tot 5 verschillende funky verse frites. Voor de middagborrel serveert Burgerz verse Amerikaanse en internationale snacks. Ook voor het ontbijt hebben de zussen een gerecht om van te smullen. Geen burgers, maar ook een typisch Amerikaans gerecht: pancakes met maple syrup, vers fruit en huisgemaakte sauzen.
 

Ambachtelijke pizza's
Mama Mia riepen velen uit na het proeven van de houtoven pizza’s van da portare VIA. Met vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Zwolle, heeft Den Haag nu de primeur in Zuid-Holland. Al 11 jaar lang worden de ambachtelijke pizza’s door menigeen versmaden.

Gemaakt van enkel kwalitatieve en eerlijke, dagverse producten mag da portare VIA niet ontbreken in Hofhouse. Ga af op de geur van deze heerlijke ovenverse pizza’s en proef VIA’s kwaliteit en cultuur!

Food & Drinks
Hofhouse huisvest fantastische horecaconcepten om van te smullen. Er valt steeds iets nieuws te ontdekken bij onze ‘Coffee & Bakery’, ‘Healthy’, ‘Mexican’, ‘Asian’, ‘Grill’ en ‘Italian’ foodconcepten. In totaal wordt Hofhouse ingevuld door 8 verschillende horecabelevingen verspreid over 6 vaste eilanden en 2 dynamische pop-up elementen die per seizoen wisselen.

Daarnaast is de bar van Hofhouse uitgerust met een groot assortiment speciaal bieren, wine by the glass, spirits en cocktails. De locatie beschikt over circa 350 zitplaatsen en biedt ruimte voor take-away.

Transparant interieur
De horecaconcepten staan centraal in de ruimte en bieden de bezoekers zo letterlijk een kijkje in de keuken. Er zijn diverse zitgedeeltes; klassieke tafelsetting voor lunchen en dineren, barplaatsen voor snelle consumptie en zithoeken voor borrels en groepen.

Het interieur van Hofhouse kenmerkt zich door een transparante uitstraling, grote planten en heldere zichtlijnen. Opvallend is de architectonische aardbol in het plafond die een verbindingselement vormt met de daarboven gelegen ruimte. Aan de buitenzijde bevindt zich vanaf dit voorjaar een mooi terras met grote ronde boombakken.

Activiteiten
Hofhouse biedt meer dan alleen een plek waar gasten terecht kunnen voor een hapje en een drankje. In de zomer staan tal van activiteiten op de planning, waaronder ondernemersborrels en vrijdagmiddagborrels. Daarnaast zijn er op zondag de zogenaamde taste of a Lazy Sunday events en worden er ook geregeld workshops gehouden. Houd de evenementenagenda de komende maanden in de gaten voor een up-to-date overzicht.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: