Burgerz en De Portare Via in Haagse Hofhouse

22 mei 2017 | Roy Spijker

Twee nieuwe restaurants sluiten zich aan bij de nieuwe hotspot van Den Haag Hofhouse. Ook het veel geprezen foodconcept Burgerz én houtovenpizzeria da portare VIA openen hun deuren in de nieuwe horecagelegenheid die momenteel verrijst naast Station Den Haag Centraal.

Dit spraakmakende horecaconcept wordt medio juni officieel geopend. Dit nieuwe pareltje van de hofstad is een plek waar iedereen terecht kan voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Gasten kunnen hier op maar liefst 1.000 m2 genieten van onder meer Mexicaans, Aziatisch en Italiaans eten, burgers en gezonde salades van de bekende horecaformule SLA. Hofhouse is gevestigd aan de Rijnstraat, nabij Centraal Station. 

De architectuur en het interieur van het spraakmakende pand is ontworpen door het befaamde architectenbureau OMA, opgericht door Rem Koolhaas. De exploitatie van Hofhouse is in handen van ISS Facility Services.
 

Pure burgers
Burgers zijn hip en happening en mogen dus zeker niet ontbreken in Hofhouse. Burgerz heeft er met hun nieuwe stek in Hofhouse hun vierde vestiging in Nederland bij. Ook hier serveren de drie zussen Stevie, Joey en Chrissy hun gezonde, pure, eerlijke kwaliteitsburgers.

De burgers van het familiebedrijf zijn 100% zelf gemaakt. Net als alle andere sidedishes. Tot de sauzen aan toe. Burgerz biedt overigens niet alleen rundvleesburgers, maar ook kip, vis, vegetarische en veganistische burgers. 

Voor de lunch bestaat de aanbieding uit een assortiment aan kleine snack- en lunchburgers en tot 5 verschillende funky verse frites. Voor de middagborrel serveert Burgerz verse Amerikaanse en internationale snacks. Ook voor het ontbijt hebben de zussen een gerecht om van te smullen. Geen burgers, maar ook een typisch Amerikaans gerecht: pancakes met maple syrup, vers fruit en huisgemaakte sauzen.
 

Ambachtelijke pizza's
Mama Mia riepen velen uit na het proeven van de houtoven pizza’s van da portare VIA. Met vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Zwolle, heeft Den Haag nu de primeur in Zuid-Holland. Al 11 jaar lang worden de ambachtelijke pizza’s door menigeen versmaden.

Gemaakt van enkel kwalitatieve en eerlijke, dagverse producten mag da portare VIA niet ontbreken in Hofhouse. Ga af op de geur van deze heerlijke ovenverse pizza’s en proef VIA’s kwaliteit en cultuur!

Food & Drinks
Hofhouse huisvest fantastische horecaconcepten om van te smullen. Er valt steeds iets nieuws te ontdekken bij onze ‘Coffee & Bakery’, ‘Healthy’, ‘Mexican’, ‘Asian’, ‘Grill’ en ‘Italian’ foodconcepten. In totaal wordt Hofhouse ingevuld door 8 verschillende horecabelevingen verspreid over 6 vaste eilanden en 2 dynamische pop-up elementen die per seizoen wisselen.

Daarnaast is de bar van Hofhouse uitgerust met een groot assortiment speciaal bieren, wine by the glass, spirits en cocktails. De locatie beschikt over circa 350 zitplaatsen en biedt ruimte voor take-away.

Transparant interieur
De horecaconcepten staan centraal in de ruimte en bieden de bezoekers zo letterlijk een kijkje in de keuken. Er zijn diverse zitgedeeltes; klassieke tafelsetting voor lunchen en dineren, barplaatsen voor snelle consumptie en zithoeken voor borrels en groepen.

Het interieur van Hofhouse kenmerkt zich door een transparante uitstraling, grote planten en heldere zichtlijnen. Opvallend is de architectonische aardbol in het plafond die een verbindingselement vormt met de daarboven gelegen ruimte. Aan de buitenzijde bevindt zich vanaf dit voorjaar een mooi terras met grote ronde boombakken.

Activiteiten
Hofhouse biedt meer dan alleen een plek waar gasten terecht kunnen voor een hapje en een drankje. In de zomer staan tal van activiteiten op de planning, waaronder ondernemersborrels en vrijdagmiddagborrels. Daarnaast zijn er op zondag de zogenaamde taste of a Lazy Sunday events en worden er ook geregeld workshops gehouden. Houd de evenementenagenda de komende maanden in de gaten voor een up-to-date overzicht.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: