Burgerz en De Portare Via in Haagse Hofhouse

22 mei 2017 | Roy Spijker

Twee nieuwe restaurants sluiten zich aan bij de nieuwe hotspot van Den Haag Hofhouse. Ook het veel geprezen foodconcept Burgerz én houtovenpizzeria da portare VIA openen hun deuren in de nieuwe horecagelegenheid die momenteel verrijst naast Station Den Haag Centraal.

Dit spraakmakende horecaconcept wordt medio juni officieel geopend. Dit nieuwe pareltje van de hofstad is een plek waar iedereen terecht kan voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Gasten kunnen hier op maar liefst 1.000 m2 genieten van onder meer Mexicaans, Aziatisch en Italiaans eten, burgers en gezonde salades van de bekende horecaformule SLA. Hofhouse is gevestigd aan de Rijnstraat, nabij Centraal Station. 

De architectuur en het interieur van het spraakmakende pand is ontworpen door het befaamde architectenbureau OMA, opgericht door Rem Koolhaas. De exploitatie van Hofhouse is in handen van ISS Facility Services.
 

Pure burgers
Burgers zijn hip en happening en mogen dus zeker niet ontbreken in Hofhouse. Burgerz heeft er met hun nieuwe stek in Hofhouse hun vierde vestiging in Nederland bij. Ook hier serveren de drie zussen Stevie, Joey en Chrissy hun gezonde, pure, eerlijke kwaliteitsburgers.

De burgers van het familiebedrijf zijn 100% zelf gemaakt. Net als alle andere sidedishes. Tot de sauzen aan toe. Burgerz biedt overigens niet alleen rundvleesburgers, maar ook kip, vis, vegetarische en veganistische burgers. 

Voor de lunch bestaat de aanbieding uit een assortiment aan kleine snack- en lunchburgers en tot 5 verschillende funky verse frites. Voor de middagborrel serveert Burgerz verse Amerikaanse en internationale snacks. Ook voor het ontbijt hebben de zussen een gerecht om van te smullen. Geen burgers, maar ook een typisch Amerikaans gerecht: pancakes met maple syrup, vers fruit en huisgemaakte sauzen.
 

Ambachtelijke pizza's
Mama Mia riepen velen uit na het proeven van de houtoven pizza’s van da portare VIA. Met vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Zwolle, heeft Den Haag nu de primeur in Zuid-Holland. Al 11 jaar lang worden de ambachtelijke pizza’s door menigeen versmaden.

Gemaakt van enkel kwalitatieve en eerlijke, dagverse producten mag da portare VIA niet ontbreken in Hofhouse. Ga af op de geur van deze heerlijke ovenverse pizza’s en proef VIA’s kwaliteit en cultuur!

Food & Drinks
Hofhouse huisvest fantastische horecaconcepten om van te smullen. Er valt steeds iets nieuws te ontdekken bij onze ‘Coffee & Bakery’, ‘Healthy’, ‘Mexican’, ‘Asian’, ‘Grill’ en ‘Italian’ foodconcepten. In totaal wordt Hofhouse ingevuld door 8 verschillende horecabelevingen verspreid over 6 vaste eilanden en 2 dynamische pop-up elementen die per seizoen wisselen.

Daarnaast is de bar van Hofhouse uitgerust met een groot assortiment speciaal bieren, wine by the glass, spirits en cocktails. De locatie beschikt over circa 350 zitplaatsen en biedt ruimte voor take-away.

Transparant interieur
De horecaconcepten staan centraal in de ruimte en bieden de bezoekers zo letterlijk een kijkje in de keuken. Er zijn diverse zitgedeeltes; klassieke tafelsetting voor lunchen en dineren, barplaatsen voor snelle consumptie en zithoeken voor borrels en groepen.

Het interieur van Hofhouse kenmerkt zich door een transparante uitstraling, grote planten en heldere zichtlijnen. Opvallend is de architectonische aardbol in het plafond die een verbindingselement vormt met de daarboven gelegen ruimte. Aan de buitenzijde bevindt zich vanaf dit voorjaar een mooi terras met grote ronde boombakken.

Activiteiten
Hofhouse biedt meer dan alleen een plek waar gasten terecht kunnen voor een hapje en een drankje. In de zomer staan tal van activiteiten op de planning, waaronder ondernemersborrels en vrijdagmiddagborrels. Daarnaast zijn er op zondag de zogenaamde taste of a Lazy Sunday events en worden er ook geregeld workshops gehouden. Houd de evenementenagenda de komende maanden in de gaten voor een up-to-date overzicht.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: