Burgerz en De Portare Via in Haagse Hofhouse

22 mei 2017 | Roy Spijker

Twee nieuwe restaurants sluiten zich aan bij de nieuwe hotspot van Den Haag Hofhouse. Ook het veel geprezen foodconcept Burgerz én houtovenpizzeria da portare VIA openen hun deuren in de nieuwe horecagelegenheid die momenteel verrijst naast Station Den Haag Centraal.

Dit spraakmakende horecaconcept wordt medio juni officieel geopend. Dit nieuwe pareltje van de hofstad is een plek waar iedereen terecht kan voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Gasten kunnen hier op maar liefst 1.000 m2 genieten van onder meer Mexicaans, Aziatisch en Italiaans eten, burgers en gezonde salades van de bekende horecaformule SLA. Hofhouse is gevestigd aan de Rijnstraat, nabij Centraal Station. 

De architectuur en het interieur van het spraakmakende pand is ontworpen door het befaamde architectenbureau OMA, opgericht door Rem Koolhaas. De exploitatie van Hofhouse is in handen van ISS Facility Services.
 

Pure burgers
Burgers zijn hip en happening en mogen dus zeker niet ontbreken in Hofhouse. Burgerz heeft er met hun nieuwe stek in Hofhouse hun vierde vestiging in Nederland bij. Ook hier serveren de drie zussen Stevie, Joey en Chrissy hun gezonde, pure, eerlijke kwaliteitsburgers.

De burgers van het familiebedrijf zijn 100% zelf gemaakt. Net als alle andere sidedishes. Tot de sauzen aan toe. Burgerz biedt overigens niet alleen rundvleesburgers, maar ook kip, vis, vegetarische en veganistische burgers. 

Voor de lunch bestaat de aanbieding uit een assortiment aan kleine snack- en lunchburgers en tot 5 verschillende funky verse frites. Voor de middagborrel serveert Burgerz verse Amerikaanse en internationale snacks. Ook voor het ontbijt hebben de zussen een gerecht om van te smullen. Geen burgers, maar ook een typisch Amerikaans gerecht: pancakes met maple syrup, vers fruit en huisgemaakte sauzen.
 

Ambachtelijke pizza's
Mama Mia riepen velen uit na het proeven van de houtoven pizza’s van da portare VIA. Met vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Zwolle, heeft Den Haag nu de primeur in Zuid-Holland. Al 11 jaar lang worden de ambachtelijke pizza’s door menigeen versmaden.

Gemaakt van enkel kwalitatieve en eerlijke, dagverse producten mag da portare VIA niet ontbreken in Hofhouse. Ga af op de geur van deze heerlijke ovenverse pizza’s en proef VIA’s kwaliteit en cultuur!

Food & Drinks
Hofhouse huisvest fantastische horecaconcepten om van te smullen. Er valt steeds iets nieuws te ontdekken bij onze ‘Coffee & Bakery’, ‘Healthy’, ‘Mexican’, ‘Asian’, ‘Grill’ en ‘Italian’ foodconcepten. In totaal wordt Hofhouse ingevuld door 8 verschillende horecabelevingen verspreid over 6 vaste eilanden en 2 dynamische pop-up elementen die per seizoen wisselen.

Daarnaast is de bar van Hofhouse uitgerust met een groot assortiment speciaal bieren, wine by the glass, spirits en cocktails. De locatie beschikt over circa 350 zitplaatsen en biedt ruimte voor take-away.

Transparant interieur
De horecaconcepten staan centraal in de ruimte en bieden de bezoekers zo letterlijk een kijkje in de keuken. Er zijn diverse zitgedeeltes; klassieke tafelsetting voor lunchen en dineren, barplaatsen voor snelle consumptie en zithoeken voor borrels en groepen.

Het interieur van Hofhouse kenmerkt zich door een transparante uitstraling, grote planten en heldere zichtlijnen. Opvallend is de architectonische aardbol in het plafond die een verbindingselement vormt met de daarboven gelegen ruimte. Aan de buitenzijde bevindt zich vanaf dit voorjaar een mooi terras met grote ronde boombakken.

Activiteiten
Hofhouse biedt meer dan alleen een plek waar gasten terecht kunnen voor een hapje en een drankje. In de zomer staan tal van activiteiten op de planning, waaronder ondernemersborrels en vrijdagmiddagborrels. Daarnaast zijn er op zondag de zogenaamde taste of a Lazy Sunday events en worden er ook geregeld workshops gehouden. Houd de evenementenagenda de komende maanden in de gaten voor een up-to-date overzicht.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: