Brons en zilver voor Koksgilde

12 oktober 2012
Brons en zilver voor Koksgilde

De beide teams van het Koksgilde die deelnamen aan de KoksOlympiade in Erfurt zijn in de prijzen gevallen. Het Koksgilde Nationaal Team behaalde een zilveren medaille voor het koude en warme buffet.

*Enorm trots*
Het Koksgilde Nationaal Jeugdteam haalde voor het koude buffet een bronzen medaille en voor de warme keuken een zilveren medaille. Waldrik Kremer, chef d’équipe van het Nationaal Team en bestuurslid Koksgilde Nederland: "We zijn enorm trots op de prestaties van beide teams. Er deden 52 landenteams mee en dan is een dergelijke score echt fenomenaal. Over de jaren heen bezet het nationaal Team een achtste plaats op de wereldranglijst. We zijn met stip gestegen."

*Dertig supporters*
"De beoordeling van de jury was dit jaar erg streng. De lat lag bijzonder hoog. Ons team kon geweldig met de druk omgaan, vooral in de warme keuken, waar een top driegangendiner voor honderd personen moest worden verzorgd. Dit jaar hadden voor het eerst een bus met dertig supporters die de verre reis naar Erfurt hebben gemaakt om ons aan te moedigen. Dat was een geweldige verrassing en ondersteuning voor beide teams", aldus de chef d’équipe.

*Goud voor Zweden*
Het Zweedse team scoorde in beide categorieën een gouden medaille. De KoksOlympiade, de Olympische spelen voor landenteams, vindt een maal in de vier jaar plaats en wordt georganiseerd door de wereldorganisatie van chef koks, de WACS.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws