BlueBlood opent in Den Haag; Nikkei cuisineconcept in de hofstad

Auteur: Redactie
27 januari 2022
BlueBlood opent in Den Haag; Nikkei cuisineconcept in de hofstad

Dit voorjaar opent BlueBlood haar deuren midden in het centrum van Den Haag aan de Zeestraat 35. Met de komst van BlueBlood wordt het Nikkei cuisineconcept, dat momenteel steeds populairder wordt in grote internationale steden als Dubai, Barcelona en Londen, naar de hofstad gehaald.

Hierbij staan de combinatie en de avontuurlijke smaakpaletten van de Japanse en Peruaanse keuken centraal, waarbij de signature dish kreeft is, maar ook de Tomahawk steak, verse sushi en veggies staan zijn op de menukaart te vinden. Alle gerechten worden op traditionele wijze en met lokale en seizoensgebonden ingrediënten bereid.

De nieuwe hotspot aan de Zeestraat wordt een plek om elkaar te ontmoeten en samen te komen, waarbij het bruisende hart van BlueBlood een groot (cocktail)bareiland is die het restaurant en de ruimte voor evenementen met elkaar verbindt. Het creatieve brein achter het BlueBlood horecaconcept is Studio Rehab van Jaco de Kempenaer en John de Jong, beiden zeer ervaren in het opzetten van succesvolle horecaformules. Zij hebben zich laten inspireren door het blauwe bloed van de kreeft en het Koninklijk Huis om zo BlueBlood te verwezenlijken. Samen met general manager Lewis McKenzie en Executive Chef Frank Uphoff en veelal Haagse partners en leveranciers zal BlueBlood dit voorjaar feestelijk geopend worden.

Een uitdagend en spraakmakend concept 

BlueBlood is geïnspireerd op de onderwaterwereld waarbij de kreeft het pronkstuk is. Niet alleen op de menukaart, maar ook in het design. Het bloed van de kreeft is namelijk blauw en samen met de koninklijke allure van Den Haag was de naam BlueBlood snel geboren. Het creatieve brein achter BlueBlood is Studio Rehab. Eigenaren Jaco de Kempenaer en John de Jong zijn trots op dit voor Haagse begrippen eigentijdse concept: 

“We hebben ons voor BlueBlood internationaal laten inspireren. We wilden een uitdagend en spraakmakend ontwerp neerzetten. Zodra men BlueBlood binnenstapt, krijgt men het gevoel van de sfeer van een luxe boot club. Houttinten, zeeblauw en zeegroen voeren dan ook de boventoon in het interieur en door de opstelling van de sofa’s en zitjes krijgt men een huiselijk gevoel en wordt het aantrekkelijk om een gesprek aan te gaan met de naaste tafels. Want samenkomen staat hoog op de agenda bij BlueBlood. Wij hopen dan ook dat er veel mooie gesprekken en ontmoetingen plaats zullen vinden onder het genot van een culinaire wereldreis, maar dan in hartje Den Haag.”

Primeur voor de stad

Het idee achter BlueBlood is dat de fysieke ontmoeting tussen mensen zo intens mogelijk wordt beleefd, zeker in deze periode waar de drang om elkaar weer te ontmoeten alleen nog maar sterker is geworden. Dit zie je vooral terug in de menukaart waarbij alle gerechten gedeeld kunnen worden. General Manager en tevens Global Opihr Gin Mixology Champion Lewis McKenzie vertelt: 

“Met BlueBlood hebben wij iets unieks in handen, een ‘out of the box’ primeur voor de stad. Het Nikkei cuisineconcept is namelijk nog nauwelijks bekend in Nederland. Nikkei wordt al generatie op generatie doorgeven en daarnaast biedt het veel innovatie en creativiteit voor de toekomst. Bij Nikkei draait alles om kwaliteit, ingrediënten en smaken waarbij twee gewaagde eetculturen worden samengevoegd, waar spannende food-drink combinaties centraal staan en die met passie worden geserveerd. We willen dat de mensen weer met elkaar rond de tafel en op avontuur gaan om nieuwe smaken te ontdekken, want dat hebben we de afgelopen tijd allemaal gemist. Daarnaast zijn we hard aan het werk om eigen smaken te creëren. Ik kan je zeggen: BlueBlood wordt veelbelovend.”

Er worden herkenbare gerechten geserveerd, maar altijd met een verrassende smaak. Alle gerechten zijn er om te delen zodat men verschillende smaken kan ontdekken. En niet alleen de gerechten zijn verrassend, ook heeft BlueBlood een eigentijdse cocktailkaart samengesteld om de beleving helemaal af te maken. Bij BlueBlood kun je terecht voor lunch, borrel en diner en daarnaast worden er ook events georganiseerd door BlueBlood Productions. Met een oppervlakte van 500 m2 en wegens de diversiteit aan ruimtes kunnen hier zowel grote presentaties als zakelijke meetings georganiseerd worden, alsmede bijzondere evenementen en (bedrijfs)uitjes. “BlueBlood heeft alle ingrediënten voor een complete avond uit”, aldus Lewis McKenzie.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws