Bidbook Nederland Bocuse d'Or

13 januari 2016 |
Bidbook Nederland Bocuse d'Or

Het culinaire imago van Nederland in het buitenland verdient extra aandacht. Daarom heeft Bocuse d’Or Nederland zich met een aantal
partners ingezet om een bidbook uit te brengen voor de Europese finale van 2018 in Rotterdam. Een zestal Europese landen hebben zich aangemeld als land om deze finale de willen hosten.

Serieuze kandidaat
Vandaag maakt het bestuur van Bocuse d’Or Nederland bekend dat zij een zeer serieuze kandidaat zijn om in 2018 de Europese finale te mogen organiseren. Eind maart zal een delegatie uit Frankrijk naar Nederland komen om een bezoek te brengen aan Rotterdam als gaststad. Bestuurslid Marc van Gulick: “We zijn enorm trots dat we de kans krijgen om deze finale in Nederland te mogen organiseren. Dat betekent aandacht in alle Europese landen die hun teams naar Nederland afvaardigen en daarmee zetten we in één klap culinair Nederland op de kaart”.

Jan Smink
Tijdens de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or, die in september 2015 tijdens de gastronomische vakbeurs Gastvrij Rotterdam werd gehouden, kwalificeerde Jan Smink zich voor de tweede maal voor de Europese finale in Budapest in mei dit jaar.

Startsein voor samenwerken aan culinair imago
Met het bericht van de organisatie Bocuse d’Or uit Lyon is het startsein gegeven om het bedrijfsleven en de overheden te gaan benaderen om samenwerking te organiseren in het belang van de promotie van Nederland. Daarom worden de komende maanden het bedrijfsleven en overheid verder geïnformeerd over de kansen en mogelijkheden die er zijn om daar aan bij te dragen. Bestuurslid Joop Braakhekke: “Dit is een enorme kans waar de Nederlandse gastvrijheidsindustrie en alle daaraan gelieerde leveranciers mee moeten doen”.

Over Bocuse d’Or
Nederland werd op de wereldfinale in januari 2015 met Jan Smink negende en dat is een topprestatie. Jonnie Boer is president van Bocuse d’Or Nederland en vele topkoks in Nederland ondersteunen dit initiatief. Deelnemen aan de wereldfinale om de Bocuse d’Or betekent deelnemen op het hoogste internationale culinaire niveau. De grote wereldfinale om de Bocuse d’Or vindt plaats in het Franse Lyon.

In totaal zijn er 64 landen over de hele wereld die deelnemen. Na de landelijke en continentale finales gaan er 24 landen naar de wereldfinale van Bocuse d’Or in Lyon. De internationale wedstrijd vindt elke twee jaar in januari plaats. In het tussenliggende jaar vinden over de hele wereld op alle continenten de voorrondes plaats, zoals de Bocuse d’Or Europe in Europa, de Copa Azteca voor Zuid Amerika en de Bocuse d’Or Asia voor de landen in Azië. Tijdens de voorrondes op de verschillende continenten moeten de deelnemende landenteams zich kwalificeren voor een plaats bij de wereldfinale in Lyon.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: