België heeft derde driesterrenzaak

21 november 2011 |
België heeft derde driesterrenzaak

Met de presentatie van de nieuwe Michelingids voor België is bekend geworden dat Hertog Jan van chef-kok Gert De Mangeleer is opgeklommen naar de absolute top. Het restaurant in Brugge heeft de derde ster gekregen. De andere twee restaurants met drie sterren zijn
nog altijd Hof van Cleve van Peter Goossens in Kruishoutem en, tevens in Brugge, De Karmeliet van Geert Van Hecke.

Twee nieuwe tweesterrenrestaurants
De Jonkman in Brugge en Le Chalet de la Forêt in Brussel kregen er een tweede ster bij.
Tweesterrenzaak 't Zilte verhuisde afgelopen jaar van Mol naar Antwerpen en behoudt de étoiles. Hetzelfde geldt voor
het eensterrestaurant Clandestino dat verhuisde naar Temse.

Loon naar werken
Restaurants die hun harde werken dit jaar bekroond zien met een ster zijn: Kommilfoo en Kasteel Withof in Antwerpen, De Tuinkamer uit Beerzel, Jaloa in Brussel, JER uit Hasselt,
Innesto–Domein De Barrier in Houthalen, Ten Bogaerde in Koksijde,Centpourcent uit Mechelen, d’Eugénie à Emilie uit Mons, Boury in Roeselare, De Mijlpaal uit Tongeren en in Zingem Benoit en Bernard Dewitte.

Gevallen sterren
Afgenomen sterren zijn er voor: La Luna in Antwerpen, C. Jean in Gent, The Paddock in Keerbergen, Au Gastronome in Paliseul (overname/nieuwe eigenaar), Hostellerie du Postay in Pepinster, ‘t Ebdiep in Sint-Amands en ‘t Oud Konijntje uit Waregem.

Nederlandse gids ophanden
De nieuwe gids voor Nederland presenteert Michelin maandag 28 november aanstaande. Dan wordt duidelijk of de gastronomie in Nederland wordt bekroond met een derde driesterrenzaak.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: