Bakkerswinkel gaat ook open voor diner

27 oktober 2014 |
Bakkerswinkel gaat ook open voor diner<

Met ingang van 14 november gaat De Bakkerswinkel Amsterdam-West ook ’s avonds open. Te beginnen op vrijdag- en zaterdagavond. Net als overdag
kunnen gasten straks genieten van eerlijk, puur, versgemaakt en verrassend eten, zoals ze gewend zijn bij De Bakkerswinkel. Andy Verdonk zal de keukenbrigade coachen en begeleiden. Het aanbieden van diner is een trend bij lunchrooms. Daarover meer in de Lunchroom Markteverkenning, die op 3 november wordt gepresenteerd.
Verandering
De Bakkerswinkel staat bekend om het heerlijke ontbijt, vers gemaakte sandwiches, de feestelijke high tea, ambachtelijk gebakken taart en de allerbeste koffie in een fijne, huiselijke omgeving, midden in de stad. De Bakkerswinkel wil voor iedereen een ‘tweede thuis’ zijn; knus, veilig en vertrouwd, modern en openminded. Een unieke plek, met een uitstraling die past bij de omgeving, waar mensen samenkomen ongeacht hun achtergrond. Een plek ook waar het eten wordt bereid met plezier en liefde voor het ambacht en zoveel mogelijk met kwaliteitsproducten uit de streek en van het seizoen. Geen wonder dus dat ze steeds vaker van gasten te horen krijgen: ‘wat jammer dat jullie ’s avonds dicht zijn’. Daar komt nu verandering in!

Tafelen
Gasten zijn welkom voor een kleine of grote maaltijd, voorafgaand aan bijvoorbeeld een film- of theatervoorstelling, of voor een avond lang gezellig tafelen. Alles wordt vers bereid in eigen keuken en er wordt zoveel mogelijk gekookt met producten die ieder seizoen door de leveranciers van De Bakkerswinkel worden geadviseerd. “Daarbij gebruiken wij het hele product - ‘van kop tot staart’ - zodat we zoveel mogelijk pure, eerlijke en herkenbare gerechten kunnen presenteren”, aldus Piet Hekker, oprichter en eigenaar van De Bakkerswinkel. Het menu bestaat uit gerechten - van het formaat tussengerecht - om te proeven, naar eigen inzicht te combineren of om met elkaar te delen. Voor de borrel biedt de kaart bijzondere wijnen van Vleck, specialist in ‘Vins Naturel’, en een selectie unieke Nederlandse destillaten. Heerlijk te combineren met bijvoorbeeld eigengemaakte rillette of paté en natuurlijk het versgebakken brood.

Ontmoetingsplek
De Bakkerswinkel is een ontmoetingsplek waar mens, product en omgeving centraal staan. De filosofie van oprichter Piet Hekker is dat stad, ambacht en ontwerp elkaar door middel van kruisbestuiving kunnen versterken. Die filosofie komt uitstekend tot zijn recht bij de bereiding van de avondgerechten. Andy Verdonk is door Piet gevraagd om het keukenteam te coachen en begeleiden. Andy kookt met respect voor de basiskeuken. Puurheid en eenvoud vormen de basis van de verfijnde gerechten die hij samen met het keukenteam verder zal ontwikkelen. Bovendien zal Andy zijn kennis overdragen op jonge (aankomende) professionals die zich nu in De Bakkerswinkel Amsterdam-West zowel tot bakker als tot volwaardig kok kunnen ontwikkelen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: