Aziatisch restaurant Umami opent in Utrecht

29 april 2011 |
Aziatisch restaurant Umami opent in Utrecht<

Samen met tafelgenoten genieten van smakelijke Aziatische gerechten, in een hippe omgeving. Dat is in het kort de beschrijving van Umami, het Aziatische fusion restaurant dat begin mei zijn deuren opent aan de Oudegracht in Utrecht. De drie eigenaren Han Ji, Leon Zheng en Zhang Hu hebben het concept tot in de puntjes uitgewerkt.

Vernieuwend concept
Het concept is vernieuwend doordat het een combinatie betreft tussen ‘shared dining’, ‘all you can eat’ en ‘3-gangen’. En dat alles in een sfeervolle omgeving, tegen een vriendelijke prijs. Dat de heren hier gevoel voor hebben, is een feit. Ze hebben alledrie al meerdere succesvolle horecaconcepten op hun naam staan. Hoewel de officiële opening van Umami nog even op zich laat wachten, kan er tot die tijd al worden ‘proef-gegeten’.

Over het concept
Voor €19,50 genieten gasten bij Umami van 3 gangen. Eén gang bestaat uit twee gerechten per persoon, waar tafelgenoten gezellig samen van eten. De gerechten worden per gang ingevuld op een bestelformulier, een principe dat al bekend is vanuit de all you can eat restaurants. Het verschil met dit soort concepten is echter dat de gerechten bij Umami niet alleen prachtig worden opgemaakt, maar ook heel smaakvol zijn. What’s in a name? Het Japanse woord Umami wordt gebruikt om ‘de vijfde smaak’ aan te duiden. De letterlijke vertaling is ‘smakelijk’ ofwel ‘heerlijk’. De combinatie van ‘shared dining’, ‘all you can eat’ en ‘3-gangen’ is vernieuwend binnen Nederland.


Eline Dragt

Overig nieuws

Economie Food
Franchising in horeca neemt toe in Nederland

De franchisesector heeft in 2016 een boost gekregen. Opvallend is de toename van het aantal medewerkers (+3,8%) en de omzet (+3,2%). De sector Detailhandel Food is met de meeste medewerkers en een omzet van maar liefst meer dan 14.1 miljard euro het meest opvallend. Dit is gerealiseerd met mind...

Food Awards
Beste hamburgermaker van Nederland wil prijzen winnen met kipburger

Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch. Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de b...

Bezorgen
Eten bestellen via Facebook, een zegen voor restaurants?

In de Verenigde Staten test Facebook het bestellen van eten via het social media kanaal. Restaurants klagen al langer over de hoge kosten bij Thuisbezorgd, dus dit zou een 'game changer' kunnen zijn binnen de bezorgmarkt. Facebook rolt meer functionaliteiten uit, zoals het plaatsen van va...

Video
Video: waarom bezoekers de Europa League finale niet in de horeca bekijken

Irritante gasten, betweters, pseudo-kenners, negatievelingen en een barman die liever voetbal kijkt dan biertjes tapt... Voetbal kijken is leuk, maar soms kun je je ergeren aan de kleinste dingen wanneer de gemoederen hoog oplopen. In deze video zie je waarom bepaalde mensen de finale van de Euro...

Interieur Advertorial
Controle binnenklimaatsystemen bespaart horeca veel geld

Momenteel worden de controles op de regelgeving omtrent de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) door Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied sterk geïntensiveerd. De regelgeving voor eigenaren en beheerders van gebouwen met een opgeteld koelvermogen van 12KW of meer worden met name in ...

Opening Restaurant
MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant. Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berke...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: