Albert Heijn start met horeca in winkels

23 februari 2017 | Roy Spijker

Supermarktketen Albert Heijn gaat de komende maanden experimenteren met koffiecafés en afhaalrestaurants in een aantal winkels. Dat laat een woordvoerster van de keten weten aan ABM Financial News. Vanaf vrijdag krijgen twee vestigingen van Albert Heijn een Bakery Café en een Deli Kitchen.

Bakery Kitchen verkoopt koffie, frisdrank en broodjes. Bij Deli Kitchen worden afhaalmaaltijden klaargemaakt, die de klant zelf met samenstellen met verse ingrediënten. 

De eerste Albert Heijn-winkels waar dit concept wordt uitgerold zijn in het Food Plaza achter de Dam en op het Gelderlandplein, beide in Amsterdam. Het is de bedoeling dat er dit jaar nog zes vestigingen van de supermarktketen worden uitgerust met het horecaconcept. De modules zijn zo gemaakt dat ze in ieder filiaal zijn in te zetten.

Trend

Met het openen van horecaconcepten wil Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Albert Heijn, inspelen op de trend dat er meerdere eetmomenten zijn per dag, in plaats van ontbijt, lunch en avondeten. Albert Heijn is niet de eerste supermarkt dat horecaconcepten in zijn winkel heeft. Jumbo lanceerde in 2013 restaurants in de grootste supermarken. Plus kwam vorig jaar met De Makerij, waar ook maaltijden vers worden bereid.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Ondernemen
Wees goed voorbereid: download de gloednieuwe HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Maggie Blue: All-day (and night) concept in Alphen aan den Rijn [video]

Van lunch tot dj’s en livemuziek op de vrijdag- en zaterdagavonden: Maggie Blue in Alphen aan den Rijn heeft het allemaal. Sinds 24 juli 2017 zijn de deuren van Maggie Blue geopend. Sindsdien hebben ze erg veel gedaan om uniek te zijn, maar ook aanspreekbaar en inspirerend voor gasten. Mike, (...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: