Zwethheul resto van het jaar in Grootspraak

22 november 2010 |
Zwethheul resto van het jaar in Grootspraak<

zondag vond in restaurant de Zwethheul te Schipluiden de presentatie van Grootspraak 2011 plaats. De Zwethheul van Mario Ridder werd uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar 2011. Wijnrestaurant van het Jaar 2011 werd ’t Schulten Hues in Zutphen. De prijs voor Wijnbar van het Jaar 2011 ging naar Bubbles & Wines in Amsterdam.

Onderscheidingen
Los van de waardering in punten voor restaurants, trosjes voor de wijnkaart of glaasjes voor wijnbars kent Grootspraak elk jaar onderscheidingen toe in drie categorieën. De keuze wordt gemaakt aan de hand van dat extra, dat bijzondere of onderscheidende dat op die plaats wordt geboden. Soms zelfs in vergelijking met collega’s met een hogere score.

Mooi kiekje
Alle winnaars kregen in de Zwethheul hun oorkonde uitgereikt uit handen van topkok Cees Helder. Op de foto (vlnr) Mario Ridder van restaurant de Zwethheul, Robert Braam van Bubbles & Wines, Cees Helder, Jacqueline van Liere en Peter Gas van 't Schulten Hues.

Frank Lindner

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Derde restaurant voor Masterchef Michiel van der Eerde

Naast het ‘Moving Circus’ BAUT en fine-dining hotspot C is er vanaf vandaag een derde plek in Amsterdam waar je kunt genieten van de kookkunsten van Masterchef Michiel van der Eerde. De vorig jaar tot Meest Markante Horeceondernemer van Nederland bekroonde chef gaat dit keer voor een mee...

Faillissement Restaurant
Restaurant De Gildenborch in Vreeswijk failliet

Restaurant De Gildenborch in Vreeswijk is failliet. Het restaurant aan het Raadhuisplein opende eind 2014, maar heeft het niet gered. Vreeswijk is een wijk (een voormalig dorp) van de gemeente Nieuwegein. Bevestigd De curator bevestigde het faillissement, maar personeelsleden en ook de eigenaa...

Bezorgen
Pizza Hut gaat bezorgen in Nederland

Pizza Hut betreedt de Nederlandse bezorgmarkt. Vanaf vandaag start de Amerikaanse keten met de mogelijkheid pizza te laten bezorgen. Thuisbezorgd.nl bezorgt de bestellingen per elektrische fiets. Pizza Hut Express Utrecht bijt het spits af en naar verwachting volgen andere filialen spoedig. De p...

Food Opening Rotterdam
Osteria Vicini opent ijssalon

Al ruim 5 jaar is Remco Witberg eigenaar van een klein stukje Italië middenin Rotterdam-Kralingen. Vele buurtbewoners hebben Osteria Vicini in hun hart gesloten en strijken geregeld neer voor een goede espresso, heerlijke lunch of diner of een aperitief aan de bar. Vanaf 1 juli kunnen de gasten...

Lunch Diner cijfers
Onderzoek: 30 procent van Nederlanders gaat twee keer per jaar uit eten

Uit het Nationaal Gastvrijheidsonderzoek in opdracht van JMW Horeca Uitzendbureau door Kantar TNS blijkt dat een op de drie Nederlanders gemiddeld een keer per half jaar uit eten gaat. Per persoon besteden gasten dan 25,05 euro aan een restaurantbezoek. Voor een gemiddelde hotelovernachting telt de...

Achtergronden Culinair
Jonnie & Thérèse Boer presenteren 'eigen' glossy

Jonnie & Thérèse Boer brengen vandaag hun eigen glossy uit als gasthoofdredacteuren van LXRY Magazine. Het blad biedt letterlijk een kijkje in de keuken van restaurant De Librije in Zwolle. Jonnie en Thérèse onthullen daarnaast hun beste adressen wereldwijd op het geb...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: